Schiedam

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Doe je ook mee? Maak kinderen in Schiedam blij met #berenjacht

Door Pam van Nieuwenhuize 26 maart 2020

Op sociale media roepen mensen op om een teddybeer voor je raam of op je vensterbank te plaatsen. Dit initiatief, #berenjacht, komt overwaaien uit Australië en het Verenigd Koninkrijk. Heb jij ook een beer voor je raam in Schiedam? Stuur ons dan een foto, of tag ons via Facebook of Instagram

Deze vrolijke actie vinden wij leuk! Door de knuffelberen voor het raam of op de vensterbank wordt een wandeling uitdagend voor kinderen. Als ouder kun je dan ook meteen even de benen strekken.

De berenjacht komt uit Australië en het Verenigd Koninkrijk. Het populaire prentenboek ‘We gaan op berenjacht’, geschreven door Michael Rosen en geïllustreerd door Helen Oxenbury, dient als inspiratie.

Geen gevaar

Good to know: het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) benadrukt dat buitenspelen geen gevaar voor de gezondheid oplevert. Maar de groep moet niet te groot zijn. Hoeveel kinderen met elkaar mogen buitenspelen, laat het RIVM in het midden. Door deze speurtocht naar beren voorkom je wellicht dat er te veel kinderen samen in een speeltuin spelen.

Het is trouwens wel de bedoeling dat je in je eigen omgeving blijft met de berenjacht. Hierbij dus geen Pokémon-taferelen, waarbij mensen door het land trekken op zoek naar punten. Dat is niet de opzet.

Meedoen?

Je kunt via dit formulier aangeven dat er bij jou thuis een beer voor het raam staat. In dit overzicht komen vervolgens alle beren te staan, waarna kinderen de beren kunnen zoeken. Op berenjacht!

Let op! Indebuurt roept op om je te houden aan de richtlijnen van het RIVM. Houdt 1,5 meter afstand en ga niet naar buiten als je klachten hebt.

Jawel in Schiedam, Meeuwensingel, zitten er ook twee voor het raam te wachten…

Posted by Sander Lansbergen on Wednesday, 25 March 2020

Hier in Schiedam zit ie lekker in het zonnetje ☀️☀️.

Posted by Lydia Lieven on Wednesday, 25 March 2020

 

Lees ook:

stayathomechallenge

#stayathomechallenge: hockeyers dagen elkaar uit met WC rollen

Sinds 23 maart zijn alle evenementen en bijeenkomsten verboden vanwege het coronavirus. Er is dus oo...

Wil je spelen: dit heb je nodig voor een Schiedams 30 Seconds

Je hebt het vast overal gelezen: aan alle Schiedammers wordt gevraagd tenminste tot en met 31 maart ...

Zo lief: Franciscus Gasthuis & Vlietland ontvangt rozen, kaartjes en pizza’s

Het coronavirus zet de wereld behoorlijk op zijn kop. Maar barre tijden zorgen gelukkig óók voor vee...

Meer over

Corona Doen

adv.