Oktoberfest in omgeving Schiedam

Oktoberfest Schiedam
Foto: Pexels

 • Toevoegen aan agenda
 • Den Haag: Tickets kosten 10 euro en zijn alleen verkrijgbaar aan de deur.
  Je kunt ook gratis naar binnen! Kom dan geheel in stijl gekleed: in een traditionele dirndl of lederhosen, dan is de toegang gratis.

  Rotterdam: Tickets kosten 10,50 euro en popquiztickets kosten 1 euro.
  Je kunt ook groepstickets kopen! Vier tickets kosten 40 euro en 8 tickets 80. De groepstickets inclusief eigen tap zijn uitverkocht.

  • Eten en drinken
  • Evenementen

Begin oktober barst Oktoberfest weer los. Van oorsprong is dit een groot bierfeest in München, maar inmiddels wordt het op veel plekken in de wereld gevierd. Zo ook in de buurt van Schiedam.

Hier kun je naar een Oktoberfest in 2022

Schiedam heeft haar eigen Oktoberfest gehad, zoals te lezen is in dit interview met John van Crévor Events. Dit jaar is dat niet zo, maar liefhebbers kunnen in de omgeving zeker hun hart – en pul bier – ophalen.

In Den Haag barst het Oktoberfest los op 30 september en 1 oktober 2022 in een overdekte Biergarten op de Grote Markt. Van 16.00 tot 02.30 uur geniet je dan van Beiers bier en traditioneel Duits eten.

In Rotterdam kun je op 1 oktober naar een Oktoberfest in de Schiecentrale in het Lloydkwartier. Van 12.00 tot 00.00 uur blijf je proosten onder het genot van hapjes, Duitse muziek, een popquiz en een bierproeverij.

Wat is Oktoberfest?

Het originele Oktoberfest in München is het grootste bierfestival ter wereld. De eerste editie was op 17 oktober 1810 en was ter ere van het huwelijk van de Beierse kroonprins Ludwig en prinses Therese von Sachsen-Hildburghausen. Tegenwoordig draait het volksfeest om gezelschap en samen drinken en eten. In Duitsland worden er lokale speciaalbieren geschonken en lokale specialiteiten gegeten, zoals wurst, pretzels, schweinshaxe en andere traditionele Beierse gerechten.

Wat is een goede Oktoberfest outfit?

Wil je er helemaal voor gaan tijdens dit feest? De traditionele Oktoberfest kleding kan dan natuurlijk niet ontbreken. Je kunt gaan voor een dirndl of een lederhosen. Dit was in de tijd van het eerste Oktoberfest de kleding voor dienstmeiden en werklui, maar rond 1870 werd het een fashionable outfit voor iedereen.

De dirndl wordt meestal gedragen door vrouwen en bestaat uit een bloesje, een lijfje en een schort. De rok kan verschillende lengtes hebben, van minirok tot maxirok. De meest gedragen lengte is de midirok, die net over de knie valt. Vaak zijn de dirndls versierd met allerlei borduursels en kettingen.

De lederhosen wordt vaak gedragen door mannen. De lederhosen zelf is een leren broek die meestal tot net boven de knie valt. Ze zijn meestal bruin van kleur en voorzien van allerlei borduursels en andere versieringen. De lederhosen wordt gedragen met hoge sokken of beenwarmers, Beierse schoenen en een effen witte blouse.

Interesse in deze activiteit?

Naar website

Agendapunten

Agendapunten in Schiedam

Bekijk meer agendapunten
Ga naar “Kerstmarkt in Schiedam”

Kerstmarkt in Schiedam

 • Van 17 dec t/m 18 dec
Kerstmarkt SchiedamKerstmarkt Schiedam
Ga naar “Oktoberfest in omgeving Schiedam”

Oktoberfest in omgeving Schiedam

 • Van 30 sep t/m 1 okt
Oktoberfest SchiedamOktoberfest Schiedam
Ga naar “Halloween in Schiedam”

Halloween in Schiedam

 • 29 oktober 2022
Halloween SchiedamHalloween Schiedam