Schiedam

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Michel zegde zijn baan op en bouwt nu websites: ‘Ik wil ondernemers helpen succesvol te zijn’

Aangeboden door Colander Concepts 5 november 2020

Een carrièreswitch maken in coronatijd: Schiedammer Michel Stikkelorum deed het. Na meer dan twintig jaar een vaste baan te hebben gehad, is hij dit jaar voor zichzelf begonnen als websitebouwer en zoekmachinespecialist. “Het is een spannende stap, maar ik ben blij dat ik hem heb gezet.”

Websites bouwen en bestaande websites beter vindbaar maken via zoekmachines zoals Google: dat is wat Michel met zijn bedrijf Colander Concepts doet. De Schiedammer is niet onbekend met de digitale wereld. Ruim twintig jaar lang zorgde hij er bij een zorginstelling voor dat alle computersystemen goed werkten en gaf hij medewerkers uitleg over het gebruik hiervan. Maar dat hij zelfstandig websitespecialist zou worden? Dat had hij lange tijd niet gedacht. Dat hij nu toch ondernemer is, kwam voort uit zijn grote hobby: koken.

Vergiet

“Een paar jaar geleden begon ik een kleine webshop voor kookartikelen”, vertelt Michel. “Ik houd namelijk erg van koken en vond het leuk om te experimenteren met een eigen webwinkel. Dat is nooit erg groot geworden hoor. Vooral vrienden en familie bestelden daar. Het was vooral een leuke hobby naast mijn werk. De webwinkel heette het Vergulde Vergiet. De naam Colander Concepts is daar een knipoog naar, want colander is Engels voor vergiet. Ik moet wel bekennen dat het een spannende stap is. Maar ach, een weerman die voor het eerst het weerbericht presenteert, stottert misschien ook de eerste keer. Die spanning verdwijnt hopelijk vanzelf.”

Sport

Michel gebruikt de ervaring die hij met zijn eigen webshop heeft om andere ondernemers verder te helpen. Naast het bouwen van websites besteedt hij veel aandacht aan SEO (zoekmachineoptimalisatie). “Toen ik zelf de SEO deed, merkte ik hoeveel uren dat kostte. Dat kun je als ondernemer wel beter besteden. Zoals klanten werven. Waarom die vindbaarheid zo belangrijk is? Tsja, je kunt nog zo’n mooie website hebben, maar als die niet vindbaar is, dan is dat zonde. Elk bedrijf wil goed vindbaar zijn, het is een sport om dat voor elkaar te krijgen. Ik vind het leuk om ondernemers te helpen succesvoller te worden. Zeker in deze tijd.”

Eenmalige of maandelijkse check

Ben je benieuwd wat Michel voor jouw website of bedrijf kan betekenen? Schakel hem dan in voor een check. Hij loopt dan alle punten na waaraan een website moet voldoen. “Zo is de snelheid van de website belangrijk, en hoe de site technisch is opgebouwd. Maar ook tekstueel voer ik een analyse uit. Op een pagina waarin je bijvoorbeeld een kookpan aanbiedt, is het slim als dat woord meerdere malen voorkomt op die pagina.” 

Blijkt uit de check dat er ergens winst te behalen valt? Dan kan Michel die piekfijn voor je in orde maken of advies geven. Wil je vervolgens periodiek zo’n scan laten uitvoeren, zodat je site altijd up to date en maximaal vindbaar is? Dat kan ook: Michel biedt ook een maandabonnement aan. Kijk voor alle informatie op zijn site, via de oranje knop hieronder:


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Colander Concepts. Meer over Colander Concepts ontdekken?

Colander Concepts

Lisztplein 182, Schiedam

adv.