Schiedam

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Dit wordt de leukste werkplek in de buurt van Schiedam en ja: ze zoeken personeel

Aangeboden door innocent drinks 2 november 2020

Een werkplek met heel veel licht, een sportschool en gezonde kantine waar je zoveel smoothies kunt nemen als je wilt. innocent drinks (je weet wel, van die lekkere smoothies en sapjes) bouwt een nieuwe fabriek op de Europoort in Rotterdam met precies bovenstaande onderdelen. Goed nieuws: jij kunt hier straks werken!

innocent produceert sappen en smoothies die lekker en gezond zijn, maar ook goed zijn voor de planeet. De smoothiemaker vindt het erg belangrijk om de wereld beter achter te laten en werkt er bijvoorbeeld hard aan om voor 2030 volledig CO2-neutraal te zijn. De gloednieuwe C02-neutrale fabriek ‘de blender’ speelt hier een belangrijke rol in.

Zo gaat de blender eruitzien

Dit wordt niet zomaar een fabriek, maar een gezonde werkplek waar je met heel veel plezier naartoe gaat. Hoe dat eruitziet? Dat weet Marieke Been, People Partner van innocent. “Het begint al bij binnenkomst. Iedereen komt door dezelfde ingang: of je nu op kantoor werkt of in de fabriek. Het grote atrium is kleurrijk, heel licht en er staan bomen. De sfeer is zo dat je je echt welkom voelt. innocent werkt aan een WELL-certificaat voor de fabriek. Veel kantoorpanden hebben al zo’n certificering, maar fabrieken nog niet. Sterker nog: de blender zou de allereerste fabriek ter wereld worden met een WELL-certificaat. Dit staat bijvoorbeeld voor goede luchtkwaliteit, veel watertappunten en voldoende daglicht. Dat laatste is best een uitdaging, want we werken ook met nachtshifts. In dat geval zorgen we voor lampen die het daglicht vervangen. Tijdens de pauze kun je in de kantine een gezonde maaltijd halen en ontspannen. Natuurlijk mag je zoveel smoothies drinken als je op kunt! Na het werken kun je meteen door naar de sportschool, want ook die zit in het pand.”

Tekst gaat verder onder de video

Zorg voor de omgeving

innocent wil niet alleen goed zijn voor de medewerkers, maar ook voor de omgeving. Marieke vertelt: “Daarom krijgt iedereen de mogelijkheid om vrijwilligerswerk te doen in de buurt. Verder wordt de fabriek opengesteld voor bijvoorbeeld scholen, zodat ze kunnen zien hoe onze sappen worden geproduceerd. Op die manier dragen we ons steentje bij aan de regio.”

‘We willen de wereld beter maken’

In de blender worden straks ruim 400 miljoen sapjes per jaar geproduceerd en gedistribueerd naar de rest van Europa. “De eerste CO2-neutrale fabriek ter wereld bouwen is behoorlijk pionieren, maar dat doen we bewust”, vertelt Andy Joynson, Director Site Operations. “We willen niet zomaar sapjes maken en daar geld aan verdienen, wij willen de wereld beter maken en goed zijn voor de mensen om ons heen. Dit doen we door een fabriek te bouwen waar we zo min mogelijk afval hebben en het gebruik van water en energie beperken.”

Tekst gaat verder onder de afbeelding

innocent
Foto: innocent

Dit zoekt innocent

Klinkt als een geweldige werkplek én werkgever! Maar, naar wat voor mensen zijn ze op zoek? “We zoeken in totaal zo’n 200 mensen”, vertelt Marieke. “Op dit moment hebben we vooral vacatures voor teamleiders voor in de productie, operators, onderhoudsmonteurs en logistieke medewerkers. Wij kijken niet alleen naar je opleidingsniveau of werkervaring, maar vooral naar je manier van denken. We vinden het belangrijk dat je nieuwsgierig bent en het leuk vindt om een bijdrage te leveren aan het bedrijf. Je krijgt bij ons de ruimte om ideeën te bedenken en deze ook daadwerkelijk uit te voeren, óók als je in de productie werkt.”

Hoe dat er concreet uitziet? “In augustus 2021 rolt het eerste flesje van de band, maar we starten al in maart 2021. We gaan eerst alles testen en de processen implementeren. Hierbij krijgt iedereen de gelegenheid om het proces te leren kennen en verder te ontwikkelen.” Er is veel werk te doen, dus je moet een aanpakker zijn. Het is belangrijk dat je goed kunt samenwerken, want je werkt altijd in een team. In veel functies werk je in shifts. Dat kan soms onhandig zijn, maar ook daar is aan gedacht. “We willen dat de werk-privébalans goed is”, vertelt Andy. “Daarom hebben we een systeem gebouwd waarbij je eenvoudig kunt veranderen van shift. Hierdoor heb je als medewerker meer regie over je werkweek.”

Solliciteren maar

Denk je nu: innocent past perfect bij mij? Dan is het tijd om te solliciteren! Kijk voor alle vacatures op werkenbijinnocentdrinks.nl. Handig om te weten: de blender is gevestigd op de Europoort in Rotterdam, dat is ongeveer een half uur rijden vanaf Schiedam. Ken je iemand die zéker bij innocent aan de slag moet? Stuur het artikel dan door!Deze bijdrage wordt je aangeboden door innocent drinks. Meer over innocent drinks ontdekken?

innocent drinks


Scheepsbouwweg 8 – Loft 1, Rotterdam

adv.