John laat jaarlijks 5000 mensen feesten in de Grote Kerk: “Zonder ambitie kom je nergens”

Dat John van een goed feestje houdt, dat is wel duidelijk. Met Crévor Events organiseert hij jaarlijks zo’n tien evenementen, en laat hij 5000 mensen feesten in de Grote of Sint-Janskerk. Tijdens Disco & Dance Night, Het Foutste Feest, en Oktoberfest Schiedam wordt er gedanst tot in de late uurtjes, en op zondag lijkt het alsof er niets is gebeurd. “De kerk is nog nooit zo schoon geweest na een feest van ons!”

Tien evenementen per jaar

Hoe lang organiseer je eigenlijk al feesten in Schiedam John? “Al ontzettend lang! Ik heb 27 jaar het Maasboulevard Feest georganiseerd. Dat zeg ik nog steeds met pijn in mijn hart, want dat leefde echt 24/7 in ons huis. Het organiseren van feesten en andere mensen plezier brengen, dat vind ik het leukste wat er is. En ik vind het erg belangrijk om mijn steuntje bij te dragen als burger. In 2013 zijn we gestart met Crévor Events. Met de insteek ‘we zien wel wat er gebeurt’. Nu organiseer ik zo’n tien evenementen per jaar samen met mijn vrouw, dochter en met vrienden. Mijn vrouw Saskia en ik vormen een perfect duo. Zonder haar kan ik het allemaal niet. Ze zorgt voor alles achter de schermen, zoals draaiboeken, de kick-off voor alle medewerkers en de boekhouding. En ze zorgt dat alles mooi in balans komt, want ik vind alles leuk en goed!”

“We mogen echt trots zijn op Schiedam”

5000 man in de Grote Kerk

Crévor Events geeft vooral feesten in Schiedam en Vlaardingen, en helpt ook tijdens de organisatie van het Koningsfeest en de Brandersfeesten. Wat vind je het leukst van dit allemaal? “Onze eigen feesten in de Grote Kerk in Schiedam! Het is zo’n mooie en bijzondere locatie, en toch zijn er ontzettend veel mensen nog nooit binnen geweest. Met onze feesten zorgen we voor zo’n 5000 bezoekers per jaar. Ik geniet er zo van als ik tijdens het Foutste Feest of het Oktoberfest Schiedam op het podium sta, en de kerk staat helemaal vol met dansende mensen. En misschien klinkt het gek, maar het opruimen vind ik dus ook te gek. Na een paar uur is de kerk weer helemaal klaar, alsof er niets is gebeurd. Ons doel is het organiseren van mooie feesten, en daarbij de kerk op een respectvolle manier te gebruiken. De kerk is nog nooit zo schoon geweest na een feest van ons!”

Lees verder onder foto’s >

Twee fulltime jobs

Naast Crévor Events heeft John ook nog een verantwoordelijke baan bij PostNL. Een druk leven heb je wel! “Je leeft maar een keer, de tweede keer is niet bewezen. Naast Crévor Events ben ik bij PostNL verantwoordelijk voor alle vrachtwagens die rondrijden in Nederland en België. Dat kan per dag oplopen tot wel 800 vrachtwagens. Dus eigenlijk heb ik twee fulltime banen. Best hectisch, haha! Maar ik vind de hectiek leuk, en het past allebei goed bij mij. Als ik van acht tot vijf achter een bureau zit dan zou ik helemaal gek worden. Zonder ambitie kom je nergens!”

Trots op Schiedam

Heb je na al die jaren nog evenementen op je lijstje staan die je ooit nog zou willen organiseren? “Jazeker! Een thematische wandeltocht door Schiedam lijkt me te gek. Met de Nijmeegse Vierdaagse als inspiratie. Ik wil mensen graag meer laten zien van Schiedam, en meer mensen trekken naar onze stad. Ik heb zelf een haat-liefde relatie met Schiedam: blij als ik eruit ben, maar na een vakantie ook zo blij om weer terug te zijn. Maar begrijp me niet verkeerd hoor, ik ben een trotse Schiedammer. Ik vind veel mensen zo negatief tegenwoordig, terwijl Schiedam zo aan het groeien is. Er zit echt een stijgende lijn in. En dat heeft gewoon zijn tijd nodig. Maar als je op zaterdagavond door de stad loopt en alles zit helemaal vol, hoe leuk is dat? Daar mogen we echt trots op zijn.”

Lees ook:

Crévor Events

5,0
(5)

Grevelingenstraat 48, 3114 WB Schiedam

Nu geopend

Meer informatie

Crévor Events

5,0
(5)

Grevelingenstraat 48, 3114 WB Schiedam

Nu geopend

Meer informatie

Meer in deze categorie

Ondernemer uitgelicht

Ga naar “Marjolein van Parfumerie Poeder & Dons: ‘Ik heb een liefde voor mooie spullen, vintage en romantiek’”

Marjolein van Parfumerie Poeder & Dons: ‘Ik heb een liefde voor mooie spullen, vintage en romantiek’

Ga naar “Family Hairlounge viert 1-jarig jubileum: ‘Het is geen dag rustig geweest’”

Family Hairlounge viert 1-jarig jubileum: ‘Het is geen dag rustig geweest’

Ga naar “Marcella heeft een eigen tattoo- en piercingshop: ‘Het mooiste beroep’”

Marcella heeft een eigen tattoo- en piercingshop: ‘Het mooiste beroep’

Aangeboden door Qredits

marcella Qredits

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “Alle geur- kaarsen of geurstokies van € 9,99 voor € 4,99”

Alle geur- kaarsen of geurstokies van € 9,99 voor € 4,99

  • Geldig t/m 2 oktober 2022
Ga naar “Opbergpoef € 14,99”

Opbergpoef € 14,99

  • Geldig t/m 2 oktober 2022
Ga naar “Alle Kruidvat vitaminen, mineralen en supplementen van € 4,98 voor € 3,74”

Alle Kruidvat vitaminen, mineralen en supplementen van € 4,98 voor € 3,74

  • Geldig t/m 9 oktober 2022
Ga naar “Luxe dekbedovertrek katoensatijn € 29,99”

Luxe dekbedovertrek katoensatijn € 29,99

  • Geldig t/m 2 oktober 2022
Ga naar “Microfiber quilt € 19,99”

Microfiber quilt € 19,99

  • Geldig t/m 2 oktober 2022

Agenda

Ga naar “Kerstmarkt in Schiedam”

Kerstmarkt in Schiedam

  • Van 17 dec t/m 18 dec
Kerstmarkt SchiedamKerstmarkt Schiedam
Ga naar “Oktoberfest in omgeving Schiedam”

Oktoberfest in omgeving Schiedam

  • Van 30 sep t/m 1 okt
Oktoberfest SchiedamOktoberfest Schiedam
Ga naar “Halloween in Schiedam”

Halloween in Schiedam

  • 29 oktober 2022
Halloween SchiedamHalloween Schiedam