Binnenkijken bij Bruna in Kralingen: ‘Ik had veel geluk bij mijn zoektocht’

Bruna van Riet met haar kat Binky op de bank.

In een knus straatje in Kralingen, vlakbij de Oostzeedijk, woont de Rotterdamse Bruna van Riet. Anderhalf jaar geleden verhuisde ze van een antikraakwoning op Zuid naar haar huidige appartement van 74 vierkante meter. “Toen ik hier ging wonen, wilde ik katten. Dat zijn Lola en Binky geworden.”

Als single starter op de Rotterdamse huizenmarkt is het moeilijk een woonplek te vinden. Zo ook voor Bruna. “Kopen is geen optie, want voor het bedrag dat ik kan lenen is niks te vinden in de stad. Bij Woonnet Rijnmond gaat alles op inschrijfduur, dus greep ik er steeds naast.” Tot dit appartement in Kralingen online kwam.

Drie eisen

Daarmee had ze geluk, want van plek twintig op de wachtlijst klom ze ineens naar positie drie. “Waardoor dat kwam, weet ik niet. Maar de kandidaten boven mij vielen af, dus toen mocht ik kijken. Ik had een paar eisen. Het moest op de bovenste verdieping zijn, zowel voor de veiligheid als geen overlast van bovenburen. En ik wilde dat er een vloer lag en de muren wit waren.”

Lees verder onder de foto’s >

Italiaanse roots

Bruna’s moeder is Italiaans en haar vader een echte Rotterdammer. Tot haar twaalfde woonde ze in Italië. “Naar Rotterdam verhuizen was een hele omschakeling voor mij”, vertelt ze. “Ik zou graag terug willen, maar dan moet er wel een kans voorbijkomen. Ik wil zekerheid als ik die kant op ga.” Tot die tijd is ze blij met haar nieuwe appartement in Kralingen. “Het huis bevalt goed. De kamers zijn ruim en licht. En ik heb een fijn balkon met middagzon.”

De perfecte bank

Over haar lievelingsplek in huis hoeft Bruna niet lang na te denken. “De hoek van de bank”, lacht ze. “Zeker als ik brak ben kom ik daar niet meer uit! Ik wilde graag flink investeren in een goede relaxbank toen ik hier ging wonen. Hij is echt perfect en helemaal als je katten hebt. Het is namelijk kunstleer en door de groeven in de stof zie je niet dat ze gekrabd hebben.”

Bruna is ook veel in de keuken te vinden waar ze traditionele Italiaanse gerechten maakt. “Ik hou van koken en maak het Italiaanse eten liever zelf dan dat ik het in een restaurant eet.” Daar zijn ook haar vrienden blij mee, die regelmatig bij haar komen eten. “Ik heb geen lievelingsgerecht, dat hangt echt van mijn bui af.”

Lees verder onder de foto’s >

Rust in mijn hoofd

In Bruna’s huis zijn de muren wit, de meubels van hout en er staan overal plantjes. “Ik hou van warme en natuurlijke kleuren. Ik ben nogal chaotisch van mezelf, dus rust om me heen is rust in mijn hoofd.” Overal verwijzen souvenirs naar reizen die Bruna heeft gemaakt. “Het is fijn om herinneringen om je heen te hebben. Boven mijn bureau hangt een schilderij dat ik meenam uit de Dominicaanse Republiek, want dan weet ik altijd waar ik voor aan het werk ben!”

In de werkkamer hangt nog iets opvallends aan de muur: een poster met de tekst ‘Getrouwd op Lowlands, door Europa op huwelijksreis. Maar ons hart ligt op Zuid. Ons samen thuis.’ Het was onderdeel van een Valentijnsactie van Gemeente Rotterdam, waarbij je jouw liefdesboodschap voor iemand kon achterlaten. Bruna: “Een beste vriendin heeft deze tekst ingestuurd. We zijn als grapje getrouwd op Lowlands, hebben in mijn camper rondgereisd en woonden daarna allebei op Zuid. Toen de poster in een abri hing, zijn we hem samen gaan zoeken in de stad.”

Lees verder onder de foto’s >

Alle winkels in de buurt

Na anderhalf jaar voelt Bruna zich thuis in Kralingen. “In de Lusthofstraat zitten allemaal fijne winkels. Als mijn moeder bij me komt eten, gaan we vaak een ijsje eten bij Doppio. En ik haal graag eten af bij Afobaka op de Oudedijk. Lokanta Proeflokaal vind ik ook een leuke plek, een klein en knus restaurant.” Ook is ze blij met alle supermarkten in de buurt. “Ik ben een koopjesjager, als een echte huisvrouw ga ik alle folders af voor de beste deals in mijn rondje supermarkten.”

