Rotterdam

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Binnenkijken bij Rosalieke, die bijna alles in huis zelf heeft gemaakt

Door Anne Klapmuts 13 januari 2021

Rosalieke Mulder (26) is een echte DIY-koningin. Bijna alles wat je in haar huis ziet, heeft ze zelfgemaakt. Een eigen interpretatie van een mooi schilderij vindt ze leuker dan een reproductie kopen. Oude stoelen bekleedt ze het liefst met zelfgekozen stoffen. En #ikeahack is op haar lijf geschreven.

Rosalieke woont sinds maart 2020 samen met haar vriend Matthijs in een jarendertighuis in het Kleiwegkwartier.

Lees verder onder de foto’s >

Foto: indebuurt Rotterdam
Foto: indebuurt Rotterdam
Foto: indebuurt Rotterdam
Foto: indebuurt Rotterdam
Foto: indebuurt Rotterdam

Doe-het-zelven

Rosalieke werkt als accountmanager bij een reclamebureau in Amsterdam. Hier is ze de schakel tussen klanten en de creatieven. Om te ontspannen van deze drukke baan is ze het liefst aan het doe-het-zelven. “Op mijn werk ben ik veel met mijn hoofd bezig. Als ik na een lange dag thuis kom, vind ik het heerlijk om me te verliezen in het schilderen van een muur. In mijn eigen huis heb ik genoeg aanleiding om creatief aan de slag te gaan.”

Wat ze dan bijvoorbeeld allemaal zelf maakt? “De stoel bij de zithoek heb ik zelf bekleed. Ik heb hem voor 25 euro op Marktplaats gekocht en toen ben ik gaan uitzoeken hoe het patroon van de hoes in elkaar zit. Ik voel me comfortabel achter de naaimachine, dus dat scheelt”, legt ze uit. Ook stoelen en kasten uit een erfenis van haar vriend krijgen een metamorfose. “Het is natuurlijk leuk dat je op deze manier goedkoop je interieur kunt vormgeven. Maar ik vind het vooral tof om te laten zien dat je op een duurzame manier met spullen om kunt gaan.”

Lees verder onder de foto’s >

Foto: indebuurt Rotterdam
Foto: indebuurt Rotterdam
Foto: indebuurt Rotterdam
Foto: indebuurt Rotterdam

Alles heeft een verhaal

Doordat Rosalieke zoveel zelf maakt, heeft veel in het huis een persoonlijk verhaal. Op een dressoir liggen geverniste oesterschelpen die nu dienen als opbergplaats voor haar sieraden. “Ik kom van origine uit Zeeland, dus die schelpen verwijzen naar mijn thuis. In de keuken hangt ook een schilderijtje dat bijzonder voor me is. Ik heb een plaatje van een oester gedrukt op een stuk hout en het daarna heel glad afgewerkt met epoxy.”

Aan de muur hangt wel meer eigen werk. Een zelfgemaakte lijntekening geïnspireerd op een kunstwerk van de Japanse artiest Hokusai, een nagemaakte Escher en twee eigen foto’s als herinnering aan een mooie reis in Nepal. “Ik heb deze aan mijn vriend cadeau gegeven. We hebben samen het Annapurna circuit gewandeld en dat was zo indrukwekkend. De twee foto’s heb ik groot af laten drukken en in een baklijst gehangen. Dus niet achter glas, want ik vind het zonde dat de foto dan niet meer goed te zien is.”

Lees verder onder de foto >

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Rosalieke Mulder (@roosdoethetzelf)

Ikea-hack

Wat doe je als je droogrekken eigenlijk altijd lelijk vindt? Dan zoek je op Pinterest naar #ikeahack tot je iets tegenkomt wat wel je smaak is. Zo toverde Rosalieke een oud babybedje om tot een stijlvolle constructie om de was op te hangen. “Ik heb de zijkanten van het bed aan de muur gehangen met een scharnier. Nu kun je ze met een koord op en neer bewegen en vastzetten op welke hoogte je het wilt. Aan de uiteinden van het koord heb ik natuurlijk allemaal leuke frutseltjes en kraaltjes gehangen!”, lacht ze.

Lees verder onder de foto’s >

Foto: indebuurt Rotterdam
Foto: indebuurt Rotterdam

Jarendertigwoning

Alle jonge starters op de woningmarkt lijken wel op zoek naar een jarendertigwoning. Ook voor Rosalieke en Matthijs was het een grote wens om zo’n karakteristiek huis te bemachtigen. Tel daarbij op dat ze het liefst niet langer dan een kwartier naar het centraal station wilden fietsen. En een schuur of berging voor Matthijs’ buitensportspullen was ook wel een pluspunt. Met deze flinke wensenlijst is het toch gelukt om hun droomhuis te vinden.

Rosalieke: “We hadden het huis al vaker op Funda gezien, maar het kwam nooit tussen onze specifieke zoekresultaten omdat het boven ons budget lag. Maar twee kopers waren afgehaakt en toen hebben ze de prijs verlaagd. We zijn meteen gaan kijken en het voldeed aan alles. We zijn zo blij dat we dit huis uiteindelijk bemachtigd hebben. Ik heb er echt slapeloze nachten van gehad.”

Volgende stappen

In het voorjaar zijn de tuin en het schuurtje aan de beurt voor wat onderhoud. “Het schuurtje is zo ver verzakt; de planken hangen helemaal schuin aan de muur”, legt Rosalieke uit. “Ook de keuken aanpakken staat op mijn wishlist. Hij is prima, maar niet helemaal mijn smaak.”

Ben je benieuwd naar al Rosaliekes projecten in huis? Volg dan haar Instagram @roosdoethetzelf.

Foto: indebuurt Rotterdam
Foto: indebuurt Rotterdam
Foto: indebuurt Rotterdam
Foto: indebuurt Rotterdam
Foto: indebuurt Rotterdam

Bij jou binnenkijken?

Mogen we binnenkort in jouw Rotterdamse paleisje langskomen? We zijn altijd op zoek naar mensen die enthousiast zijn over hun interieur en droomwoning. Laat het ons weten via de mail.

Lees ook:

tatiana en nick noordsingelgevangenis

7 x de tofste Rotterdamse huizen waar we binnen zijn geweest in 2020

We houden er zo van: binnenkijken bij Rotterdammers. Ook dit jaar gingen we weer bij een heleboel st...
profielfoto jessy binnenkijken

Binnenkijken bij Jessy: ‘George Clooney hoort echt in onze keuken’

Je studententijd doorbrengen in het statige Scheepvaartskwartier: dat kan niet iedereen zeggen. De 2...
Binnenkijken huis Noordereiland Rotterdam Thijs Hekman 2USB

Binnenkijken bij Thijs op het Noordereiland: ‘Ik heb voor ieder moment de juiste geur in huis’

Thijs Hekman (35) kocht begin 2015 dit appartement op het Noordereiland, met waanzinnig uitzicht op ...

adv.