Huurprijzen gedaald: dit betaal je nu gemiddeld in Rotterdam voor een huurhuis

Huizen in de Afrikaanderwijk
Foto: Vincent Demmenie | Rotterdammakeithappen

Ben je op zoek naar een huurwoning in de vrije sector? Dan is er goed nieuws: de gemiddelde vierkantemeterprijs van deze huurhuizen is gedaald. Dat blijkt uit cijfers van woningplatform Pararius over het eerste kwartaal van 2021. Geldt deze daling ook voor de huurprijzen in Rotterdam?

In Nederland is de prijs met gemiddeld 2,4 procent afgenomen ten opzichte van het eerste kwartaal vorig jaar. Goed om te weten over de cijfers van Pararius: ze gaan over huurwoningen in de vrije sector, die vrijkwamen voor nieuwe huurders. Dat zijn huizen met een huurprijs vanaf de sociale huurgrens van € 752,33 per maand.

Huurprijzen vrije sector in Rotterdam

Een nieuwe huurder in Rotterdam betaalde in het eerste kwartaal van 2021 maandelijks gemiddeld €15,20 per vierkante meter aan huur. In diezelfde periode vorig jaar lag dit gemiddelde op €16,49 per vierkante meter per maand. De huur is dus iets gedaald.

Ontwikkeling van huurprijzen

In onderstaande grafiek zie je de gemiddelde vierkantemeterprijs in Rotterdam per kwartaal sinds 2012. De huurprijs in Rotterdam was het laagst in het eerste kwartaal van 2013 en betaalde je gemiddeld €11,82 per vierkante meter per maand.