Zolang Bruna nog geen mogelijkheid ziet om terug naar Italië te emigreren, blijft ze in haar Kralingse appartement wonen. “Ik wil het nog verder aankleden, vooral met dingen aan de muren. Ik denk eraan om boven mijn bed een foto van mijn oude camper te hangen. Als herinnering aan die tijd.”

Ben jij ook trots op je Rotterdamse paleis? Of heb je een leuk verhaal over de verbouwing van je huis? We zijn altijd op zoek naar leuke Rotterdammers om bij binnen te kijken. Stuur ons een mailtje, en wie weet sta je binnenkort op onze website!

Lees ook:

Meer in deze categorie

Binnenkijken bij

Ga naar “Binnenkijken op Buitenplaats Welgelegen: zo ziet de villa van Michel Perridon eruit”

Binnenkijken op Buitenplaats Welgelegen: zo ziet de villa van Michel Perridon eruit

Buitenplaats Welgelegen van Michel Perridon op de Parklaan
Ga naar “Star Wars en Japanse poppen: binnenkijken bij Maarten en Esther”

Star Wars en Japanse poppen: binnenkijken bij Maarten en Esther

binnenkijken bij maarten en esther - profielfoot
Ga naar “Binnenkijken bij Floris in Rotterdam-Noord: ‘Eigenlijk is mijn kamer maar 3 m²’”

Binnenkijken bij Floris in Rotterdam-Noord: ‘Eigenlijk is mijn kamer maar 3 m²’

Binnenkijken bij Floris in Rotterdam-Noord - profielfoto

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “Skechers sneakers 36 t/m 46 € 39,99”

Skechers sneakers 36 t/m 46 € 39,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 12 februari 2023
Ga naar “Edet toiletpapier van € 7,49 voor € 3,99”

Edet toiletpapier van € 7,49 voor € 3,99

 • Dirk
 • Geldig t/m 7 februari 2023
Ga naar “CALVÉ PINDAKAAS van € 9,68 voor € 4,50”

CALVÉ PINDAKAAS van € 9,68 voor € 4,50

 • Jumbo
 • Geldig t/m 7 februari 2023
Ga naar “JUMBO TOILETPAPIER van € 17,08 voor € 11,99”

JUMBO TOILETPAPIER van € 17,08 voor € 11,99

 • Jumbo
 • Geldig t/m 7 februari 2023
Ga naar “Pvc Click Flex Strook Pella Eiken € 34,00”

Pvc Click Flex Strook Pella Eiken € 34,00

 • Kwantum
 • Geldig t/m 30 juni 2023

Vacatures

Ga naar “Financieel medewerker”

Financieel medewerker

 • Page Personnel
 • Fulltime/Parttime
Ga naar “Leerkracht middenbouw Rotterdam”

Leerkracht middenbouw Rotterdam

 • DIT IS WIJS
 • Fulltime/Parttime
Ga naar “Assistent Accountant”

Assistent Accountant

 • WR.nl Solliciteren
 • Fulltime/Parttime
Ga naar “Vitaliteitscoach Parttime”

Vitaliteitscoach Parttime

 • RGF Staffing the Netherlands B.V.
 • Parttime

Agenda

Ga naar “Koningsdag 2023 in Rotterdam”

Koningsdag 2023 in Rotterdam

 • 27 april 2023
Ga naar “NN Marathon Rotterdam 2023”

NN Marathon Rotterdam 2023

 • Van 15 apr t/m 16 apr
NN Marathon RotterdamNN Marathon Rotterdam
Ga naar “Holi festival Rotterdam”

Holi festival Rotterdam

 • 11 maart 2023
holi rotterdamholi rotterdam
Ga naar “Carnaval 2023 Rotterdam”

Carnaval 2023 Rotterdam

 • Van 18 feb t/m 21 feb
Carnaval 2023 RotterdamCarnaval 2023 Rotterdam
Ga naar “Het Kunstenaarsbal”

Het Kunstenaarsbal

 • De Doelen
 • Van 11 feb t/m 12 feb
Het Kunstenaarsbal 1Het Kunstenaarsbal 1