Wat een toffe camper: Floortje reist in deze oude legerbus heel Europa door

Foto: indebuurt Rotterdam

Het is voor velen een droom: een eigen camper om rond te trekken door Europa. Voor Floortje Sneepels (34) en haar vriend Mick is het werkelijkheid. De afgelopen twee jaar overwinterden ze in hun Volkswagen T3 uit 1987 aan de Portugese zuidkust. 

Wakker worden met uitzicht op het strand, locatie-onafhankelijk werken en bij het kampvuur zitten met andere campereigenaren: zo zagen de koude wintermaanden er voor Floortje en Mick uit. Ze wonen het grootste gedeelte van het jaar in een appartement in het centrum van Rotterdam. Vanuit daar maken ze regelmatig kleine tripjes. “Eén nachtje weg is al een mini-vakantie met de bus.”

Op slag verliefd

In de zomer van 2019 zag Floortje haar camper op Marktplaats en ze was op slag verliefd. “Ik had zes jaar aan één stuk gereisd en vond het tijd om vanuit Rotterdam op ontdekking te gaan. Ik zocht even snel voor mijn werkdag begon naar Volkswagen-busjes en deze stond bovenaan.” De inrichting was al helemaal naar haar smaak en bij het bezichtigen had ze ook nog een enorme klik met de vorige eigenaar. “Ik zag alles door een roze bril, dus heb hem meteen gekocht.”

Lees verder onder de foto’s >

Karakteristiek vs. comfort

Daar heeft ze af en toe spijt van, want met zo’n oude bus is vaak iets aan de hand. “Het zorgt echt voor kopzorgen. Je bent nooit klaar en moet veel geld en tijd investeren. Vorig jaar moest er zelfs een hele nieuwe motor in. Aan de andere kant heeft hij veel emotionele waarde voor mij.” Rijden met het grote stuur, de schattige toeter en de gezellige inrichting maken het haar droomhuis op wielen. “Het is wel een mooi-weer-camper, want binnen is erg weinig ruimte. Zeker omdat we ook een hond hebben. Eén dagje regen is nog wel knus, maar veel langer moet het niet duren.”

Soms denken Floortje en Mick weleens over een grotere camper met meer comfort. “Maar dat mist toch snel karakter en charme. Alle mensen die in een Volkswagen T3 rijden, zwaaien ook naar elkaar!” De camper is een legerbus geweest en heeft nog verschillende oude gadgets. “Op het dashboard zit de authentieke radio die nog werkt en we kunnen met een switch alle elektriciteit uitzetten. Handig tegen diefstal!”

Saunahout, plantjes en een fluitketel

Dekentjes, een fluitketel op het fornuis, potjes, plantjes en andere spulletjes: de camper is ingericht als een echt mini-huis. “De vorige eigenaresse heeft alles van saunahout gemaakt, daardoor was het meteen gezellig”, vertelt Floortje. “Ik heb alleen het keukenblok geel geverfd en wat foto’s opgehangen. Alle spulletjes zijn trouwens vastgeplakt, anders valt het om tijdens het rijden.” In de camper zitten overal kastjes en deurtjes. “We hebben best wel veel opbergruimte, dat is fijn. Hier boven kan zelfs nog een kind slapen, als dat nodig is. Wij hebben ons dekbed en de kussens daar liggen.”

Lees verder onder de foto’s >

Mindfulness 

Floortje werkt voor zichzelf als mindfulnesstrainer en daar komt de camper ook goed bij van pas. “Het hebben van een oude bus is een mindfulnessoefening ten top. Het is altijd mañana mañana; alles moet langzaam.” Qua snelheid is 80 tot 85 kilometer per uur het meest ideaal. “Hij kan wel harder, maar dan wordt het oncomfortabel. Het is misschien cliché, maar de reis zelf is onderdeel van de ervaring.” 

Bij de trainingen die ze geeft, betrekt ze haar camper graag. “Ik doe wel eens een-op-eensessies met de bus. Dan rijden we ergens de natuur in en kunnen we bijvoorbeeld binnen mediteren. En een kop thee drinken.”

