Rotterdam

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Modern en duurzaam: er komen 57 betaalbare woningen op Coolhaveneiland

Door Demi Meder 2 december 2020

De skyline van Rotterdam krijgt er een gebouw bij! Ontwikkelaar FSD start naar verwachting eind 2021 met de bouw van ongeveer 57 woningen op Coolhaveneiland. De huurkosten van de appartementen zijn volgens de gemeente betaalbaar voor mensen met een middeninkomen. Het vijftig meter hoge gebouw krijgt zestien verdiepingen.

Tijdens het project Kavel de Machinist worden niet alleen woningen gebouwd. In het plan staat dat er ook horeca en een gezamenlijke functie op begane grond komen. Er komt ook een half parkeergarage bij het gebouw. Handig! Het project krijgt een groene duurzame uitstraling. Het gebouw komt tussen twee monumenten te staan: De Machinist en het gemaal Parksluizen.

Middenhuur

Veel mensen met een middeninkomen slagen er volgens de gemeente niet in om een betaalbare huur- of koopwoning te vinden in Rotterdam. Daarom is het maximum maandhuur van driekwart van de woningen duizend euro. ”Rotterdam is een werkstad en daarom moeten ook beroepsgroepen zoals politieagenten, verpleegkundigen en leraren dichtbij het centrum kunnen wonen”, zegt wethouder Bas Kurvers  (Bouwen en Wonen).

Duurzaam ontwerp

De parkeergarage is half ingegraven en op het dak komt een openbaar parkje dat aansluit bij het omliggende groen. Daarnaast is er gekozen voor duurzame energie en een circulaire leefomgeving. Het gebouw is energieneutraal en er is gekozen voor een constructie op basis van hout en beton. Boven de garage wordt regenwater opgevangen dat daarna gebruikt kan worden voor bewatering van planten.

Lees ook:

Tram Hofplein

Nieuwbouw op het Hofplein: de gemeente wil 1.300 woningen bouwen

Gemeente Rotterdam wil dat het Hofplein een plek wordt waar Rotterdammers fijn én betaalbaar kunnen ...
woning huizenmarkt rotterdam calypso GuidoPijper

Dit zijn de duurste huizen die nu te koop staan in Rotterdam

Dromen van een prachtig penthouse of een luxe villa.. we doen het stiekem allemaal. In Rotterdam zij...
Hypotheekadvies nieuwbouw HMJ Makelaardij Rotterdam

Stappenplan: dit wil je weten als je een nieuwbouwwoning wilt kopen

Speel je met de gedachte om een nieuwbouwhuis te kopen, dan heb je vast een heleboel vragen. HMJ Mak...

adv.