Rotterdam

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Zoveel nieuwe woningen kwamen er vorig jaar bij in Rotterdam

Door redactie 30 januari 2020

Er zijn dringend woningen nodig in Rotterdam, en daarom wordt er flink gebouwd de komende tijd: van De Schiewerf in Overschie tot aan Het Havenkwartier. Ook vorig jaar kwamen er veel woningen bij in onze stad. Om precies te zijn waren dat er 2001.

Dat blijkt uit cijfers van het CBS. Met de 2001 nieuwe huizen die Rotterdam er in 2019 bijkreeg, is de totale woningvoorraad van onze stad met 0,6 procent gestegen. In het kaartje hieronder zie je hoeveel woningen er in de rest van Nederland bij kwamen:

Lees verder onder de kaart >

Daarmee is het woningtekort natuurlijk niet opgelost. Vooral niet als het om betaalbare koopwoningen en sociale huurwoningen gaat. Op de Rotterdamse woningmarkt betaalden kopers in het laatste kwartaal van 2019 zo’n €315.000 voor hun woning. Een toename van 11 procent in vergelijking met een jaar eerder.  In Rotterdam blijven we ook achter als het om nieuwe woningen gaat. Landelijk gezien was er een toename van 0,9 procent. In de regio is het met Rotterdam nog niet het allerergst gesteld: in Ridderkerk kwamen er maar 0.2 procent nieuwe woonruimtes bij en in Capelle was het 0,3 procent.

Woningvoorraad

De cijfers in de kaart gaan over woningvoorraad, maar wat is dat eigenlijk? Eigenlijk is het gewoon een optelsom van alle koop- en huurhuizen, of er nou mensen in wonen of niet. De meeste nieuwe woningen komen er door nieuwbouw, maar dat is niet de enige manier dat de woningvoorraad stijgt. Ook door het ombouwen van een kantoor of winkelruimte tot appartementen komen er woningen op de markt.

Lees ook:

Nieuwbouw-alert: deze 8 Rotterdamse woningen worden binnenkort gebouwd

Er zijn dringend woningen nodig in Rotterdam, en daarom wordt er flink gebouwd de komende tijd. Deze...
Sociale Huur

Dit moet je weten over sociale huurwoningen in Rotterdam

Wat kost een sociale huurwoning? Hoelang moet je inschreven staan bij WoonnetRijnmond? Hoeveel mag j...

Meer over

Nieuwbouw Wonen

adv.