BIZAR! Amsterdam versus Rotterdam: kijk en vergelijk deze huizenprijzen

Door Wouter Vocke 14 augustus 2019

Het deed nogal wat stof opwaaien: een doodnormaal rijtjeshuis kost je tegenwoordig in de hoofdstad al 1,5 miljoen euro. Gelukkig zijn we hier (nog) niet zo gek als die Amsterdammers, maar wat koop je hier voor dat geld? Tijd om eens te kijken wat je in 020 kunt kopen, en voor hetzelfde geld hier in Rotterdam.

Pagina 1 / 10
⟵ swipe swipe ⟶

Amsterdam: rijtjeshuis voor 1,5 miljoen

Het bewuste rijtjeshuis: voor €1.450.000 is ‘ie van jou. ‘Met voor én achtertuin!’ Dat is blijkbaar heel wat in Amsterdam.

Rotterdam: vrijstaande villa voor 1,5 miljoen

In Rotterdam kun je voor 1,5 miljoen een heerlijke, vrijstaande Kralingse villa kopen – inclusief zwembad.

Amsterdam: studio voor twee ton

‘Een oase van warmte, knusheid en gezelligheid’… Ze weten een studio van 27m2 in Amsterdam-West wel te verkopen.

Rotterdam: vijf kamers voor twee ton

Rotterdam-Zuid zit in de lift – en is net zo ver van het centrum als die studio in Amsterdam-West. Maar op Zuid koop je voor datzelfde geld een woning voor met vijf kamers.

Amsterdam: garagebox voor 1,5 ton

Je hoort wel eens gekscherend: “Daar koop je in Amsterdam een parkeerplaats voor.” Guess what: het is nog waar ook! Voor 1,5 ton (!) koop je in Amsterdam een parkeerplek aan de noordkant van het centrum. Maar, dat is altijd nog goedkoper dan daar op straat parkeren 😉

Rotterdam: huis met tuin voor 1,5 ton

In Amsterdam koop je een parkeerplaats voor 1,5 ton – in Rotterdam krijg je daar een benedenwoning met drie kamers en een tuin voor. En je auto? Die parkeer je gewoon voor de deur.

Amsterdam: 3-kamer appartement voor 1 miljoen

In een grachtenpand wonen is voor veel mensen een droom. En dat kan nog best: voor €1.000.000,- heb jij je eigen, gerenoveerde 3-kamer appartement aan de Keizersgracht. Maar waar zit dan dat addertje onder het gras? Nou… Er zit nog geen badkamer in, nog geen keuken, en het dakterras moet ook ‘nog gerealiseerd worden’. De slaapkamers zijn 20 en 9(!) vierkante meter en de woonkamer is 22 m2 groot. Daar moet dus nog ergens een keuken tussen gefrommeld worden, die niet bij die 1 miljoen zit inbegrepen.

Rotterdam: penthouse voor 1 miljoen

Wat de Keizersgracht is in Amsterdam, is de Botersloot in Rotterdam. Voor 1 miljoen zit je hier ook midden in de stad, met 180m2 en vier kamers. Vlakbij de Markthal en Blaak, op de 19e verdieping (vet uitzicht!) én met pornobadkamer.

Amsterdam: twee kamers voor drie ton

De gemiddelde prijs van een huis in Nederland is €287.000,- Laten we voor het gemak even drie ton zeggen. Wat koop je daarvoor in de hoofdstad? Dit appartement met twee kamers en een balkonnetje bijvoorbeeld.

Rotterdam: appartement met dakterras voor drie ton

Hier kun je voor €300.000,- een appartement midden in de stad kopen, in Waterstad – met uitzicht op de Leuvehaven. Inclusief dakterras!

Lees ook:

Rotterdam Amsterdam

16 redenen waarom we liever in Rotterdam dan in Amsterdam wonen

Hoewel Amsterdam best leuk is voor een dagje, zijn we altijd blij om weer thuis te komen in Rotterda...

Lol, op deze kaart voor toeristen staan wij vermeld als ‘Modern Amsterdam’

8 dingen waar we een stuk beter in zijn dan Amsterdam

Even lachen: 7 x de grappigste artikelen over Rotterdam van De Speld

Pagina 1 / 10
⟵ swipe swipe ⟶

adv.