Rotterdam

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Binnenkijken bij Nicolas: ‘Ik woon met 180 vrienden en een eigen bioscoop en sportschool’

Aangeboden door Startmotor 7 januari 2021

Stel je voor: een eigen studio met alles erop en eraan, in een gebouw vol leuke, jonge mensen. Met een eigen bioscoop, sportschool, klusruimte… Met werkruimtes en feestzalen – je kunt het zo gek niet bedenken. Klinkt als een droom, maar voor Nicolas Cediey (26) is het de (niet zo harde) werkelijkheid. Hij woont sinds half oktober in Startmotor: een waanzinnig cool gebouw, vlakbij Zuidplein. Als je hier eenmaal binnen bent geweest, wil je meteen intrekken.

Nicolas komt uit Frankrijk, groeide op in Brabant en ging werken in het Amerikaanse Boston. “But then corona happened…” Hij moest terug naar Nederland, trok tijdelijk weer bij zijn ouders in en vond een baan als marketeer bij Convoy Uitgevers in Dordrecht. Toen nog een huis. Nicolas: “In Amerika had ik altijd mensen om me heen en ik dacht: o, dat wordt wat… Kom je ineens in een stad waar je bijna niemand kent. Maar toen las mijn moeder iets over Startmotor. Dit gebouw is een soort wereld in het klein. Iedereen die hier instroomt is tussen de 18 en 28 en heeft dezelfde jonge mindset. Ik meldde me aan en kon bijna direct verhuizen. In totaal kunnen hier namelijk 566 mensen wonen, en er wonen er nu 180.”

Eén grote vriendengroep

“Eigenlijk is het één hele grote vriendengroep hier. Elke dag gebeurt er wel wat. Zo hebben we een nieuwjaarsduik georganiseerd, met een zwembad in de garage. En met Sinterklaas zette iedereen z’n schoen voor z’n deur, zodat anderen er een cadeautje in konden gooien. Nu zitten we midden in een Vegan Masterchef-competitie, waarbij om de week twee mensen tegen elkaar battlen in de grote keuken, inclusief drie juryleden die proeven. Iedereen komt dan fancy gekleed, om het uit-eten-gevoel na te bootsen. Er is dus entertainment genoeg hier. Binnenkort hebben we een balkonfeest vanaf het evenementendak, met een dj en lichten. Iedereen kan dan vanaf z’n balkon kijken, of via de livestream.”

Lees verder onder de foto’s >

Foto: indebuurt Rotterdam
Nicolas als Startmotor-Sinterklaas | Foto: indebuurt Rotterdam
Foto: indebuurt Rotterdam
Foto: indebuurt Rotterdam
Foto: indebuurt Rotterdam
Foto: indebuurt Rotterdam

Alles splinternieuw

“Als je er behoefte aan hebt, is de drempel om met mensen in contact te komen heel laag. Zit je ergens beneden of sta je er beetje bij, dan zal altijd iemand zeggen: ‘O, ben je nieuw?’ en kom je al gauw in gesprek. Maar het is zeker geen verplichting. Iedereen heeft namelijk ook een hele fijne eigen plek. Je hoeft in principe alleen een bed, een tafel en wat stoelen mee te nemen en dan is het af. Alles is splinternieuw, van de vloeren tot de gordijnen en de koelkast tot de oven. Er hangt zelfs al een ophangsysteem voor schilderijen en in de keuken zit een usb-stopcontact.”

Privésecurity van en naar Zuidplein

“Als je voor deze huurprijs iets zoekt in Rotterdam, wordt het al heel snel een beetje oud en vies. Met muizen, gekraak en lekkages, en zo’n huisbaas die er niks mee doet. Als er hier een keer iets is, wordt het meteen opgelost. Superfijn. We hebben ook een beveiliger. Met een Segway maakt hij rondes door het gebouw, maar hij brengt je ook naar Zuidplein, of haalt je daar op. Als je je onveilig voelt bijvoorbeeld, of de weg niet weet. Dat geldt niet alleen voor de bewoners zelf, maar ook voor onze vrienden. Op vrijdag en zaterdag kun je hem zelfs tot drie uur ‘s nachts oproepen. Hij doet het ook heel graag!”

