Rotterdam

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Dit nieuwbouwproject komt op een van de stoerste plekken van Rotterdam

Aangeboden door Piekstraat 30 juli 2020

‘Het eiland van Feijenoord’ op Rotterdam-Zuid is nu nog een beetje onontdekt – zelfs onder Rotterdammers. Maar dat gaat veranderen! Op de kop van het eiland, pal aan de Maas, komt een nieuwbouwproject: de Piekstraat. Een woontoren van 73 meter hoog met daarin 142 loftwoningen, op een van de stoerste plekken van de stad.

Deze locatie is een droom voor iedereen die van het echte ‘rauwe’ Rotterdam houdt; het geluid van klotsend water tegen de kade en het piepen van een oude havenkraan. Hier ben je omringd door water, karakteristieke fabriekspanden, industriële loodsen en voorbijvarende vrachtschepen. Denk jij: mwah, ik blijf liever een beetje in de buurt van het centrum? Pak de kaart er dan even bij: tien minuutjes fietsen en je bent op de Binnenrotte, en via de Piekbrug sta je zó op Katendrecht.

142 loftwoningen

De 142 loftwoningen worden stoer én luxe. Je kunt kiezen uit zes verschillende woningtypes, die je naar eigen smaak kunt indelen. Elke woning is anders, maar ze hebben één ding gemeen: een waanzinnig uitzicht over de stad of over het water. Doordat de locatie van het gebouw een beetje off route ligt en onontdekt is, is het uitzicht vanaf deze plek dat ook.

Lees verder onder de foto >

Piekstraat Rotterdam Panoramaloft

Te gekke details en bijzondere buitenruimte

Een terras aan het water, een boot voor de deur, een atelier aan huis, je auto in je woning, een monumentale boekenkast van zes meter hoog… Wat je droom ook is; grote kans dat je ‘m hier kunt verwezenlijken. De zes woningtypes gaan van 56 tot 231 vierkante meter en hebben te gekke details. Denk aan vides, extra hoge plafonds en veel lichtinval. Bijzondere buitenruimte is er ook. Dat gaat van terrassen aan het water tot grote, woningbrede balkons en meer beschutte, inpandige loggia’s.

Rauw en ongepolijst

Ook mooi: het gebouw is ontworpen door architectenbureau KCAP, dat zelf al meer dan vijftien jaar gevestigd is aan de Piekstraat. Die weten deze plek dus als geen ander op waarde te schatten. Irma van Oort, parter van het bureau, noemt het ‘een rauwe en ongepolijste plek’. “De architectuur die wij voor de toren bedacht hebben, sluit daar helemaal op aan. De vorm is robuust en ongezouten, geïnspireerd op de omgeving. Alsof het containers in de haven waren, hebben we die op elkaar gestapeld. De schaalsprongen die ontstaan, geven het gebouw karakter. Het is een simpel, maar duidelijk icoon.”

Lees verder onder de foto >

Piekstraat Rotterdam nieuwbouw

Schrijf je in!

Voel je de locatie, zie je de potentie? Je kunt je vanaf nu inschrijven op een woning van jouw voorkeur! De prijzen starten bij circa € 295.000,- v.o.n. Bekijk de verschillende loftwoningen, droom alvast van wat jíj zou doen met zo’n plek en schrijf je in!

Meer weten? Via deze link of de oranje button hieronder vind je meer informatie over de Piekstraat en kun je je meteen inschrijven op jouw droomwoning!Deze bijdrage wordt je aangeboden door Piekstraat. Meer over Piekstraat ontdekken?

Piekstraat

makelaars

Piekstraat, Rotterdam

Bekijk meer:makelaars

adv.