Deze gratis tentoonstelling (op een prachtige plek!) wil je zien

Aangeboden door 75 jaar VN in 75 verhalen

De media staan bol van het nieuws rondom corona. Hierdoor zou je bijna vergeten dat het 75 jaar geleden is dat de Verenigde Naties zijn opgericht. Omdat het belangrijk is om hierbij stil te staan, is er vanaf 17 oktober een gratis tentoonstelling op het Lange Voorhout in Den Haag. Je ontdekt hier 75 bijzondere verhalen van mensen die op één of andere manier betrokken zijn bij de VN. Geloof ons: dit is zéker een ritje naar Den Haag waard!

Ben je bijvoorbeeld benieuwd hoe hulpverlener Arjan Erkel de twee jaar gevangenschap in Dagestan doorkwam? Of wil je weten hoe het voor een helikopterpiloot was om op militaire missie te zijn? Je leest deze en andere aangrijpende, ontroerende, spannende en inspirerende verhalen binnenkort op het Lange Voorhout. De expositie is breed opgezet en er staan her en der bankjes, dus je kunt de verhalen op je gemakje lezen.

Het mooie aan de tentoonstelling is dat je niet alleen geïnspireerd raakt door de verhalen van deze sterke mensen. Je leert ook waar de Verenigde Naties precies voor staan. De tentoonstelling sluit perfect aan bij 75 jaar vrijheid, dat we dit jaar óók vieren. Juist tijdens de coronacrisis een belangrijk thema.

Over 75 jaar VN

Op 24 oktober is het precies 75 jaar geleden dat de Verenigde Naties werden opgericht. Het was net na de Tweede Wereldoorlog en Nederland sloot zich als één van de eerste landen aan. Op dit moment zijn er 193 landen lid. Vrede, veiligheid en mensenrechten; dat is waar het allemaal om draait. De Verenigde Naties hebben de mensenrechten vast laten leggen in de ‘Universele Verklaring van de Rechten van de Mens’.

Dit is ook precies waar de verhalen van de tentoonstelling 75 jaar VN over gaan. De kleindochter van medegrondlegger Eleanor Roosevelt, Nina, komt aan het woord. Maar ook John Nguyen, overlevende van een heropvoedingskamp in Vietnam. Ook voormalig burgemeester van Den Haag Jozias van Aartsen doet zijn zegje!

En verder

De tentoonstelling aan het Lange Voorhout is trouwens niet het enige wat er te beleven valt tijdens de viering van 75 jaar VN. Zo worden op 24 oktober markante plekken en historische gebouwen uitgelicht in VN-blauw. Denk onder meer aan het Vredespaleis in Den Haag. Gaaf! Ook wordt er op 23 oktober om 20:25 uur een speciaal programma uitgezonden op NPO 1 vanuit het Vredespaleis in Den Haag. Dit programma staat helemaal in het teken van 75 jaar Verenigde Naties en de bijzondere verhalen er omheen.

Ben je benieuwd naar de tentoonstelling? Wacht niet te lang: hij is te bekijken van 17 oktober tot en met 29 november. Als je de verhalen liever online leest, kan dat ook. Je vindt ze hier.

75 jaar VN in 75 verhalen

Nu gesloten

Meer informatie

75 jaar VN in 75 verhalen

Nu gesloten

Meer informatie

Meer in deze categorie

Doen

Ga naar “Eropuit! Dit is er dit weekend (25-27 november) te doen in Schiedam”

Eropuit! Dit is er dit weekend (25-27 november) te doen in Schiedam

Weekendtips
Ga naar “Deze toffe dingen doe je dit weekend in Schiedam (18 – 20 november)”

Deze toffe dingen doe je dit weekend in Schiedam (18 – 20 november)

Ga naar “Suikerzoet Filmfestival start vandaag: dit moet je weten”

Suikerzoet Filmfestival start vandaag: dit moet je weten

Suikerzoet Filmfestival Grote Kerk

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “op alles van Leifheit”

op alles van Leifheit

 • Geldig t/m 4 december 2022
Ga naar “Greyhound dames- of herensloffen van € 12,49 voor € 9,99”

Greyhound dames- of herensloffen van € 12,49 voor € 9,99

 • Albert Heijn
 • Geldig t/m 27 november 2022
Ga naar “Velours dekbedovertrek Per stuk. € 19,99”

Velours dekbedovertrek Per stuk. € 19,99

 • ALDI
 • Geldig t/m 27 november 2022
Ga naar “Bolsius theelichten grootverpakking € 29,99”

Bolsius theelichten grootverpakking € 29,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 27 november 2022
Ga naar “Velours dekbedovertrek € 19,99”

Velours dekbedovertrek € 19,99

 • ALDI
 • Geldig t/m 27 november 2022

Agenda

Ga naar “Kerstmarkt in Schiedam”

Kerstmarkt in Schiedam

 • Van 17 dec t/m 18 dec
Kerstmarkt SchiedamKerstmarkt Schiedam
Ga naar “Winterlicht”

Winterlicht

 • Van 15 dec t/m 17 dec
winterlicht 2022winterlicht 2022