Rotterdam

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

In dit houten gebouw komen politieagenten, verpleegsters en juffen te wonen

Door Thijs Dingemans 13 mei 2020

Ben jij politieagent, onderwijzer of verpleegkundige? Let dan even goed op: er komt een gloednieuwe woontoren (SAWA) in Rotterdam en jij kunt er wonen. Da’s al heel mooi, maar wat deze toren zo bijzonder maakt, is dat-ie volledig van hout is.

De woontoren van vijftig meter hoog komt in het hart van het Llyodkwartier in Delfshaven. Zoals gezegd: het complex is volledig van hout en dus absoluut een eyecatcher. Er worden honderd woningen gebouwd: de helft is huur, de andere helft koop. De koopwoningen van SAWA, zoals het nieuwbouwproject heet, gaan voor de zomer in de verkoop. Wie wil huren, moet langer geduld hebben: de vijftig huurappartementen gaan pas in 2021 in de verhuur.

Middeninkomen

Wel is al bekend wie er mag huren: mensen met middeninkomens. “Het wordt een mix van koop en middenhuur. Een plek voor stedelingen. Ook voor die Rotterdammers met onmisbare beroepen waar de stad op draait”, valt te lezen op de website van SAWA. Politieagenten, onderwijzers en verpleegkundigen (en nog heel veel meer Rotterdammers) kunnen er straks dus wonen. Zij betalen tussen de 720 en 1.050 euro huur per maand.

Tekst loopt door onder foto. 

sawa
Aanzicht van SAWA. Foto: Mei Architects

Een eigen balkon

De huurappartementen komen onderin het houten gebouw en worden tussen de 50 en 70 vierkanter meter groot. Ze krijgen allemaal een balkon. Een enkeling boft: een aantal woningen komt in de plint van het complex. Je raadt het al: daarbij krijg je een eigen voordeur én tuin.

Bovenin zit de luxe

De koopwoningen komen hoger te liggen en zijn tussen de 60 en 160 vierkanter meter. De grootste appartementen liggen bovenin en hebben een riante daktuin. De middelgrote woningen hebben een balkon op het zuiden en zicht op het water en de stad. De ‘Dekwoningen’, die in het lagere deel liggen, hebben een tuin op het dek of balkon op het westen. Ook hun zicht is niet mis: ze kijken zo uit op de Maas.

SAWA

Wie straks in SAWA woont, is hartstikke duurzaam. Het complex, ontworpen door architectenbureau Mei, is volledig van hout en op de daken liggen straks tig zonnepanelen. Ook de buitenruimtes, bakken op de terrassen en balkons worden ‘groen gebouwd’. Of deze nieuwe woontoren dé eyecatcher van de stad wordt? 😉

Lees ook:

Rotterdam in koopwoningen blaak bibliotheek markthal reuzerad

Hier worden we blij van: 11 x kakelverse koopwoningen in Rotterdam

Een kijkje nemen op Funda is net als de smaken in een grote doos bonbons, je weet nooit wat je kan v...

Meer kantoren en een woontoren hoger dan de Euromast: zo gaat het Schiekadeblok eruit zien

Er wordt al een tijd nagedacht over de toekomst van het Schiekadeblok, nu onder meer het thuis van A...
kralingen

Voor wie groot wil wonen: dit stadskasteel(tje) in Kralingen staat te koop

Bijzondere woningen: we like it! En dit is er eentje hoor. In Kralingen staat een herenhuis te koop ...

adv.