Rotterdam

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

In Kralingen worden maar liefst 800 woningen gebouwd in een nieuwe stadswijk

Door Faayyaaz van Dijk 4 december 2019

Oeh! In Kralingen wordt een nieuwe wijk gebouwd: Nieuw Kralingen. In deze wijk komen maar liefst 800 nieuwe woningen. Het wordt een combinatie van koopwoningen in verschillende prijsklassen, sociale huurwoningen en huurwoningen in het middensegment.

De gemeente Rotterdam heeft samen met ontwikkelaars Heijmans en ERA Contour op maandag 2 december de handtekening gezet onder een samenwerkingsovereenkomst voor de woonwijk Nieuw Kralingen. De bouw van Nieuw Kralingen start wel pas in 2021, maar de verkoop start medio 2020 al. De woningen komen aan de westkant van het Kralingse bos. Dit wordt de grootste uitbreiding van woningen binnen de ring sinds jaren!

Verdeling van de 800 woningen

Van de 800 woningen is het grootste gedeelte koopwoningen vanaf 400.000 euro, maar er worden ook  80 sociale huurwoningen, ongeveer 80 huurwoningen in het middensegment en 50 koopwoningen met een prijs tot 400.000 euro gebouwd. Aan de noordkant van de woonwijk komt een nieuwe bedrijvenstrook. Nieuw Kralingen ligt aan het Kralingse Bos én dichtbij het centrum van Rotterdam. In deze gemengde stadswijk bouwen de samenwerkende partijen woningen voor gezinnen met hogere inkomens die in ruime woningen in de buurt van het centrum willen wonen. Voor Rotterdam is het belangrijk dat er voor deze woningzoekenden een geschikte woning is, zodat ze de stad niet hoeven te verlaten.

Meer groen

De Bosdreef wordt in noordwestelijke richting verplaatst, zodat de bewoners van Nieuw Kralingen direct toegang tot het bos hebben. Nieuw Kralingen wordt een wijk met veel groen. Het verkeer wordt dan ontsloten in het verlengde van de Gordelweg. Via deze nieuwe route kan het verkeer vanuit Alexanderpolder, het Centrum, Noord en Kralingen-Crooswijk bereiken en andersom. Meer informatie over de nieuwe wijk kun je vinden op de website.

Lees ook:

Skyline

5 redenen waarom wonen in Kralingen fantastisch is

Rotterdam is natuurlijk een fantastische stad om in te wonen, maar dat hoeven we jullie niet uit te ...

Rotterdamse Mysteries: ‘Zo oud als de weg naar Kralingen’

De ABN AMRO in Kralingen gaat dicht

Dit moet er volgens jullie komen in het lege ABN AMRO-kantoor in Kralingen

Insidertip: een verstopt gastronomisch pareltje in Kralingen

De eigenaar van Faas en De Riddert opent een nieuwe zaak… In Kralingen!

Bij deze hotspot in Kralingen drink je cocktails met Indonesische touch (video)

Honderd jaar geleden: een vliegshow in Kralingen (VIDEO)

adv.