Rotterdam

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Nieuwbouw op het Hofplein: de gemeente wil 1.300 woningen bouwen

Door Anne Klapmuts 25 november 2020

Gemeente Rotterdam wil dat het Hofplein een plek wordt waar Rotterdammers fijn én betaalbaar kunnen wonen. De nieuwe Coolsingel en meer groen rondom de fontein moeten zorgen voor een betere omgeving. En nu komen hier misschien 1.300 nieuwe woningen bij. 

Op dit moment werkt de gemeente samen met de ontwikkelaar RED Company en woningcorporatie Havensteder aan een plan voor nieuwbouwproject RISE. Het is nog niet zeker of deze plannen uiteindelijk ook echt doorgaan.

Drie nieuwe torens

Ontwikkelaar RED Company wil graag drie torens bouwen voor de 1.300 nieuwe woningen. Deze torens komen aan de zuidoostelijke kant van het Hofplein: dat is het gebied tussen Coolsingel, Pompenburg, Haagse Veer en de Doelstraat. Om de nieuwe torens te kunnen bouwen, moet er wel ruimte zijn. De kantoorgebouwen Coolsingel 6, Hofplein 33 en het woongebouw Pompenburg worden hiervoor gesloopt.

Betaalbare woningen

Denk je nu, weer van die torens met veel te dure lofts erbij? Dat is hier juist niet het idee. Wethouder Bas Kurvers van Bouwen en Wonen zegt: “Veel mensen willen graag in de binnenstad wonen. Met dit plan voor ongeveer 1.300 woningen in alle prijsklassen keert wonen nog meer terug in het hart van de stad. De helft van de woningen valt in het betaalbare segment. Daarmee komen er ook veel huizen voor de middengroepen, voor de politieagent, de onderwijzer en de verpleegkundige.” Dan ben je natuurlijk benieuwd wat het betaalbare segment is. Dat zijn koopwoningen tot een prijs van € 310.000,- en bij huurwoningen zijn de maandelijkse lasten maximaal € 1.040,-.

Sociale huurwoningen

Binnen dit herontwikkelingsplan is de sociale woningbouw belangrijk. Minimaal twintig procent van de nieuwe woningen moet binnen de sociale huur vallen. In het woongebouw Pompenburg zijn nu 226 sociale huurwoningen en alle huidige huurders krijgen een plek in de nieuwbouw, als het plan doorgaat. Deze 226 woningen vallen binnen de twintig procent die als minimum gesteld is.

Waarschijnlijk komt de ontwikkelaar in december met meer informatie en artist impressions van de nieuwe plannen.

Lees ook:

coolsingel-werkzaamheden-stratenmakers-westzijde

Verbouwing van de Coolsingel: zo lang gaat het nog duren

Moet je nou links, rechts of in het midden fietsen? Waar kan ik oversteken? En kan ik eigenlijk wel ...
2018_Hofplein3_IrisvandenBroek-1

Zoek de verschillen: het Hofplein in het verleden, heden en de toekomst

Een icoon in onze stad: de Hofplein fontein. Het verkeersplein op de kruising van het Weena, de Schi...
hofplein coolsingel

Prachtige videobeelden! Zo moet het Hofplein eruit gaan zien

We vertelden jullie onlangs al over de prachtige plannen van de gemeente Rotterdam om van onze stad ...

Meer over

Nieuwbouw Wonen

adv.