Schiedam

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

La Sorpresa’s Mike: ‘De favoriete ijssmaak van Schiedammers? Limoncello!’

Door Pam van Nieuwenhuize 27 mei 2020

Schiedammers met lekkere trek staan al sinds 2012 in de rij voor zijn ambachtelijke schepijs, ijskoffies en milkshakes. We hebben het natuurlijk over Mike van Ijssalon La Sorpresa. Vraag hem naar zijn favoriete smaak en zijn ogen beginnen te glimmen. “Pfoe. Stroopwafel, Limoncello, Cookies en Amarena. Oh, en sorbet!” 

50 smaken

Zo’n 30 tot 40 uur per week staat Mike in het keukentje van La Sopresa ijs te maken. En te proeven! “Proeven moet altijd, en ik geloof dat de meiden die hier werken ook wel verziekt zijn qua smaak: ze mogen zoveel ijs eten als ze willen. Van wijn krijg je toch ook nooit genoeg, al heb je een kater. Dat is ook met ijs! Op dit moment heb ik zo’n 50 smaken in mijn assortiment. Vroeger waren dat alleen de simpele standaardsmaken zoals vanille en stracciatella. Tegenwoordig bestaan er echt 100.000 soorten. Ik vind het ontzettend leuk om nieuwe smaken uit te proberen. We hebben we nu zelfs Stroopwafel, Kinder Bueno, Gezouten Karamel en Lemon Cheesecake!”

‘Als je hier werkt mag je zoveel ijs eten als je wilt’

Limoncello ijs

Naast ambachtelijk schepijs kun je bij La Sorpresa ook terecht voor koffies, ijskoffies en milkshakes. Wat is hier eigenlijk favoriet? “Het ligt sowieso ontzettend aan het weer. Bij regen of op bewolkte dagen hebben mensen veel minder zin in fruitige smaken. Koffie en crème smaken doen het dan goed. Maar met lekker weer verkopen we weer heel veel sorbet ijs. Dus je moet goed nadenken welke bakken je vult, want we hebben maar plek voor 18. De favoriete smaak van Schiedammers? Limoncello! Daar komen de mensen echt voor terug. Dat is ook mijn favoriet, hoewel ik Stroopwafel, Cookies en Amarena ook erg lekker vind. Oh, en sorbet!”

Lees verder onder foto’s >

Foto: indebuurt Schiedam
Foto: indebuurt Schiedam
Foto: indebuurt Schiedam

Van Vlaardingen naar Schiedam

Mike is sinds 2012 de ijskoning van La Sopresa, maar een eigen ijssalon hebben was niet per se een kinderdroom. “Laten we het zo zeggen, ik heb niet echt mijn best gedaan op school. Na twee keer zakken op de havo ging ik een weekje met mijn ouders naar Italië. En daar kwam het gesprek: Wat ga je nu doen? Ik wist het echt niet, en avondschool vond ik eigenlijk ook niks. Totdat ik een artikel las in de krant over twee dames met een eigen ijssalon. Dat sprak me zo erg aan! Ik was altijd al bezig met koken. Dus ik kocht een kleine ijsmachine voor thuis en begon met cursussen. Omdat ik in Vlaardingen woonde ben ik eerst daar gaan kijken. Maar toen kwam deze zaak in Schiedam op mijn pad. Ik was zo verbaasd hoe mooi en leuk het eigenlijk in Schiedam was. Het is hier echt gezellig.”

Uitbreiden

Terwijl we in de ietwat kleine keuken staan vol met ijsbakken, vriezers en machines dromen we even weg met Mike. “Het past allemaal nog net, maar qua opslag heb ik wel een beetje ruimte te kort. Ik zou heel graag willen uitbreiden. Het is een plan waar ik al langer mee bezig ben, want ik moet wel uitdaging hebben. Ik ga hier niet zomaar tot mijn 65ste staan. Groter of anders? Een beetje van beide denk ik. Ik heb geen zin in 18 zaken, dan zou ik helemaal gek worden. En of het dan in Schiedam is, weet ik ook nog niet. Het wordt hier wel een beetje druk met ijszaken.”

Lees ook:

Carmine verbindt Schiedammers in The Dist: ‘Wanneer de deuren sluiten begint de magie’

Twee jaar geleden stond de Siciliaanse Carmine nog te koken in haar eigen huiskamerrestaurant. Nu he...

John laat jaarlijks 5000 mensen feesten in de Grote Kerk: “Zonder ambitie kom je nergens”

Dat John van een goed feestje houdt, dat is wel duidelijk. Met Crévor Events organiseert hij jaarlij...
serious bee

Alwine van Serious Bee Distillers: ‘wij maken onze unieke drank tussen de toilethokjes’

Als directeur van BeeSerious vecht ze hard voor het welzijn van de bijen. Want het uitsterven van de...
kippie schiedam

Gerwin & Cocky van Kippie: ‘Mensen komen voor een kippenpoot, een lach en een traan’

Ze zijn al meer dan twee jaar het stel achter Kippie Schiedam. En hun liefde voor de zaak én voor hu...

Albertina van Schiedamsche Vrouwen: ‘mijn winkel kun je niet in een hokje stoppen’

Zeg je Albertina, dan zeg je Schiedamsche Vrouwen. Zij noemt het haar 'passie', wij noemen het meer ...
sjiek

Jeroen van Café Sjiek: ‘Ik stop pas als héél de Oude Sluis danst’

Jeroen Zeeman opende 18 jaar geleden Café Sjiek. Nu is het 'bijna volwassen', en behoren termen als ...


Meer over IJssalon La Sorpresa ontdekken?

IJssalon La Sorpresa

ijssalons

Gesloten11:30 - 20:00

Hoogstraat 188, Schiedam

Bekijk meer:ijssalons

adv.