Heb jij de 190 euro energiecompensatie niet nodig? Zo help je er een Schiedammer mee

Hoeveel je verdient maakt niet uit; vrijwel ieder Schiedamse huishouden krijgt 190 euro energiecompensatie. De één heeft het hard nodig, de ander iets minder hard. In Amsterdam is er een mooie initiatief ontstaan om het extraatje te doneren. Wil jij mensen helpen die financieel zwaar hebben? Dan kan je bij veel (lokale) initiatieven terecht.

Wil je meer info over de energietegemoetkoming? Check dan de deze infopagina van de Rijksoverheid.

Het Wijknetwerk Groenoord Schiedam

Het Wijknetwerk Groenoord wil een elektrische tuktuk laten rijden naar eenzame wijkgenoten. Omdat het vooral voor ouderen lastig kan zijn om naar activiteiten te gaan, wil het Wijknetwerk naar de flatbewoners toe met koffie en soep. Én met tijd voor een praatje.

Blije gezichten en warme contacten

Er is elfduizend euro nodig voor de tuktuk, het opleiden van chauffeurs, het opladen en voor een koffiemachine, stoelen en bankjes. Jouw donatie levert veel op: blije gezichten, warme contacten en leuke momenten in Groenoord.

Zo maak je jouw bijdrage over

Wijknetwerk Groenoord heeft een inzamelingsactie opgezet via crowdfunding om Groenoorders aan een e-tuktuk te helpen. Jouw energietoeslag kun je overmaken via de pagina op gofundme.com.

Wijknetwerk Groenoord bestaat uit actieve bewoners en wijkorganisaties waaronder DOCK, WOT, Senioren Welzijn, Stichting Inclusia en Fietsmaatjes Schiedam. Samen organiseren zij activiteiten in buurthuizen zoals de Weerklank, Activiteitenruimte Van Beethovenplein, ’t Zimmertje en, als deze crowdfunding lukt, binnenkort ook voor de flats in Groenoord.

energiecompensatie doneren
Foto: Unsplash

Voedselbank Schiedam

De Voedselbank krijgt het enerzijds veel drukker vanwege de stijgende vraag naar hulp, en anderzijds hebben de vrijwilligers te maken met een dalend aanbod van voedsel. Daarom maken Schiedammers, die de energiecompensatie niet nodig hebben, hun bijdrage over aan Voedselbank Schiedam.

Wil jij dit ook? Dan kun je het bedrag overmaken op het bankrekeningnummer voor de uitdeelpunten in Schiedam: NL16 INGB 0006 5082 38, ten name van Stichting Voedselbank Schiedam. Dit is een ANBI instelling en de giften zijn aftrekbaar.

Het is behoorlijk aanpoten bij de voedselbank in Schiedam. Steeds meer Schiedammers kloppen aan voor hulp en sinds twee maanden is het aantal aanmeldingen explosief gestegen.

Posted by Rijnmond on Sunday, October 2, 2022
Embed niet geladen. Accepteer eventueel de cookies om deze te kunnen zien. Cookie-instellingen

Stichting Energiebank Nederland

Stichting Energiebank Nederland helpt mensen die moeite hebben om de energierekening te betalen. De stichting heeft energiecoaches die mensen vrijwillig informeren hoe ze hun energieverbruik kunnen verlagen en die energiebesparende producten uitdelen. Daarnaast helpen de vrijwilligers met het zoeken naar hulpinstanties per gemeente die de mensen verder kunnen helpen.

Energiecoaches

Stichting Energiebank Nederland heeft op dit moment nog niet overal in Nederland coaches, maar de organisatie groeit wel snel. Je vindt ze nu in onder meer Arnhem, Schiedam, Rotterdam en Den Haag.

Doneren gaat via deze link. Je kunt zelf kiezen of je het hele bedrag of een deel daarvan afstaat.

Armoedefonds

Het Armoedefonds is een landelijke organisatie die zich inzet voor minima. De vrijwilligers zorgen voor bijvoorbeeld steunpakketten voor kwetsbare ouderen, schoolspullen voor kinderen of voor menstruatieproducten.

