Schiedam

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Asieldier van de week: lieve Toetie is voor de derde keer op zoek naar haar gouden mandje

Door Pam van Nieuwenhuize 22 november 2020

Er komen regelmatig nieuwe dieren binnen in Dierenopvangcentrum Vlaardingen. Samen met jullie willen we ervoor zorgen dat iedereen een fijn thuis krijgt. Deze week zetten we Toetie in de schijnwerpers. Help jij deze lieverd aan een thuis?

“Dit is Toetie, een mooie poes van 4,5 jaar jong. Deze dame was al een poosje een gezellige aanwinst in de buurt. Ze kon met iedereen overweg en hield buiten iedereen gezelschap. Niemand wist wie haar baasje was en daarom werd ze naar het asiel gebracht in de hoop dat iemand zich dan zou melden. Dit was niet het geval en één van de buurtbewoners wilde haar graag hebben. Helaas was dat geen match met de al aanwezige kat en moest ze terug naar de opvang.”

Voor de derde keer in het asiel

“Ook de tweede keer vond ze snel een nieuw huisje en dit ging een tijdje heel goed. Toetie is een kat met haar eigen gebruiksaanwijzing, maar als je die eenmaal een keertje doorgenomen hebt dan weet je precies waar je aan toe bent. Helaas is het mis gegaan toen Toetie toch in aanraking kwam met een andere kat. Ze kon de andere kat niet fysiek aanraken dus toen koos ze een ander doelwit om haar nageltjes in te zetten. Toetie heeft haar nieuwe baasje toen flink te pakken gehad en daar is het nieuwe baasje zo van geschrokken dat het vertrouwen in Toetie verdwenen was. Ondanks dit voorval was haar baasje nog steeds enthousiast over haar en was het afscheid moeilijk. Toetie is dus niet de meest woeste kat die er bestaat, maar een kat met speciale instructie waar je beter niet van kan afwijken. We hopen dat drie keer in haar geval scheepsrecht zal zijn en dat haar nieuwe huis ook het huisje is waar ze oud mag worden.”

Geen andere katten of honden

“Toetie zoekt bij voorkeur een woning met afgesloten tuin zodat ze zonder het gezelschap van andere katten af en toe een frisse neus kan scheppen en achter vliegjes aan kan jagen. Een appartement met ruim afgesloten balkon zou voor Toetie ook een optie kunnen zijn, als ze maar voldoende mogelijkheid krijgt om nieuwe dingen te ontdekken, te spelen en actief te bewegen. Ze wil haar huis absoluut niet delen met een andere kat en ook niet met kleine kinderen of honden. Ze wil niet altijd geaaid worden, Toetie had bij haar vorige baasje twee vaste kroelmomentjes op de dag. In de ochtend en avond kwam ze een paar minuutjes op schoot en kon je haar gewoon kusjes geven en gezellig kriebelen. Buiten die momentjes wil ze liever haar eigen ding doen. Wie Toetie in huis neemt krijgt er een ondernemend karakter met een eigen mening bij. Ze doet alles netjes op de bak en weet de krabpaal ook altijd te vinden. Wil jij graag kennismaken met Toetie? Neem dan gerust contact met ons op en misschien ziet Toetie je snel.”

Kennismaken en adoptie

We verzoeken om zo uitgebreid mogelijk informatie via de mail te sturen over de gezinssamenstelling, woonsituatie (wel/geen tuin/balkon), werksituatie (tijdens en na corona), eventuele andere huisdieren en de ervaring met katten. Op die manier krijgen we een zo goed mogelijk beeld van de situatie. Vergeet ook de contactgegevens incl. telefoonnummer niet te vermelden. Mailen kan naar: [email protected]. Het is niet mogelijk om per e-mail of via de telefoon een kat te reserveren. Kennismaken met de asielkatten kan uitsluitend op afspraak. De adoptietarieven zijn te vinden via de website.

Lees ook:

22

DSC02835 2

Meer over

Dieren

adv.