Jelena begon bij IKEA Delft als vakantiekracht en is nu leidinggevende: ‘Voor de zomer zoeken we nog collega’s’

Aangeboden door IKEA Delft

Heb jij nog geen vakantieplannen en wil je graag bijverdienen? Dan is deze vacature als vakantiekracht bij IKEA Delft misschien wel iets voor jou. Jelena Cucakovic begon minder dan een jaar geleden als vakantiekracht, maar is nu leidinggevende bij de afdeling Sales. “Door IKEA heb ik veel meer kansen gekregen dan ik ooit had gedacht”

Jelena verhuisde iets meer dan een jaar geleden van Servië naar Nederland voor de liefde. “Zelfs met mijn universitaire opleiding en zes jaar werkervaring was het moeilijk om een baan te krijgen in Nederland. Gelukkig zag ik toen een andere expat die in Nederland woont haar ervaring delen op Facebook. Hierdoor kreeg ik het idee om te solliciteren als vakantiekracht bij IKEA Delft.”

Het sollicitatiegesprek

Je kunt in de vacature aangeven bij welke afdeling je het liefste zou willen werken. Na het sollicitatiegesprek kijkt IKEA Delft naar welke afdeling het beste bij je zou passen. “Ik heb bij het solliciteren aangegeven dat ik het liefste zou willen werken als salesmedewerker in het zelfbedieningsmagazijn.”

Toen Jelena uitgenodigd werd voor een sollicitatiegesprek, voelde ze de spanning. “Ik sprak de Nederlandse taal nog helemaal niet goed, dus dat vond ik spannend. Gelukkig bleek dit geen probleem te zijn tijdens het gesprek. Ik heb van tevoren mijn gesprek goed voorbereid. Zo had ik vragen voorbereid en heb ik me goed ingelezen in wat voor bedrijf IKEA Delft is. Ik was bijvoorbeeld benieuwd naar de visie, waarden en verwachtingen van het bedrijf.”

De eerste werkdag

“Ik hoorde al vrij snel dat ik aan de slag mocht bij IKEA Delft,” vertelt Jelena. “Voordat je aan het werk kunt, heb je eerst een onboarding vanuit HR. Hierbij leer je alles over de veiligheid, de regels, je werkleding en nog veel meer.” De volgende dag begint je eerste werkdag. “Ik weet nog goed dat ik erg veel zin had in mijn eerste werkdag. Ik kreeg gelijk het gevoel dat ik erbij hoorde.”

Dat gevoel is voor Jelena heel belangrijk. “Omdat ik uit een ander land kom, kun je je nog weleens anders voelen dan anderen. Bij IKEA Delft heb ik dit gevoel gelukkig nog nooit gehad. Je hebt hier veel collega’s met verschillende culturen, talen en opleidingsniveau, waardoor je veel van elkaar kunt leren.” Naast haar fijne collega’s vind Jelena de waarden van het bedrijf heel fijn. “We staan altijd open voor verandering en verbetering. Iedereen heeft daarom de kans om zijn mening te geven en dus het verschil te maken.”

Tekst gaat door onder de video >

Doorgroeimogelijkheden

Nadat Jelena drie maanden werkte als vakantiekracht, kwam de vacature voor teamleider voorbij. “Ik zag hier een kans om mijn ideeën te door te voeren en processen intern te verbeteren. Mijn kennis over de producten die we verkopen was nog niet enorm breed. Maar door mijn houding en motivatie heb ik toch de baan gekregen.” Voorlopig wil Jelena nergens anders heen. “Ik heb nog veel te leren. Daarnaast heeft IKEA Delft zoveel mogelijkheden dat ik mezelf ook niet snel voor een ander bedrijf zie werken.”

Tips van Jelena voor sollicitanten

Jelena heeft ook nog een paar tips voor nieuwe sollicitanten. “Wees niet bang om te solliciteren naar een functie op een afdeling die je leuk lijkt. Je hoeft namelijk niet persé de juiste ervaring te hebben. Kijk maar naar mij”, grapt ze. “Het is wel belangrijk dat je wil leren en werken én dat je minimaal vier weken aan een stuk door beschikbaar bent.”

Solliciteer nu als vakantiekracht

Wil jij ook een extra zakcentje verdienen in de vakantie en misschien wel daarna blijven werken bij IKEA Delft? Solliciteer dan nu op de functie als vakantiekracht en wie weet wordt jij straks wel de collega van Jelena.

Meer in deze categorie

Werken

Ga naar “Werken dicht bij huis! 9 x vacatures in Schiedam”

Werken dicht bij huis! 9 x vacatures in Schiedam

lege straat Schiedam
Ga naar “Op de fiets naar je werk! 9 x de nieuwste vacatures in Schiedam”

Op de fiets naar je werk! 9 x de nieuwste vacatures in Schiedam

Ga naar “Joe! 10 x de leukste vacatures van deze week”

Joe! 10 x de leukste vacatures van deze week

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “From PB with love spijkerjasje € 22,99”

From PB with love spijkerjasje € 22,99

 • Geldig t/m 10 juli 2022
Ga naar “GreenChef taupe pannen van € 69,99 voor € 34,99”

GreenChef taupe pannen van € 69,99 voor € 34,99

 • Geldig t/m 3 juli 2022
Ga naar “A-merk slippers van € 24,99 voor € 22,49”

A-merk slippers van € 24,99 voor € 22,49

 • Geldig t/m 10 juli 2022
Ga naar “Alle Blokker kussens en kussenhoezen 1+1 gratis”

Alle Blokker kussens en kussenhoezen 1+1 gratis

 • Geldig t/m 3 juli 2022
Ga naar “Kersen € 1,99”

Kersen € 1,99

 • Geldig t/m 3 juli 2022

Vacatures

Ga naar “Medewerker Servicedesk ICT”

Medewerker Servicedesk ICT

 • Gemeente Schiedam
 • Fulltime/Parttime
Ga naar “Medewerker Communicatie”

Medewerker Communicatie

 • Schiewaegh – centrum voor wonen, zorg en welzijn (onderdeel van de Frankelandgroep)
 • Parttime
Ga naar “Medewerker Salarisadministratie”

Medewerker Salarisadministratie

 • Schiewaegh – centrum voor wonen, zorg en welzijn (onderdeel van de Frankelandgroep)
 • Parttime
Ga naar “Verkoopadviseur”

Verkoopadviseur

 • Eye Wish Opticiens Schiedam – Hof van Spaland
 • Parttime
Ga naar “Inkoopadviseur”

Inkoopadviseur

 • Gemeente Schiedam
 • Fulltime/Parttime

Agenda

Ga naar “Levens echte dino’s in het Beatrixpark in Schiedam”

Levens echte dino’s in het Beatrixpark in Schiedam

 • Van 28 jul t/m 14 aug
Ga naar “Brandersfeesten 2022”

Brandersfeesten 2022

 • Van 23 sep t/m 25 sep
Brandersfeesten