Binnenkijken bij Patrick aan de Heemraadssingel: ‘Ik hou van kleur’

Foto: indebuurt Rotterdam

Als je Patricks appartement aan de Heemraadssingel binnenstapt, ben je meteen verrast. Zijn hele gang is namelijk felgeel. Loop je verder de woonkamer in, dan weet je het zeker: Patrick houdt van kleur. Zijn interieur is gewaagd en staat vol met bijzondere items. “Ik zoek graag de grens op, maar het moet geen studentenhuis worden.”

Hij kocht het tweekamerappartement in 2007, naast zijn toenmalige vriend die ook Patrick heet. “We hebben de muur doorgebroken, zodat we een hele grote woonkamer met open keuken hadden.”

Ex-pat

Tijdens hun relatie maakten ze altijd het grapje: als we uit elkaar gaan, hoeven we alleen de muur terug te zetten. Patrick: “Je raadt het natuurlijk al. In 2016 zijn we gescheiden. We hebben inderdaad de muur teruggezet.” Nu wonen de twee exen in goede verstandhouding naast elkaar. “Patrick heeft ondertussen een nieuwe vriend, die ook weer Patrick heet. Lekker verwarrend. Ik noem hem tegenwoordig mijn ex-pat!”

Lees verder onder de foto’s >

Kleurrijk contrast

Eigenlijk is alles opvallend in Patricks huis, maar de roze en groene strepen op de muur en het plafond stelen de show. “Dat was mijn grote klus van het afgelopen jaar. Ik verf altijd alles zelf; dat vind ik leuk.” De kleurencombinatie heeft hij gekozen, omdat je deze ook vaak terugziet in de natuur. “Bijvoorbeeld in bloemen of planten. Maar ook in een watermeloen!”

Dat zoeken naar gewaagde kleurencombinaties is voor Patrick een uitdaging. “Ik heb een hekel aan beige of taupe”, lacht hij. “Ik vind het superleuk wat je allemaal met kleur kunt. Kijk bijvoorbeeld naar de Chinese beelden op de kast. Als je deze in een Aziatisch restaurant ziet staan, zouden ze misschien niet eens opvallen. Ik heb ze hier gecombineerd met een schilderij vol gekleurde strepen. Nu heeft het bijna een psychedelisch effect.”

Lees verder onder de foto’s >

Twee carrières

Dat Patrick veel met interieur bezig is, zie je in zijn eigen huis duidelijk terug. Hij volgde een interieuropleiding aan Artemis. Daarna ontwierp hij beursstands, werkte hij als etaleur, schreef hij voor diverse woonbladen en heeft hij een eigen blog. In 2019 is zijn boek Volume uitgebracht. “Mijn eigen boek ligt in winkels in New York en Londen. Daar ben ik trots op!”

Interieur is niet het enige waar Patrick geld mee verdient. “Ik heb eigenlijk altijd twee carrières gehad. Ik werkte vanaf mijn studententijd in de klantenservice. Ik ben opgeklommen van medewerker tot leidinggevende”, vertelt hij. “Ik was een tijdje gestopt, maar vijf jaar geleden miste ik het klantcontact. Toen ben ik weer begonnen.”

Gezellig maken

Patricks interesse voor interieur komt volgens hem van zijn ouders en grootouders vandaan. “Zij waren altijd al bezig met het huis gezellig maken”, vertelt hij. “Dat is wat het voor mij inhoudt. Je omringen met spullen die je dierbaar zijn. Die bepaalde herinneringen oproepen naar periodes in je leven of mensen die je liefhebt.” Omdat hij het persoonlijke stuk belangrijk vindt, volgt Patrick geen trends. “Je moet je eigen smaak ontwikkelen. Dat kost tijd, maar ik wissel nu niet zo vaak meer als vroeger.”

Lees verder onder de foto’s >

Kunstuitleen

Aan Patricks gestreepte muren hangt allerlei kunst. De meeste werken komen van de Kunstuitleen, zodat hij af en toe kan wisselen. Het grote drieluik recht tegenover de bank heeft hij aangekocht. “De kunstenaar Jeroen Bodewits is overleden. Ik mocht de nabestaanden interviewen voor een artikel. Het verhaal vond ik zo bijzonder, dat ik het werk graag wilde hebben”, vertelt hij. “Je ziet mannen die een kersenbloesem in Hiroshima aan het snoeien zijn. Het werk zelf is een zeefdruk met heel veel lagen, qua techniek heel arbeidsintensief.”