Zuid-Duitsland en andere toekomstdromen

De volgende bestemming van Floortje en Mick is Zuid-Duitsland. “Daar zijn prachtige bergen en blauwe meren.” Scandinavië staat hoog op de wensenlijst. “Je kunt nu met de boot naar Noorwegen, dat lijkt me fantastisch. Door Zweden rijden met de camper willen we ook heel graag.” Nog genoeg te ontdekken in Europa dus. Of ze volgende winter weer in Portugal verblijven, weten ze nog niet. “Dat hebben we nu al twee keer gedaan, dus het kan zijn dat we ons geld voor iets anders bewaren. Aan de andere kant bestaat de kans ook dat we de winter weer lang vinden duren en die kant toch op rijden. We kennen daar inmiddels veel mensen en het weer is goed. Maar één ding is zeker: ik wil op dit moment niet zonder camper. Het geeft zoveel vrijheid!”

Heb jij ook een fijn huisje op wielen waar je trots op bent? Of een woning in Rotterdam die je graag laat zien aan je stadsgenoten? Wij zoeken altijd nieuwe kandidaten om bij binnen te kijken. Stuur ons een mailtje op [email protected] en we nemen contact met je op.

Lees ook:

Meer in deze categorie

Binnenkijken bij

Ga naar “Binnenkijken bij Mei in Little C: ‘Ik moest uitkijken dat het interieur niet één grote disco werd’”

Binnenkijken bij Mei in Little C: ‘Ik moest uitkijken dat het interieur niet één grote disco werd’

binnenkijken little c mei profielfoto2
Ga naar “Tatiana en Nick wonen in de oude Noordsingelgevangenis: ‘Dit was onze grote droom’”

Tatiana en Nick wonen in de oude Noordsingelgevangenis: ‘Dit was onze grote droom’

profielfoto binnenkijken noordsingelgevangenis nick en taat
Ga naar “Binnenkijken in 1900: het interieur van een villa aan de Parklaan”

Binnenkijken in 1900: het interieur van een villa aan de Parklaan

Interieur van huize Welgelegen, het woonhuis van het echtpaar Van Hoboken-De Monchy aan de Parklaan 13 te Rotterdam

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “Jaar lang gratis met het ov”

Jaar lang gratis met het ov

 • Geldig t/m 31 december 2022
RET
Ga naar “Hollandse aardbeien van € 3,49 voor € 1,99”

Hollandse aardbeien van € 3,49 voor € 1,99

 • Geldig t/m 16 augustus 2022
Ga naar “Boob tape € 5,99”

Boob tape € 5,99

 • Geldig t/m 21 augustus 2022
Ga naar “BK Select pannen 50% korting”

BK Select pannen 50% korting

 • Geldig t/m 14 augustus 2022
Ga naar “Projectielamp € 6,99”

Projectielamp € 6,99

 • Geldig t/m 21 augustus 2022

Vacatures

Ga naar “Administratief medewerker | GGD Rotterdam”

Administratief medewerker | GGD Rotterdam

 • Maandag®
 • Fulltime/Parttime
Ga naar “Communicatiemedewerker Erasmus MC Rotterdam”

Communicatiemedewerker Erasmus MC Rotterdam

 • Manpower
 • Parttime
Ga naar “Uitkeringsdeskundige UWV Rotterdam”

Uitkeringsdeskundige UWV Rotterdam

 • Manpower
 • Fulltime/Parttime
Ga naar “Personal Assistant Rotterdam”

Personal Assistant Rotterdam

 • Manpower
 • Fulltime
Ga naar “Helpdesk Medewerker”

Helpdesk Medewerker

 • Olympia
 • Fulltime

Agenda

Ga naar “Gevoel op het doek- intuïtief schilderen op muziek”

Gevoel op het doek- intuïtief schilderen op muziek

 • iederal
 • 7 september 2022

Topper

Ga naar “Roffa Mon Amour”

Roffa Mon Amour

 • Van 17 aug t/m 28 aug
Roffa Mon AmourRoffa Mon Amour
Ga naar “Openingsmaand vintage store Kilo Kilo”

Openingsmaand vintage store Kilo Kilo

 • Kilo Kilo
 • Van 6 aug t/m 31 aug
Kilo Kilo RotterdamKilo Kilo Rotterdam

Topper

Ga naar “Wereldhavendagen”

Wereldhavendagen

 • Van 2 sep t/m 4 sep
WereldhavendagenWereldhavendagen
Ga naar “TAPT Festival Rotterdam”

TAPT Festival Rotterdam

 • Van 26 aug t/m 27 aug