Rotterdam

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

What??!! Jongeren doen zich voor als dakloze om urgentieverklaring te krijgen

Door Redactie indebuurt Rotterdam 4 april 2019

Er zijn jongeren en gezinnen in Rotterdam die zich voordoen als wanhopige dakloze, zodat zij in aanmerking komen voor een urgentieverklaring op de sociale huurmarkt. Dat meldt het AD Rotterdam op basis van een onderzoek naar de oorzaken van dakloosheid in  Rotterdam.

Op internet worden tips uitgewisseld hoe je je voor kan doen als dakloze om zo een urgentieverklaring te krijgen. Op deze manier proberen zij de lange wachtlijsten voor een huurwoning te omzeilen. “Er lijkt sprake van een route naar een woning via de opvang,” aldus de onderzoekers. Het is niet bekend om welke aantallen het gaat. In Rotterdam waren extra bedden nodig in de opvang van daklozen, mogelijk komt dat dus deels door mensen die zo een urgentieverklaring willen krijgen.

Het wordt steeds lastiger om een sociale huurwoning in Rotterdam te vinden. Het aantal urgentieverklaringen is de laatste jaren explosief gestegen, meldde het AD eerder al. Meer dan de helft van de sociale huurwoningen gaat nu naar iemand met een urgentieverklaring. Daaronder vallen dus ook mensen die vanuit de daklozenopvang versneld een eigen woning moeten krijgen.

Sociale Huur

Dit moet je weten over sociale huurwoningen in Rotterdam

Wat kost een sociale huurwoning? Hoelang moet je inschreven staan bij WoonnetRijnmond? Hoeveel mag j...
De Peperklip

Zo kom je in aanmerking voor urgentie bij sociale huur in Rotterdam

We schreven eerder al over hoe je in Rotterdam aan een sociale huurwoning komt. Een onderwerp dat ge...

adv.