Rotterdam

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Binnenkijken bij Marcella: ‘Ik heb meer vazen dan schoenen’

Door Anne Klapmuts 12 augustus 2020

Marcella Kanters woont samen met haar kat Mila aan de Goudsesingel in Rotterdam. Als interieur styliste wisselt ze haar eigen inrichting regelmatig. Opvallend zijn de gewaagde kleuren op de muur. “Op sommige plekken heb zoveel geschilderd dat de muur loslaat.”

Als vrienden bij haar binnenkomen, zeggen ze dus vaak ‘he, het is weer anders!’. Marcella: “Als ik volgende week alles zwart wil, verf ik het zwart. Ik heb ook een keer alles roze geverfd. Na drie weken was het weer wit: ik had de verkeerde tint gekozen!” Naast telkens nieuwe kleuren op de muur verandert ze ook graag de indeling van haar huis. “Mijn bed staat wel eens in de woonkamer en dan heb ik een apart kantoor”, vertelt Marcella.

Lees verder onder de foto’s >

Foto: Marcella Kanters
Foto: Marcella Kanters
Foto: Marcella Kanters
Foto: Marcella Kanters

Vazen

Overal waar je kijkt in Marcella’s huis staan vazen. Marcella: “Zonder te overdrijven, heb ik denk ik wel vijftig vazen. Je ziet er hier sowieso al minimaal twintig en er staan er ook nog een heleboel in de kast. Ik houd ervan! Mijn vazen zijn eigenlijk iemands anders schoenen of tassen. Die hebben sommige vrouwen toch ook veel?!”

Naast vazen houdt Marcella van bloemen en planten. In de hoek van de woonkamer staat een hele grote palm. “Die heb ik vierenhalf jaar geleden gekocht als heel klein baby’tje. Ik snap eigenlijk niet waarom hij het zo goed doet. Ik geef hem blijkbaar veel liefde! En doordat ik hem steeds een grotere pot geef, heeft hij ook de ruimte om te groeien. Plus veel zon en water gaat hij top”, zegt Marcella.

“Bloemen haal ik op de markt. Daar kost het helemaal niks. Als het kan laat ik ze indrogen, maar soms wordt het wel een beetje too much. Ik vind het namelijk moeilijk om dingen weg te doen, dus als ik wekelijks bloemen koop en die telkens laat drogen, staat het hier op een gegeven moment vol!”

Lees verder onder de foto’s >

Foto: Marcella Kanters
Foto: Marcella Kanters
Foto: Marcella Kanters
Foto: Marcella Kanters
Foto: Marcella Kanters

Verzamelaar

Weggooien is niet alleen met bloemen moeilijk voor Marcella, ze noemt zichzelf een hoarder. “Ik bewaar echt alles: ik heb zelfs de metrokaartjes van toen ik naar school ging nog. Maar ook muntjes van allerlei uitgaansgelegenheden. Soms bewaar ik een laatste muntje liever dan dat ik er een biertje voor koop! Deze dingen hoeven niet perse zichtbaar te zijn, maar ze liggen in doosjes of in de berging.”

Haar verzamelde spulletjes geven het huis persoonlijkheid. Net zoals de polaroidfoto’s op de wc. Marcella: “Foto’s in mijn huis vind ik onrustig, dus daarom hangen ze op het toilet. Ik word helemaal blij van alle herinnering die ik daar zie.”

Lees verder onder de foto’s >

Foto: Marcella Kanters
Foto: Marcella Kanters
Foto: Marcella Kanters
Foto: Marcella Kanters

Tweedehands

In haar huis staan veel tweedehands spullen. “Ik heb niet zo’n standaard vintage huis, dus mensen zien dat niet echt. Maar ik koop graag bij de kringloop ’t Goed of hier op de markt bij de Binnenrotte. Ik probeer mijn interieur zo goedkoop mogelijk te houden, want ik wil toch telkens iets anders. H&M Home, Loods5 en natuurlijk de Plantenhal zijn winkels waar ik veel kom.”

Met alle vazen, bloemen, planten en andere spullen staat het best vol in Marcella’s huis. “Het is een oud huisje, dus ik ben eigenlijk alleen maar aan het verbloemen. Er zit gewoon een gat in de muur, daarom staat er een spiegel voor.”

Lees verder onder de foto >

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Marcella Kanters (@styling.by.mk) op

Persoonlijkheid

Persoonlijkheid in een interieur is voor Marcella het belangrijkst aan een huis. Als interieur styliste werkt ze daarom voornamelijk voor bedrijven. “Als ik voor particuliere klanten werk, vind ik het moeilijk dat ik ga bepalen hoe die persoonlijkheid in jouw huis komt. Of iemand heeft een tafel met heel veel emotionele waarde, maar het is wel een spuuglelijk ding. Daar moet je dan een interieur omheen bouwen.”

Toch begint ze de styling van huizen steeds leuker te vinden. “Als ik een gewaagde klant heb, vind ik het tof om te doen. De witte-wanden-trend is voor mijn gevoel sowieso minder aan het worden: mensen durven meer. Ik moet vooral een klik hebben met een klant.”

Hilton Rotterdam

Maar meestal werkt Marcella aan interieur klussen voor retailklanten: van showrooms tot winkels en beurzen. “Laatst heb ik de restyling van restaurant JAQ in het Hilton hotel gedaan. Retail vind ik interessant, omdat daar een hele psychologie achter zit. Waarom kopen mensen bepaalde dingen?”. Bij die opdrachten combineert ze de interieurstyling met haar andere passie: fotografie. “Zo kan ik materiaal en compositie door mijn ogen vastleggen in een plaat.”

Lees verder onder de foto >

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Marcella Kanters (@styling.by.mk) op

Dromen

Als tiener wist ze al dat ze midden in de stad wilde wonen, om zo alles mee te maken. “Ik heb altijd geroepen dat ik net als mijn collega Joyce in het centrum zou wonen om alles dichtbij te hebben en lekker uit te kunnen. Uiteindelijk kocht ik op mijn 23e haar huis”, zegt Marcella.

Nu heeft Marcella weer nieuwe dromen. “Als ik over twintig jaar jaar genoeg geld heb, wil ik aan de Rotte wonen in zo’n schattig huisje. Dan heb ik een tuintje met bloemen en planten. En een tafel zodat ik buiten kan eten! Dan wil ik trouwens een mooie keuken en badkamer. Een ding wil ik altijd houden: dat is glas-in-lood!”.

Mogen we binnenkort ook bij jou binnenkijken? Leuk! Stuur een e-mail naar [email protected], dan nemen we snel contact met je op.

Lees ook:

Jorinde voor haar tuinhuis in Rotterdam

Binnenkijken in Jorindes tuinhuisje: ‘We hebben het helemaal zelf gebouwd’

Tuinhuisjes zijn populair: steeds meer Rotterdammers zoeken een plek bij de stad waar ze lekker buit...
Schiehuisje Britt Reuter en Ceasar

Binnenkijken: het Schiehuisje van Britt en Cesar heeft zelfs een eigen instagramaccount

Britt Reuter (32) en haar vriend Cesar (34) verhuisden afgelopen kerst van Blijdorp naar dit huisje ...
Binnenkijken bij Astrid - balkon2

Binnenkijken bij Astrid: ‘Een paar jaar geleden dacht ik: ik ga los!’

Kringloopfan Astrid woont sinds twaalf jaar met haar man Martin in dit appartement in Rotterdam-Alex...

adv.