Rotterdam

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Wauw! Mike en Marvin wonen straks in een getransformeerde kerk (en ze zoeken nog buren)

Aangeboden door TW3 Strategie Marketing Makelaardij 3 april 2020

Mike (45) en Marvin (33) wisten een penthouse te bemachtigen in de Rotterdamse Baumannkerk, die helemaal getransformeerd wordt. Jaloersmakend mooi, maar daarom is het goed om te weten dat ook jij hier binnenkort kunt wonen, in een van de 29 appartementen!

Op een woensdag las Marvin over het bijzondere project: wonen in de kerk aan de Burgemeester Baumannlaan in Overschie. De volgende ochtend kreeg hij een mail met informatie en de mogelijkheid om in te schrijven. Dat deed-ie direct, zelfs zonder te overleggen met Mike. Binnen no-time waren ze ingeloot, en nu zijn ze de trotse eigenaren van een penthouse met dakterras. Dat laatste was een schot in de roos, want dat stond hoog op Mike z’n wensenlijst: kunnen genieten in de zon.

Alles om de hoek

Marvin komt oorspronkelijk uit Utrecht en had de wens om het stadsleven weer te ervaren. Mike is het dorpsleven altijd gewend geweest, maar wilde ook de stap naar een stad maken. Ze waren het erover eens dat dat Rotterdam zou worden. “We hebben hier veel vrienden en die wonen straks op fietsafstand.” Van de centrale ligging in Rotterdam worden ze gelukkig. “We hebben hier alles om de hoek”. Dit is niet bepaald het geval in Noordeloos, het dorp waar ze nu nog wonen; daar is alleen een bakker te vinden. In Overschie kunnen ze straks dus hun hart ophalen, met drie supermarkten en verschillende buurtwinkels op loopafstand. Scholen, sportvoorzieningen en een bibliotheek zijn ook vlakbij. Een ontspannen wandeling maken kan in het groen van het Sidelingepark. Even de stad in? In vijftien minuten ben je er – per fiets, auto of openbaar vervoer.

Lees verder onder de afbeeldingen >

Mike en Marvin op hun dakterras

Een karakteristiek stukje stad

Door te verhuizen naar Rotterdam leveren de mannen de ruimte en een stukje authenticiteit van een dorp in. Mike had daarom een ‘absolute extra’ waar het nieuwe huis aan moest voldoen: “Ik wil ’s avonds thuiskomen en in de zon kunnen eten”. Hij lacht: “En dat is gelukt!”. Overschie mag dan wel geen dorp zijn, maar het is natuurlijk wel een karakteristiek stukje stad. De sfeer van het kerkgebouw, waarin de luxe appartementen zich bevinden, blijft zoals-ie is. Zowel het gebouw als deze mannen gaan hier een nieuwe toekomst tegemoet.

Met z’n allen eten op het dakterras

Wat Marvin en Mike heel belangrijk vinden is de keuken. “We houden van etentjes geven met vrienden én mensen die we niet kennen. Die brengen we dan samen. Daarom willen we de keuken in het appartement groter maken.” Mike legt uit hoe ze etentjes met vrienden organiseren: “We komen samen op zaterdag om 14.00 uur. Ik koppel je aan een vriend die je niet kent en samen maken jullie een gang voor het diner klaar. Dat beslissen jullie op dat moment en dan gaan jullie samen hiervoor boodschappen doen. Dat is hier ideaal, want je loopt naar beneden: slager, groenteboer, alles heb je bij de hand. Daar kijk ik enorm naar uit.” Ze kunnen niet wachten om hier met iedereen te koken. “Grote tafel op het dakterras, daar eten: yeah!

Lees verder onder de afbeeldingen >

Eigen tuin of (dak)terras en oorspronkelijke elementen

Zoals gezegd zoeken Mike en Marvin nieuwe buren. Want jawel: er zijn nog appartementen beschikbaar! Elk appartement is anders en heeft z’n eigen charme. Zo beschikt het penthouse van Marvin en Mike over een dakterras en hebben de tuinappartementen weer de luxe van een eigen tuin of terras. De woningen op de eerste verdieping hebben allemaal de mogelijkheid om een vide te realiseren achter de dubbelhoge boogramen. Ook kun je kiezen voor een appartement met oorspronkelijke boogramen, kolommen en togen, die zorgen voor de unieke sfeer van het kerkgebouw. Uiteraard bieden de appartementen het wooncomfort en energieverbruik dat past in deze tijd. Het grote glas-in-lood-rozetraam dat je bij binnenkomst ziet is toch wel hét visitekaartje van dit gebouw.

Meer informatie

Er zijn nog appartementen beschikbaar voor degenen die, net als Marvin en Mike, interesse hebben in het wonen op een bijzondere plek in Rotterdam. Kijk voor meer informatie op www.wonenindebaumannkerk.nl of neem contact op met TW3 Makelaardij.Deze bijdrage wordt je aangeboden door TW3 Strategie Marketing Makelaardij. Meer over TW3 Strategie Marketing Makelaardij ontdekken?

TW3 Strategie Marketing Makelaardij

makelaars

Veerhaven 4, Rotterdam

Bekijk meer:makelaars

adv.