Rotterdam

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Binnenkijken bij Thijs op het Noordereiland: ‘Ik heb voor ieder moment de juiste geur in huis’

Aangeboden door Smarter Living 21 november 2020

Thijs Hekman (35) kocht begin 2015 dit appartement op het Noordereiland, met waanzinnig uitzicht op De Hef. “Ik zocht een leuk appartement in of rond het centrum, maar had nooit verwacht mijn perfecte woning op het Noordereiland te treffen. Nu ben ik er heel erg blij mee: het is dicht bij de stad, maar toch op een rustige plek.”

Thijs: “Eigenlijk voelt dit stukje Rotterdam als een klein dorp middenin de stad. Het water is altijd dichtbij en in de zomer heb ik echt het gevoel op vakantie te zijn. Zeker met A La Plancha; het pop-upvisrestaurant aan het water, waar je heerlijk kunt eten. Misschien is het wat onhandig dat er op het Noordereiland geen metro- of tramverbinding is, maar daardoor is het wel lekker rustig. Zelf heb ik er geen last van; ik fiets of loop vaak naar de stad en heb een auto voor als ik verder weg ga.”

Waanzinnig uitzicht op De Hef

“Toen ik hier kwam kijken, was ik meteen onder de indruk van de mooie, oude gevel. Het huis stamt uit 1889 en is onderdeel van het beschermd stadsgezicht van het Noordereiland. Ook de grote bomen op het plein vielen me op en vanaf de bank heb ik een waanzinnig uitzicht op De Hef, die sinds 2017 helemaal verlicht wordt ’s nachts. Vooral in het donker is het nu een echte eyecatcher – dan zijn de mooie vormen heel goed zichtbaar.”

Lees verder onder de foto >

De Hef
Foto: Thijs Hekman

Een beetje oud, een beetje nieuw

“De combinatie van oude huizen met nieuwe, hoge en moderne gebouwen, maakt Rotterdam in mijn ogen een heel boeiende stad. Hetzelfde zie je bij mij binnen terug: klassieke, antieke elementen – zoals mijn antieke kast – gecombineerd met moderne, strakke meubels. Ik ben heel blij met het ronde, rosékleurige tafeltje van Zuiver. Sowieso een heel leuk merk! Bij Loods 5 doe ik ook regelmatig inspiratie op, en geen enkel huis kan natuurlijk zonder wat dingen van Ikea, haha.”

“Een goed bed vind ik ook belangrijk. Ik vind het heel fijn dat de mijne zo lekker hoog is. Hij is van Swiss Sense – een behoorlijke uitgave, maar ik heb er nog geen nacht spijt van gehad. Ik koop niet vaak nieuwe dingen, maar wel heel bewust: kwaliteit boven kwantiteit. Daarbij laat ik me liever verrassen dan dat ik specifiek op zoek ga naar iets. Ik ben ervan overtuigd dat je dan de juiste keuzes maakt.”

Lees verder onder de foto’s >

Foto: indebuurt Rotterdam
Foto: indebuurt Rotterdam
Foto: indebuurt Rotterdam
Foto: indebuurt Rotterdam
Foto: indebuurt Rotterdam
Foto: indebuurt Rotterdam

Op safe spelen

Thijs’ liefde voor (foto)kunst en opvallende objecten valt op. Vooral de enorme foto boven de bank: een werk van de Rotterdamse fotograaf Hans Withoos. “Iedereen die binnenkomt kijkt er even naar, omdat er zoveel op te zien is. Soms denk ik dat ik qua inrichting nog iets teveel op safe speel. Misschien wil ik iets meer kleur, maar het moet niet te schreeuwerig worden.”

Tijdens de eerste coronagolf kregen verschillende muren een nieuw kleurtje. Voor de tweede golf staan de kozijnen op de planning. “Die wil ik antraciet verven, maar het is er nog niet van gekomen.” Thijs is niet zo van de grote veranderingen; hij bouwt liever beetje voor beetje verder aan zijn huis. “Met nieuwe accessoires, planten en bloemen kom je al een heel eind. Overal waar ik ben, kijk ik om me heen. Ik doe dus continu ideeën op: in winkels, online, op tv en bij andere mensen thuis.”

