Rotterdam

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Unieke kans: start een woongroep met je vrienden (de locatie is al geregeld)

Aangeboden door Stichting Ouderenhuisvesting Rotterdam (SOR) 24 november 2020

Veeg al je eventuele vooroordelen over woongroepen maar van tafel; anno 2020 is het vooral een hele logische manier van samenleven. Waar ieder genoeg ruimte heeft om z’n eigen gang te gaan, maar waar gezelligheid altijd dichtbij is en iedereen zich veilig en vertrouwd voelt. Stichting Ouderenhuisvesting Rotterdam (SOR) komt met een hele mooie kans. Zij stellen woonruimte beschikbaar in Ommoord en zoeken een energieke, eigenzinnige groep mensen die hier samen wil gaan leven. 

Zijn jullie met minimaal zestien mensen, gemiddeld tussen de veertig en zestig jaar? Zijn jullie zelfredzaam en lijkt het jullie mooi om zo lang mogelijk voor elkaar te zorgen? Dan is deze kans jullie op het lijf geschreven!

Diverse groep

Woongroepen zijn allang niet meer voorbehouden aan hippies. Lees de blogs van ervaringdeskundigen Ellen en Jan maar! SOR hoopt juist op een hele diverse groep. Een die bestaat uit verschillende leeftijden, inkomens en (culturele) achtergronden. Een groep die goed georganiseerd is en zichzelf weet te redden. Om kans te maken op deze mogelijkheid, stuur je SOR uiterlijk 31 december 2020 een omschrijving van de door jou gewenste woongroep. Denk daarbij aan de volgende punten:

  • Wat verbindt jullie als groep?
  • Hoe dragen jullie bij aan de missen van SOR: ‘een thuisgevoel voor iedereen’ (ertoe doen, veiligheid, inclusiviteit)?
  • Hoe waarborgen jullie de zelfredzaamheid van de groep?
  • Hoe gaan jullie om met zaken als ballotage?
  • Hoe gaan jullie je als woongroep organiseren?

Twee verdiepingen tot je beschikking

Wordt jouw groep uiteindelijk gekozen, dan krijgen jullie twee verdiepingen in gebouw Boekholt in Rotterdam-Ommoord ter beschikking. Jullie worden betrokken bij het ombouwen van deze plek, zodat het echt júllie ideale woonomgeving wordt. De ruimte zal in elk geval bestaan uit dertig kamers van zo’n 45 m², verschillende algemene ruimtes en een grote tuin. Ook krijgen jullie een inrichtingsbudget.

Om je een idee te geven van de kosten:

  • Huurprijs: €250.000,- per jaar (dat is maandelijks ongeveer €651,- per appartement)
  • Kosten woongroep: in onderling overleg (reken op 20 tot 50 euro per maand)
  • Gas, water, elektra: rond de €90,- per maand
  • Servicekosten via SOR: nihil (streven: €0,- per maand)

Zo maak je kans

Bekijk hier de overige voorwaarden en/of schrijf jouw groep meteen in! Inschrijven kan tot en met 31 december 2020. Daarna beoordeelt een onafhankelijke jury welke drie groepen een presentatie mogen komen geven. De woongroep die zich het beste organiseert, zelfredzaam is en inhoudelijk het meest aansluit op de missie van SOR mag zich daadwerkelijk als woongroep in de Boekholt vestigen.Deze bijdrage wordt je aangeboden door Stichting Ouderenhuisvesting Rotterdam (SOR). Meer over Stichting Ouderenhuisvesting Rotterdam (SOR) ontdekken?

Stichting Ouderenhuisvesting Rotterdam (SOR)


Botersloot 175, Rotterdam

adv.