Lees verder onder de foto’s >

Patricks interieurtips

De felgele gang past bij één van de interieurtips die hij vaak geeft. “Zorg voor een verassingseffect op de plek waar mensen binnenkomen. Dat is het eerste wat ze zien en dat blijft hangen”, legt hij uit. Ook steekt hij altijd even een geurkaars of -olie aan. “Het is een simpel trucje, maar het is fijn om ergens binnen te komen waar het lekker ruikt.”

Zijn winkeltips in Rotterdam: “Ik geef interieuradvies bij de Dutch Seating Company op de Schilderstraat. Ook bij ’s Zomers verkopen ze hele mooie spullen. Het is natuurlijk ook leuk om zelf te gaan speuren. Daarvoor vind ik Jouw Marktkraam op de Zaagmolenkade fijn. Of Tabbernee op de Benthuizerstraat. Binnenkort gaat FEST trouwens open. En HAY is altijd goed!”

Lees verder onder de foto’s >

Binnenkijken bij jou?

Heb jij juist een interieur met veel beige en ben je er trots op? Of woon je op een coole plek in Rotterdam die je graag deelt met je stadsgenoten? Stuur ons dan een mailtje. We komen graag snel bij jou binnenkijken!

Lees ook:

Meer in deze categorie

Binnenkijken bij

Ga naar “Star Wars en Japanse poppen: binnenkijken bij Maarten en Esther”

Star Wars en Japanse poppen: binnenkijken bij Maarten en Esther

binnenkijken bij maarten en esther - profielfoot
Ga naar “Binnenkijken bij Floris in Rotterdam-Noord: ‘Eigenlijk is mijn kamer maar 3 m²’”

Binnenkijken bij Floris in Rotterdam-Noord: ‘Eigenlijk is mijn kamer maar 3 m²’

Binnenkijken bij Floris in Rotterdam-Noord - profielfoto
Ga naar “Binnenkijken: deze bijzondere Rotterdamse huizen bezochten we in 2022”

Binnenkijken: deze bijzondere Rotterdamse huizen bezochten we in 2022

wendy buiter

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “Skechers sneakers 36 t/m 46 € 39,99”

Skechers sneakers 36 t/m 46 € 39,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 12 februari 2023
Ga naar “Edet toiletpapier van € 7,49 voor € 3,99”

Edet toiletpapier van € 7,49 voor € 3,99

 • Dirk
 • Geldig t/m 7 februari 2023
Ga naar “CALVÉ PINDAKAAS van € 9,68 voor € 4,50”

CALVÉ PINDAKAAS van € 9,68 voor € 4,50

 • Jumbo
 • Geldig t/m 7 februari 2023
Ga naar “JUMBO TOILETPAPIER van € 17,08 voor € 11,99”

JUMBO TOILETPAPIER van € 17,08 voor € 11,99

 • Jumbo
 • Geldig t/m 7 februari 2023
Ga naar “Pvc Click Flex Strook Pella Eiken € 34,00”

Pvc Click Flex Strook Pella Eiken € 34,00

 • Kwantum
 • Geldig t/m 30 juni 2023

Vacatures

Ga naar “Klantenservice Medewerker Rijksoverheid”

Klantenservice Medewerker Rijksoverheid

 • Olympia
 • Fulltime
Ga naar “Financieel medewerker”

Financieel medewerker

 • Page Personnel
 • Fulltime/Parttime
Ga naar “Leerkracht middenbouw Rotterdam”

Leerkracht middenbouw Rotterdam

 • DIT IS WIJS
 • Fulltime/Parttime
Ga naar “Assistent Accountant”

Assistent Accountant

 • WR.nl Solliciteren
 • Fulltime/Parttime

Agenda

Ga naar “Koningsdag 2023 in Rotterdam”

Koningsdag 2023 in Rotterdam

 • 27 april 2023
Ga naar “NN Marathon Rotterdam 2023”

NN Marathon Rotterdam 2023

 • Van 15 apr t/m 16 apr
NN Marathon RotterdamNN Marathon Rotterdam
Ga naar “IFFR 2023”

IFFR 2023

 • T/m 5 feb
IFFR 2023
Ga naar “BLUE festival”

BLUE festival

 • T/m 4 feb
CuliNESSE-2019 Evert Buitendijk Fotografie
Ga naar “Holi festival Rotterdam”

Holi festival Rotterdam

 • 11 maart 2023
holi rotterdamholi rotterdam