Lees verder onder de foto’s >

Foto: indebuurt Rotterdam
Foto: indebuurt Rotterdam
Foto: indebuurt Rotterdam
Foto: indebuurt Rotterdam
Foto: indebuurt Rotterdam
Foto: indebuurt Rotterdam
Foto: indebuurt Rotterdam
Foto: indebuurt Rotterdam

Creatief met ruimte

“Inmiddels ben ik al bij verschillende mensen binnen geweest. Het is leuk om te zien dat iedereen dezelfde basis heeft, maar ook z’n eigen stijl. Zo kom je weer op heel nieuwe ideeën voor je eigen inrichting. Ik houd van industrieel en strak, maar wel gecombineerd met hout. Anders wordt het al snel zo kil. Er zijn ruimtes van 55 m², met een extra kamer, maar die van mij is 35 m². Dat is natuurlijk niet méga groot, maar daar word je wel creatief van. Ik heb bijvoorbeeld een bed met lades en een gat waar mijn skateboard in ligt. En: ik wil altijd liggen op de bank, maar wilde geen grote hoekbank. Daarom heb ik deze gekozen – die kan ik helemaal uitschuiven. Lekker Amerikaans, haha. Mijn moeder zei: ‘Ohh, die is lelijk!’ Maar toen ze ging zitten snapte ze het wel.”

Goed uitzicht en een bijzonder kunstwerk

“Vanaf de bank en mijn balkon kijk ik uit op het Zuiderpark. Iedereen heeft zo’n balkon – sommigen met uitzicht op de Kuip. Het meest trots ben ik op de print boven mijn bank. Daar zijn er maar 150 van in de wereld. Het komt van een Belgische kunstenaar: Vexx. Die ontdekte ik in New York. Ik liep langs een groot muurschilderij van hem en dacht: wow, dit is niet normaal! Prints verkopen doet-ie bijna nooit, en deze was ook binnen vijf minuten uitverkocht. Maar ik heb er één; genummerd, one of a kind. Het herinnert me aan alle adventures daar.”

Lees verder onder de foto’s >

Foto: KAPA Photography
Nicolas in de 'cinema room' | Foto: indebuurt Rotterdam
Foto: KAPA Photography
Nicolas in een van de algemene ruimtes | Foto: indebuurt Rotterdam
Het sportdak
Iedereen heeft een eigen plek voor z'n fiets | Foto: indebuurt Rotterdam
Foto: KAPA Photography
Foto: Facebook Startmotor Rotterdam

Van bioscoop tot sportschool

“Op elke verdieping hebben we een gemeenschappelijke ruimte, en allemaal hebben ze een andere functie: een cinema room, een game room en een klusgarage vol gereedschap. Ook zijn er verschillende piano’s verspreid door het gebouw. En er zijn plekken waar je kunt werken. Heel fijn om af en toe even een andere setting te hebben, nu ik vanuit huis werk. Onze sportschool is de enige die nog open is in Rotterdam, maar dan wel voor maximaal twee mensen tegelijk. Door corona zijn er nu even geen sportlessen, maar normaal wordt er van alles georganiseerd, zoals yoga, bootcamp en tricking. Dat is allemaal inbegrepen in de huur. Met onze eigen Startmotor-app zie je precies wat er op het programma staat en kun je met elkaar chatten, zien wie op jouw verdieping wonen en vragen stellen. Laatst was er nog iemand op zoek naar bloem. Nou, met zo veel buren is er altijd wel iemand die het voor je heeft. Iedereen helpt en ondersteunt elkaar. Dat heb ik nog nooit ergens anders zo meegemaakt.”

Met heel veel vrienden in één groot huis

“Als de coronatijd voorbij is, zullen er vast en zeker feestjes losbarsten. Maar ook nu is het al zó gezellig. Ik heb hier heel veel vrienden ontmoet, die regelmatig aankloppen voor thee enzo. Het is een soort van studentenhuis, maar dan schoon. En waar mensen hun eigen plek hebben. En een baan. En geld. Wie wil nou niet met allemaal vrienden in één groot huis wonen? Vrienden die hier komen, kijken hun ogen uit. Die zouden voor mijn studio alleen al tekenen, maar al die dingen die er bovenop komen maken het écht bijzonder. Ik had nergens anders willen wonen!”

Lijkt het jou ook leuk om in Startmotor te wonen? Dubbel goed nieuws: er is nog plek, en het grootste deel van de woningen valt binnen de socialehuurgrens. Hier vind je antwoord op al je vragenDeze bijdrage wordt je aangeboden door Startmotor. Meer over Startmotor ontdekken?

Startmotor


, Rotterdam

adv.