Deze koppels bouwen hun eigen Rotterdamse droomhuis in dit nieuwe RTL-programma

Door Wouter Vocke 24 maart 2019

In het nieuwe RTL4 programma Zelfbouwers Rotterdam kopen zes koppels een oud schoolgebouw in de Afrikaanderwijk, en bouwen deze om naar hun eigen droomhuis. Soms zonder kluservaring! De kleurrijke buurt speelt ook een prominente rol: ze moeten namelijk iets terugdoen voor de wijk.

RTL 4 volgt de koppels op de voet in acht afleveringen. In de eerste aflevering, op dinsdag 26 maart, is te zien hoe de koppels worden gekozen op basis van hun ideeën en plannen voor hun nieuwe stulpje. Wij volgen het natuurlijk ook op de voet, en mogen de deelnemers elke week interviewen, hoe tof is dat?

Exclusief op indebuurt.nl

Voor de eerste aflevering spraken we Annemarie (46) die met haar man Dick (49) één van de koppels vormt in het nieuwe klus- en woonprogramma. Wat maakt dit anders dan andere klusprogramma’s? “Het is een leuke mengeling van klussen en mensen uit de wijk die hun ongezouten, Rotterdamse mening geven. De combinatie van de wijk, de Rotterdammers om ons heen en het klussen – dat ook wel eens misgaat – dat is leuk.”

Waarom verhuizen jullie van een redelijk groot huis naar een kleinere? Annemarie: “De kinderen gaan bijna het huis uit, dus we wilden wat kleiner wonen, maar ook wat dichter bij de stad. Dan kom je al gauw in hele hipsterige buurten terecht waar de huizen niet te betalen zijn. Toen zagen we een reclame dat ze deelnemers zochten voor dit nieuwe programma, dat was precies wat wij leuk vinden: in een oud gebouw een nieuw huis helemaal zelf bedenken.”

Zelfbouwers RTL4
Annemarie en Dick, één van de koppels in het nieuwe RTL-programma. | Foto: Maartje Brockbernd

Van Schiebroek naar Zuid

Is dat niet een groot verschil, van Schiebroek naar Rotterdam-Zuid? “Schiebroek is al best een gemêleerde wijk, jong, oud, arm, rijk, autochtoon en allochtoon; alles woont door elkaar”, vertelt Annemarie. “Maar dat multiculturele van de Afrikaanderwijk vinden we júist leuk. Allerlei mensen leren kennen waar je recepten mee uit kunt wisselen of op de koffie kunt gaan. We merken echt dat er heel veel mensen wonen die echt al heel lang in de Afrikaanderwijk wonen, soms wel veertig jaar. Dat is ook superleuk.”

Herman en Olcay

Ras-Rotterdammer Herman den Blijker en Olcay Gulsen gaan een half jaar lang bij de koppels langs om de vorderingen te bekijken. Sinds dinsdag 26 maart is het programma elke week op RTL4 te zien om 21.30 uur!

Lees hier nog meer berichten over het televisieprogramma Zelfbouwers Rotterdam:

Cammy en Bre

Cammy van Zelfbouwers Rotterdam: ‘We zijn op de helft, maar het is nu al fantastisch’

In het nieuwe RTL 4 programma Zelfbouwers Rotterdam kopen zes koppels een oud schoolgebouw in de Afr...

Corjan van Zelfbouwers Rotterdam is trots op de Afrikaanderwijk: ‘Het is hier net Brooklyn’

adv.