Bij het Armoedefonds kun je (een deel van) de 190 euro doneren via deze link.

Kansfonds

De vrijwilligers van het Kansfonds houden zich ook bezig met de kwetsbaren in de samenleving. Dat doen ze op verschillende manieren en sinds een paar maanden hebben ze de actie ‘Help elkaar de winter door’. Donaties die hier binnenkomen, worden verdeeld over twintig organisaties die mensen in kwetsbare situaties helpen. Denk hierbij aan het goede doel Goud van Noord in Rotterdam: hierbij kunnen mensen aankloppen bij een vertrouwingspersoon om te praten over (geld)problemen.

Via deze link kun je een deel van de energiecompensatie doneren.

Op andere manieren helpen

Wil je je mede-Schiedammers een handje helpen, maar heb je de energiecompensatie zelf hard nodig? Dan kun je je stadsgenoten ook op een andere manier bijstaan. Hier een paar tips:

Buurtkastjes bijvullen

Op verschillende Schiedamse plekken vind je buurtkastjes. Die moeten natuurlijk regelmatig bijgevuld worden. Ga jij vandaag boodschappen doen? Neem dan een keer nét iets meer mee en vul de buurtkastjes.

Menstruatieafgiftepunten bijvullen

Op diverse plekken in onze stad staan menstruatieafgiftepunten. Hier kunnen vrouwen die weinig te besteden hebben gratis tampons en maandverband halen. Ook deze afgiftepunten zijn afhankelijk van donaties, dus als jij hygiëneproducten over hebt of die extra wil kopen, zijn veel Schiedammers je dankbaar!

Meld je aan als beautyprofessional

Mensen die niet veel te besteden hebben kunnen via de beautybank toch in de watten worden gelegd en een knip- of visagiebeurt krijgen. Maar daar zijn wel Schiedamse kappers en visagisten voor nodig. Via deze link meld je je aan.

Meld je aan bij Bliep

Schiedamse kinderen in armoede kunnen via het online platform Bliep van alles vinden dat ze nodig hebben. Van schoolspullen tot kleding en van hulp bij sportlidmaatschap tot activiteiten in de wijk. Maar daar is wel kennis en kunde voor nodig. Via deze link meld je je aan als aanbieder, vrijwilliger of ambassadeur.

Meer in deze categorie

Besparen

Ga naar “Koud en honger? Hier in Schiedam ben je welkom”

Koud en honger? Hier in Schiedam ben je welkom

meisje drinkt bakkie koffie
Ga naar “Gezond en lekker: 6 x tips voor goedkoop eten in Schiedam ”

Gezond en lekker: 6 x tips voor goedkoop eten in Schiedam 

Ga naar “Niks verspillen met kerst: hier in Schiedam koop je feestelijke ‘overblijvers’”

Niks verspillen met kerst: hier in Schiedam koop je feestelijke ‘overblijvers’

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “Skechers sneakers 36 t/m 46 € 39,99”

Skechers sneakers 36 t/m 46 € 39,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 12 februari 2023
Ga naar “Slagersrookworst € 3,50”

Slagersrookworst € 3,50

 • ALDI
 • Geldig t/m 5 februari 2023
Ga naar “Alle Hak potten van € 9,98 voor € 4”

Alle Hak potten van € 9,98 voor € 4

 • Albert Heijn
 • Geldig t/m 5 februari 2023
Ga naar “Luxe bedsprei € 12,99”

Luxe bedsprei € 12,99

 • Dirk
 • Geldig t/m 4 februari 2023
Ga naar “Alpro van € 2,89 voor € 0,99”

Alpro van € 2,89 voor € 0,99

 • Dirk
 • Geldig t/m 7 februari 2023

Vacatures

Ga naar “Parttime Pakketsorteerder Ochtenddienst”

Parttime Pakketsorteerder Ochtenddienst

 • Olympia
 • Parttime
Ga naar “Magazijnmedewerker”

Magazijnmedewerker

 • RGF Staffing the Netherlands B.V.
 • Fulltime