De oplossing voor weinig stopcontacten

“Ik heb weinig stopcontacten in mijn keuken en heb er daarom sinds kort een van 2USB. Superhandig: hiermee breid je je stopcontact eigenlijk uit van één naar drie functionaliteiten. Het liefst laat ik er in al mijn stopcontacten een installeren. Naast het normale gebruik van je stopcontact, voor keukenapparatuur in mijn geval, kun je hierin meteen je telefoon of tablet én nog een ander USB-apparaat laden. Zoals heel veel mensen heb ik tegenwoordig veel te veel schermtijd per dag, dus vooral mijn iPad is altijd leeg. Een kabel in mijn tablet tijdens het koken, zorgt ervoor dat ik even lekker ‘tv’ kan kijken en de actualiteit kan volgen. Twee vliegen in een klap: ik heb gezond en lekker eten en ben meteen weer helemaal bij.”

Tip: indebuurt mag korting aanbieden op deze 2USB-stopcontacten. Kijk onderaan dit artikel voor meer informatie. 

Lees verder onder de foto’s >

Foto: indebuurt Rotterdam
Foto: indebuurt Rotterdam
Foto: indebuurt Rotterdam

Voordelen van thuiswerken

“Sinds 15 maart werk ik fulltime thuis. Zeker in het begin was dat wennen, maar ik heb mijn draai gevonden en zie nu bijna alleen nog maar voordelen. Een van de goede bijkomstigheden is dat ik veel meer tijd aan het huishouden besteed dan voorheen. Ik had niet verwacht dat ik ooit zó netjes zou worden, haha. Om mijn werkplek wat aangenamer te maken heb ik wat extra planten gekocht en een goede – en mooie – stoel geregeld. Gelukkig heb ik een hele goede werkgever die mij in staat stelt optimaal thuis te kunnen werken. Onder meer door een extra scherm en de mogelijkheid tot het aanschaffen van die stoel. Ook na corona blijven we structureel minimaal de helft van de tijd thuiswerken, dus mijn huis wordt nog belangrijker als fijne plek om te wonen én te werken.”

Licht, geur en kleur

“Licht, geur en kleur vind ik heel belangrijk, en dan in de juiste mix en blans. Al mijn lampen zijn van Philips Hue – die kan ik dus allemaal met mijn telefoon aanzetten, dimmen en van kleur veranderen. En als je weggaat of thuiskomt gaat alles vanzelf uit of aan. Heel handig. ’s Avonds maak ik het gezellig met kaarsen en voor de sfeer en geur vind ik het heerlijk om wat wierook te branden. Overdag gebruik ik vaak geurstokjes en interieurparfum van Rituals. Daarnaast heb ik ook nog een diffuser voor ‘essential oils’, dus voor ieder moment van de dag en iedere gemoedstoestand heb ik wel de juiste geur in huis, haha.”

Lees verder onder de foto’s >

Foto: indebuurt Rotterdam
Foto: indebuurt Rotterdam
Foto: indebuurt Rotterdam
Foto: indebuurt Rotterdam

Items met een verhaal

Thijs’ meest dierbare items zijn vooral de erfstukken, zoals de vazen en het klokje van zijn oma. “Ik vind het leuk dat er een geschiedenis aan vastzit, maar als ik het niet mooi zou vinden had ik het niet neergezet. In de gang staat een afbeelding van mijn opa. Die komt uit begin jaren ’50, toen hij in Nederlands-Indië zat.” Geen erfstuk, maar ook een item met een verhaal, is de autobiografie van Elton John die op de salontafel ligt. “Ik ben groot fan! Van zijn muziek, maar ook van de persoon die hij is. Hij heeft veel meegemaakt en overwonnen, heeft humor en doet goed werk met zijn Elton John Aids Foundation.”

Tijdelijk het derde 2USB-stopcontact gratis

Wil je ook van die handige 2USB-stopcontacten in huis, net als Thijs? Met de indebuurt-kortingscode BF2020 krijg je tijdelijk het derde 2USB-stopcontact gratis (geldig van 23 november tot en met 4 december). Bekijk hier meer informatie over 2USB en/of bestel meteen. Goed om te weten: de stopcontacten van 2USB worden in Nederland ontwikkeld, zijn gegarandeerd veilig (KEMA-KEUR) en komen met drie jaar garantie. Klik op de oranje button hieronder om het assortiment te bekijken.Deze bijdrage wordt je aangeboden door Smarter Living. Meer over Smarter Living ontdekken?

Smarter Living

elektronicawinkels

Wilgenbos 20, Dordrecht

Bekijk meer:elektronicawinkels

adv.