Kerstmarkt in Schiedam

Kerstmarkt Schiedam
Foto: ANP

Dickens Festijn Schiedam

Schiedam centrum

 • Toevoegen aan agenda
 • Gratis

  • Evenementen
  • Gezin
  • Kerst
  • Markten en braderieën

De geur van glühwein, gezellige kerststallen, kerstlichtjes en kerstmuziek: het hoort allemaal bij de decembermaand. Van 17 tot 19 december 2022 is de kerstmarkt weer terug in Schiedam.

Dit wil je weten over de kerstmarkt in Schiedam

Op beide dagen vindt van 10 tot 18 uur het Dickens Festijn in Schiedam plaats en je kunt er gratis naar toe. Schiedam heeft met zijn historische binnenstad het perfecte decor voor een Dickens Festijn! 

De omgeving van de Lange Kerkstraat in Schiedam Centrum wordt omgetoverd in een gezellige kerstsfeer. Met een decor van ambachten, kinderactiviteiten en nog veel meer in de Dickensstijl. Acteurs en figuranten in Dickens klederdracht vermaken de bezoekers. Straattoneel met een Schiedamse twist: de geschiedenis van Schiedam komt in de opgevoerde stukjes terug. Geniet van de muziek en de zangkoren en koop wat leuks van de kooplui op de kerstmarkt. Save the date want er valt van alles te beleven! 

Hoe is de kerstmarkt ontstaan?

De eerste kerstmarkten zijn ontstaan in de Middeleeuwen, in een deel van Europa dat toen Duits grondgebied was. Door de eeuwen heen bleven de kerstmarkten in Duitsland zich verder ontwikkelen en werden ze steeds groter.

Fast forward naar de twintigste eeuw: in de naoorlogse jaren groeiden de hoeveelheid markten, maar ook de bezoekersaantallen enorm. In de jaren tachtig en negentig werden de Duitse kerstmarkten zo populair dat ze nu over de hele wereld gehouden worden. Zo ook in Schiedam. Het Dickens Festijn wordt dit jaar voor de tweede keer georganiseerd door Triple C- Care, Cure & Culture. Deze Schiedamse stichting werd eind 2018 opgericht en is een collectief van maatschappelijk betrokken ondernemende personen die een verschil willen maken in de zorg, welzijn en cultuur. In 2019 organiseerde de stichting het Dickens Festijn voor het eerst. Helaas heeft corona ervoor gezorgd dat het festijn in 2020 en 2021 niet door is gegaan.

Bron: National Geographic

Interesse in deze activiteit?

Naar website

Agendapunten

Agendapunten in Schiedam

Bekijk meer agendapunten
Ga naar “Kerstmarkt in Schiedam”

Kerstmarkt in Schiedam

 • Van 17 dec t/m 18 dec
Kerstmarkt SchiedamKerstmarkt Schiedam
Ga naar “Oktoberfest in omgeving Schiedam”

Oktoberfest in omgeving Schiedam

 • Van 30 sep t/m 1 okt
Oktoberfest SchiedamOktoberfest Schiedam
Ga naar “Halloween in Schiedam”

Halloween in Schiedam

 • 29 oktober 2022
Halloween SchiedamHalloween Schiedam