Rotterdam

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Een fijne mix van stad en natuur: Nieuw Kralingen

Door Frits Klasen 2 juni 2020

Rotterdam is binnenkort een stadswijk rijker: Nieuw Kralingen. Dat belooft een prachtige plek om te wonen te worden, zo aan de rand van het Kralingse Bos. 

Eind vorig jaar zette de Gemeente Rotterdam samen met Ontwikkelcombinatie Nieuw Kralingen de handtekening onder een samenwerkingsovereenkomst voor deze nieuwe woonwijk. Ondanks dat het geïnspireerd is op Kralingen, is het niet de bedoeling dat het een totale kopie wordt.

Nieuwbouw

Maar liefst 800 nieuwbouwwoningen moeten gebouwd worden in deze gloednieuwe wijk. Start van de bouw van de eerste woningen in Nieuw Kralingen staat gepland voor medio 2021. Nieuw Kralingen wordt een prachtige groene wijk met ruimte voor gezinnen aan de rand van het Kralingse Bos”, zegt wethouder Bas Kurvers. “Het aantal woningen neemt met dit project met 800 toe. Dat is een van de grootste uitbreidingen binnen de ring van Rotterdam.”

(Tekst loopt door onder de foto)

nieuw kralingen rotterdam
Het plan voor de nieuwe wijk. Foto: Gemeente Rotterdam

Bosdreef

De Bosdreef wordt in noordwestelijke richting verplaatst, zodat de bewoners van Nieuw Kralingen direct toegang tot het bos hebben. Het stratenpatroon van Nieuw Kralingen zorgt ervoor dat je vrijwel overal zicht hebt op het aangrenzende Kralingse Bos. Voor de gekapte bomen komen nieuwe exemplaren terug, zodat de flora en fauna minimaal zo rijk blijft als dat het nu is.

Kralingse details

Een aantal bijzondere Kralingse kenmerken zie je straks overal terug in de woningen in Nieuw Kralingen. Denk aan hoge plafonds, statige entrees, rijke detailleringen en hoge glazen achtergevels. We zijn zeker erg nieuwsgierig gemaakt!

Lees ook:

De Bijenkorf Rotterdam

Toen in Rotterdam: de oude Bijenkorf van Dudok

De Bijenkorf, het grootste, mooiste en meest luxe warenhuis van de stad vind je in een monumentaal p...
Spaanse Polder

Wat is er eigenlijk Spaans aan de Spaanse Polder?

In de rubriek Rotterdamse Mysteries behandelen we iedere week een apart, interessant of opvallend ge...
asperges rotterdam

Het witte goud: hier bestel je asperges in Rotterdam

Koningin van de groente, parel van het land, het witte goud: dit zijn natuurlijk enkele bijnamen van...

adv.