Rotterdam

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Binnenkijken bij Claudia: ‘Ik wilde per se een bad, dus die staat nu in de slaapkamer’

Door Anne Klapmuts 21 oktober 2020

De 24-jarige Claudia woont nu twee jaar in haar appartement in Rotterdam-Crooswijk. Toen ze het huis kocht, was het een bouwval, dus ze begon met een flinke verbouwing. Dat gaf haar de ruimte om alles naar wens in te richten. “Ik wilde per se een bad, maar die paste niet in de badkamer. Dus heb ik in één van de slaapkamers een bad laten plaatsen. Nu heb ik een douche- én een badkamer!”

Uiteindelijk heeft Claudia maar weinig tijd om in bad te gaan. Maar het idee dat het kan, geeft haar rust. “Als ik in bad ga, zit ik er soms wel drie uur in. Ik doe er echt alles: schoolwerk, Skypen, wenkbrauwen verven, noem maar op!”

Lees verder onder de foto >

binnenkijken bij claudia badkamer
Foto: indebuurt Rotterdam

Uit de catalogus

De afgelopen twee jaar woonde Claudia met een huisgenoot, die net is verhuisd. Nu heeft ze weer een nieuwe huisgenoot gevonden om haar appartement mee te delen. “Ik had een oproep geplaatst via social media en daar kwamen veel reacties op. Op Twitter ging een man helemaal los over mijn interieur: het is volgens hem onpersoonlijk en net alsof je in een Ikea catalogus zit. Dat laatste zie ik eigenlijk als een compliment, want ik vind het altijd hele mooie plaatjes. En de grap is dat er heel weinig spullen van Ikea in mijn huis staan!”

Zelfgemaakt wandkleed

Dat het huis geen persoonlijkheid heeft, is volgens Claudia niet waar. “Het wandkleed boven de bank heb ik bijvoorbeeld zelf gemaakt”, vertelt ze. “Tijdens de lockdown had ik twee weken geen werk. En net zoals bij de hele wereld kwam er allemaal creatieve inspiratie naar boven! De spullen voor dit wandkleed had ik in huis, want ik wilde het al eerder maken. Nu had ik er dus ook de tijd en rust voor. Ik ben er heel blij mee en krijg er goede reacties op!”

Lees verder onder de foto’s >

Foto: indebuurt Rotterdam
Foto: indebuurt Rotterdam
Foto: indebuurt Rotterdam
Foto: indebuurt Rotterdam
Foto: indebuurt Rotterdam

Kast uit haar dromen

Waar Claudia ook veel reacties op krijgt, is de grote kast die om haar eettafel heen gebouwd is (zie onderstaande foto). Dat blijkt een uniek exemplaar. “Voordat ik hier kwam wonen, had ik serieus een droom over een kast met een stuk over de tafel. Ik wilde het heel graag, maar ik dacht al dat het een moeilijke zoektocht zou worden. Toen was ik in de winkel Kick Collection in Lekkerkerk voor stoelen en toen zag ik deze kasten. Ik vond ze meteen mooi, maar ik miste dat middenstuk boven de tafel. Dit vertelde ik aan de verkoper en die zei meteen: ‘dan laten we dat voor je maken’.” Het bleek geen makkelijk project. Het middenstuk werd in Indonesië gemaakt en na een enorme vertraging is het gelukkig alsnog bij Claudia in huis gekomen.

Lees verder onder de foto >

binnenkijken bij claudia eettafel en kast
Foto: indebuurt Rotterdam

Lezen

In de kast liggen een heleboel boeken, gesorteerd op thema en kleur. Claudia is een echte boekenwurm en ze stelt zichzelf graag doelen. “Dit jaar wilde ik vijftig boeken lezen en ik zit nu al op 47. Dat ga ik dus wel redden!”, lacht ze. “Het gekke is dat ik nooit thuis lees. Ik heb het geduld niet om met een boek op de bank te gaan zitten en zelfs in bad lukt het niet echt. Ik lees alleen maar onderweg: overal waar ik even moet wachten, pak ik mijn boek erbij. Al is het maar voor vijf minuten. Als ik een nieuwe tas koop, kijk ik dus altijd of er een boek en een agenda inpassen. Anders is hij niet geschikt!”

Boeken van oma

Eén stapeltje boeken in de kast is wel heel bijzonder. Het boek Afke’s Tiental van Nienke van Hichtum ligt er in allerlei varianten. Claudia: “Mijn oma verzamelde deze boeken. Van iedere uitvoering wilde ze alle drukken hebben. De hele familie had een lijstje met alle ‘nummers’ die ze nog moest. Als we in een kringloopwinkel waren, keken we meteen welke er daar nog waren.” Of het een mooi verhaal is? “Ik heb het niet gelezen, want je komt er echt niet doorheen!”, lacht Claudia.

Lees verder onder de foto’s >

Foto: indebuurt Rotterdam
Foto: indebuurt Rotterdam
Foto: indebuurt Rotterdam
Foto: indebuurt Rotterdam

Warme slaapkamer

Claudia’s lievelingsplek in huis is haar slaapkamer. “Het is daar warmer dan in de rest van het huis, ik bedoel gevoelsmatig”, zegt ze. “Mijn boeken liggen daar, het is georganiseerd en alles heeft een eigen plekje. Ik zit eigenlijk nooit in mijn eentje op de bank tv te kijken, dan doe ik dat op bed met de laptop.”

Boven Claudia’s bed hangt een bijzonder schilderij: een replica van ‘Het Laantje van Middelharnis‘ van Meindert Hobbema. “Dit schilderij hing altijd bij mijn opa en oma in de logeerkamer en daar was ik vaak. Het heeft voor mij veel waarde, want het doet me zo aan de fijne tijd daar denken. Het echte schilderij hangt trouwens in The National Gallery in Londen, daar ben ik een keer gaan kijken.”

Foto: indebuurt Rotterdam
Foto: indebuurt Rotterdam
Foto: indebuurt Rotterdam
Foto: indebuurt Rotterdam
Foto: indebuurt Rotterdam

Mogen we binnenkort ook bij jou binnenkijken? Leuk! Stuur een mailtje naar [email protected], dan nemen we snel contact met je op.

Lees ook:

Jorinde voor haar tuinhuis in Rotterdam

Binnenkijken in Jorindes tuinhuisje: ‘We hebben het helemaal zelf gebouwd’

Tuinhuisjes zijn populair: steeds meer Rotterdammers zoeken een plek bij de stad waar ze lekker buit...
angela profielfoto goed

Binnenkijken bij Angela: ‘Mijn badkamer is mijn trots”

Angela Enthoven kocht twee jaar geleden haar appartement in Oud-Mathenesse. Langzamerhand heeft ze s...
binnenkijken bij Marcella profielfoto

Binnenkijken bij Marcella: ‘Ik heb meer vazen dan schoenen’

Marcella Kanters woont samen met haar kat Mila aan de Goudsesingel in Rotterdam. Als interieur styli...
Britte Kramer binnenkijken bij

Binnenkijken bij Britte: ‘Veel van wat je hier ziet heb ik als kind al verzameld’

We starten weer met de rubriek 'Binnenkijken bij...'! Omdat ze ein-de-lijk de rust en tijd heeft om ...

adv.