Johan runt een bruidswebshop: ‘Het begon met een paar haaraccessoires en nu hebben we 6.000 items’

Aangeboden door Qredits

The Beautiful Bride Shop Johan Roza
Johan Roza | Foto: The Beautiful Bride Shop

Johan en zijn vrouw Marianne zorgen ervoor dat veel ‘mooiste dagen’ in Europa nóg mooier worden. Samen runnen ze namelijk The Beautiful Bride Shop: een online bruidswinkel in Nederland, België, Duitsland, Frankrijk en Oostenrijk, en binnenkort ook Spanje en Italië.

Johan: “Marianne deed haar en make-up voor bruiden. Dat liep zo goed, dat er op een gegeven moment mensen bijkwamen. In 2010 richtten we het platform The Beautiful Bride Company op. Omdat klanten regelmatig om haaraccessoires vroegen, begonnen we in 2013 een webshop. En, dachten we, als we het dan toch doen, doen we het gelijk in vijf landen. De verschillen zijn redelijk klein. Al zie je bijvoorbeeld wel dat Engelse teksten op decoratieartikelen in Duitsland en Frankrijk niet acceptabel zijn, terwijl we daar in Nederland en België vrij makkelijk in zijn.”

Stress wegnemen

“Een bruiloft is een heel belangrijk moment voor mensen, dus waar het kan proberen we stress weg te nemen. Dat doen we door klanten goed te informeren, en door te zorgen dat de spullen van goede kwaliteit zijn en op tijd geleverd worden. Als ik iets naar Duitsland verstuur, is het morgen of overmorgen daar. We zijn aangesloten bij Trusted Shops, dus alles is verzekerd. Natuurlijk gaat er wel eens iets fout, maar dan lossen we het netjes op. En wil je iets retourneren, dan maken we dat zo simpel mogelijk.”

Om te zoenen

“Hoe gek het ook is: je kan niet een bruidswinkel inlopen om alleen een sluier te kopen. Wij versturen die wél los en we merken elke dag dat mensen daar blij van worden. Ik had net nog iemand aan de lijn die bang was dat haar droomsluier niet op tijd geleverd zou worden, omdat ook in deze branche alles momenteel moeilijker leverbaar is. Ik vertelde haar dat de sluier al verzonden was en als ze me had kunnen zoenen, had ze het gedaan.”

Internationaal team

“Omdat The Beautiful Bride Shop al snel goed liep, zegde ik in 2018 mijn baan bij ING op. Daar maakte ik marketingplannen voor alle ING-landen, en wat ik nu doe is eigenlijk niet heel anders. Het is nog steeds marketing, alleen help ik daarnaast bij de inkoop en stuur ik mensen aan; we hebben momenteel twintig mensen in dienst. Dat aantal blijft groeien en met elk land waar we een webshop openen, wordt het team internationaler. Zodat er bij de klantenservice altijd iemand is die jouw taal spreekt.”

Op weg geholpen

“In het begin betaalden we alles vanuit eigen geld, maar toen we meteen zo hard groeiden, hadden we toch wat werkkapitaal nodig. De bank stond niet te popelen om dat te verstrekken, omdat het om een relatief laag bedrag ging. Dat herkende ik vanuit mijn baan als bankier: kleinere bedragen zijn commercieel niet interessant. Via internet kwam ik toen bij Qredits terecht. Zij zijn wel bereid om bedragen te financieren die in de ogen van een bank niet hoog zijn. Zo vervullen ze een belangrijke rol voor veel startende ondernemers. Ze helpen je echt op weg. Niet alleen financieel, maar ook door de coaching die ze bieden. Ik heb bijvoorbeeld twee keer een training bij ze gevolgd.”

De grootste bruidswebshop van Europa

“Ons doel is om de grootste bruidswebshop van Europa te worden. We groeien ongeveer zeventig procent per jaar. Het begon met een paar haaraccessoires en ik denk dat we nu ongeveer 6.000 items hebben. Ons streven is: als je bij ons niet slaagt, slaag je nergens. We versturen alles vanuit ons eigen magazijn. Als bruid wil je geen risico’s nemen, en dan is het wel zo fijn als je schoenen en je diadeem tegelijkertijd bezorgd worden.”

Over Qredits

Coaching, training en krediet. Dat is Qredits. Een springplank voor starters, een buddy voor beginners en een vliegwiel voor blijvers. Oftewel; Qredits is er voor startende ondernemers én bestaande ondernemers. In alle branches. Of je nou een eigen bakkerij begint, zzp-er in de bouw bent, of je toko wilt uitbreiden; het begint bij ondernemen. En ondernemen begint bij Qredits.

Meer in deze categorie

Ondernemer uitgelicht

Ga naar “Kees en Jeanne van Zaal Beatrix: ‘Onze zaal moet voor iedereen toegankelijk zijn’”

Kees en Jeanne van Zaal Beatrix: ‘Onze zaal moet voor iedereen toegankelijk zijn’

Ga naar “Maloe (34) van Peachy Juicery: ‘Met een drakenvrucht in je smoothie ziet die eruit als een feestje’”

Maloe (34) van Peachy Juicery: ‘Met een drakenvrucht in je smoothie ziet die eruit als een feestje’

maloe en homemade lemonade
Ga naar “David Blom van Bobby’s Dry Gin: ‘Onze jenever bleek uiteindelijk gin te zijn’”

David Blom van Bobby’s Dry Gin: ‘Onze jenever bleek uiteindelijk gin te zijn’

Bobby's Dry Gin

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “BK Select pannen 50% korting”

BK Select pannen 50% korting

 • Geldig t/m 14 augustus 2022
Ga naar “Alle ventilatoren, airco’s en aircoolers 20% korting € 4,99”

Alle ventilatoren, airco’s en aircoolers 20% korting € 4,99

 • Geldig t/m 28 augustus 2022
Ga naar “Alle Alpro gekoelde eetzuivel van € 3,70 voor € 3”

Alle Alpro gekoelde eetzuivel van € 3,70 voor € 3

 • Geldig t/m 14 augustus 2022
Ga naar “Mobiele Airco 12000 BTU € 189,00”

Mobiele Airco 12000 BTU € 189,00

 • Geldig t/m 21 augustus 2022
Ga naar “Alle Nivea van € 14,98 voor € 7,49”

Alle Nivea van € 14,98 voor € 7,49

 • Geldig t/m 14 augustus 2022

Vacatures

Ga naar “Medewerker Servicedesk”

Medewerker Servicedesk

 • Argos Zorggroep
 • Fulltime/Parttime
Ga naar “Zorgcentrale – Centralist Welzijn”

Zorgcentrale – Centralist Welzijn

 • Facilicom Group
 • Parttime
Ga naar “Leerling Helpende”

Leerling Helpende

 • Schiewaegh – centrum voor wonen, zorg en welzijn (onderdeel van de Frankelandgroep)
 • Fulltime/Parttime
Ga naar “Weekendhulp”

Weekendhulp

 • Bakker Ammerlaan
 • Fulltime/Parttime
bakker ammerlaan spaland

Agenda

Ga naar “Brandersfeesten 2022”

Brandersfeesten 2022

 • Van 23 sep t/m 25 sep
Brandersfeesten
Ga naar “Open Monumentendag in Schiedam”

Open Monumentendag in Schiedam

 • Van 10 sep t/m 11 sep
schiedam monumentendag
Ga naar “Burendag in Schiedam”

Burendag in Schiedam

 • 24 september 2022