Rotterdam

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Wedstrijd kijken vanuit je woonkamer: dit zijn de plannen voor het nieuwe Excelsior-stadion

Door Redactie indebuurt 20 mei 2020

Een vernieuwd en groter stadion met 400 woningen er bovenop. Dat staat in de plannen voor het stadion van Excelsior aan de Honingerdijk/Burgemeester Oudlaan. Vandaag biedt de voetbalclub de plannen voor het station aan bij de gemeenteraad.

Voor het gebied waren twee varianten onderzocht: een nieuwbouw van het staion of een grote renovatie en uitbreiding. De gemeente en Excelsior hebben er voor gekozen om de laatste variant verder uit te gaan werken.

In dit plan wordt het stadion uitgebreid naar ongeveer 6.500 zitplaatsen, nu zijn dat er nog 4.400. Er is ruimte voor flexkantoren, horeca, een gezondheidscentrum en een fitnesscentrum. Bovenop het stadion komen 4 woontorens van maximaal 50 meter. Daarin komen 400 appartementen voor studenten en een- en tweepersoonshuishoudens in de sociale huur, middenhuur en het dure segment.

Excelsior gaat nu onderzoeken of het plan financieel haalbaar is. Als dat zo is, wordt er eind 2020 een voorstel aan de gemeenteraad gedaan. De ontwikkeling van het project kan dan medio 2020 van start gaan.

 

Lees ook

Prins Hendrikkade rotterdam wonen koopwoning

Rotterdam vs. Nederland: zoveel huis krijg je voor hetzelfde geld op andere plekken

Wonen in Rotterdam is fantastisch, alleen daar hangt wel een flink prijskaartje aan. Wij gingen met ...

Starters in Rotterdam: zoveel spaargeld heb je nodig voor je eerste koophuis

In dit houten gebouw komen politieagenten, verpleegsters en juffen te wonen

 

Meer over

Sport Wonen

adv.