Rotterdam

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Huren in WEST507: ‘gaaf om met jonge starters in dit monumentale pand te wonen’

Door Anne Klapmuts 8 juli 2020

Een monumentaal pand aan de Westzeedijk is omgebouwd tot appartementencomplex. WEST507 biedt 183 lofts en appartementen voor jonge Rotterdammers. De eerste bewoners trekken er op 1 augustus in en er zijn nog huurwoningen beschikbaar.

Cholidah Murad, resident manager van WEST507: “We gaan over drie weken al open, dat gaat echt heel snel. We hebben er enorm veel zin in. Ik doe nu alle bezichtigingen en mensen zijn echt helemaal enthousiast. Er zijn nog woningen beschikbaar. Als je nog op zoek bent: sneller dan dit kan bijna niet. Zelfs als je de 28e aanmeldt, kun je er 1 augustus nog in!”

Nieuwe bewoners

Charlotte Schillemans verhuist begin augustus samen met haar vriend Laurens naar hun loft in WEST507. “Wij hebben gekozen om in WEST507 te huren, omdat het ons heel gaaf lijkt om met allemaal jonge starters in dit monumentale pand te wonen. Allereerst wordt de loft gloedjenieuw opgeleverd op een leuke plek in Rotterdam. Daarnaast spreekt het ons aan dat het community based living is. Door de gezamenlijke ruimtes en evenementen leer je je buren ook echt kennen. We zien het als een avontuur waarbij we voor het eerst gaan samenwonen, met allemaal jonge Rotterdammers als buren.”

Lees verder onder de foto’s >

Foto: The Fizz
Foto: The Fizz
Foto: The Fizz
Foto: The Fizz
Foto: The Fizz
Foto: The Fizz

Community living

WEST507 richt zich op community living: het doel is dat bewoners elkaar leren kennen. Cholidah legt uit: “We hebben gemeenschappelijke ruimtes, zoals een atrium, dakterras, meeting rooms en een lounge. Voor bewoners is het fijn dat ze ook in het pand kunnen werken, zonder dat ze in hun appartement hoeven te blijven. En we organiseren ook evenementen: van yoga en boothcamp tot borrels, game nights en workshops. Als bewoners zelf iets willen organiseren, mag dat natuurlijk. Dat vinden we alleen maar leuk.”

Lees verder onder video >

Type woningen

WEST507 heeft verschillende typen woningen: lofts, penthouses en werk- en woonappartementen. Cholidah: “Er zijn nog veel grotere appartementen beschikbaar, waaronder de work and live lofsts. Deze appartementen hebben een gescheiden atelierruimte, voor kantoor of praktijk aan huis. De werkruimtes hebben een aparte ingang met eigen toilet, dus je klanten hoeven niet het huis in. Maar het is ook mogelijk om de aparte ruimte als extra kamer te gebruiken als je met vrienden wilt wonen.”

Heb je interesse in een woning in WEST507 by The Fizz. Neem dan contact op via de website.

adv.