Binnenkijken bij Sariska in het Oude Noorden: ‘We leven in onze keuken’

Sariska binnenkijker
Foto: indebuurt Rotterdam

Vanuit haar erker kijkt interieurstylist Sariska Beke (36) op de Soetendaalseweg, haar thuisadres in het Oude Noorden. Samen met haar man en twee dochters woont ze in een kleurrijk nieuwbouwhuis. Er zijn maar liefst vier verdiepingen, hoewel ze vooral op de begane grond leven. “Veel visite komt niet eens boven.”

Het eerste wat we denken zodra de voordeur opent: hè, lekker knus. Sariska heeft er jaren over gedaan om die gezelligheid te creëren. “Toen we het kochten was het nog kil en wit.”

Van ongezellig naar knus

Omdat Sariska en haar man hier vlak na hun studententijd gingen wonen, was de inrichting de eerste jaren nog veilig en makkelijk. “Een nieuwbouwhuis is van zichzelf karakterloos en we hadden nog niet zoveel meubels. Maar we moesten wel vier verdiepingen vullen. Hoewel ik dacht dat ik van een minimalistische stijl hield, voelde ik me daar toch niet helemaal fijn bij. Als ik thuiskwam van vakantie dacht ik: blegh, wat is het ongezellig.”

Lees verder onder de foto’s >

Poef midden in de woonkamer

Gezellig is het huis nu zeker te noemen en het ‘vullen’ van de verdiepingen is gelukt. Zo zijn er in de woonkamer verschillende knusse hoekjes. “Midden in de kamer ligt de grote poef, waar je lekker op kunt liggen. De meiden zitten en spelen vaak in de erker.” Tegen de muur staat een prachtige String-boekenkast, die Sariska in delen heeft aangeschaft. Verder is er mix aan kussens, vloerkleden, kaarsen, planten, een hip poppenhuis en een grappige lamp: “Dat is mijn ordinaire aap.”

Toch is de woonkamer niet de meest favoriete ruimte van de familie. “We leven echt in onze keuken. Lekker aan de eettafel en ’s zomers met de deur open in de tuin. Mijn favoriete hoekje is de blauwe stoel, waar de meiden graag worden voorgelezen. Hij is alleen niet zo groot, dus we zitten altijd helemaal op elkaar gepropt.”

Zes kleuren

Van de witte ‘nieuwbouwmuren’ is niet meer veel te zien. “Ik werk met een vast palet van zes kleuren: roze, geel, groen, blauw en oranje. Ik zal nooit iets kopen wat paars is, want dat matcht niet.” Elke kamer heeft al een keer een andere kleur gehad, want Sariska’s smaak is van subtiele pastelkleuren naar warme kleuren verschoven. “Ik durf meer dan voorheen, en ik ben nu gek op Engelse tinten en een vintage stijl.”

Die stijl zien we ook terug in de meubels, want in de keuken staat een prachtig vintage dressoir. “Zo één had ik al jaren op het oog. Ik vind een mix tussen tweedehands en nieuw erg belangrijk. Vintage heeft namelijk karakter. Als iemand alleen maar nieuwe spullen heeft, denk ik altijd: het lijkt net een hotel of een showroom!”

Lees verder onder de foto’s >

‘Daar gaan we echt niet wonen’

Als je Sariska jaren geleden had verteld dat ze nu in het Oude Noorden zou wonen had ze je niet geloofd. “Mijn man ik woonden tijdens onze studententijd in Kralingen, een hele fijne plek.” In 2015 was het stel klaar voor een koophuis en destijds was nieuwbouw goedkoper dan bestaande bouw. “We gingen voor ‘Hof aan de Hef’ en dit project, maar we werden alleen hier ingeloot.”

Het rauwe karakter van het Oude Noorden sprak vooral Sariska’s man niet meteen aan. “Hij zei nog: ‘het Oude Noorden, daar gaan we toch niet wonen?’ Maar de wijk is de afgelopen jaren zo veranderd en we hebben het gezellige Zwaanshals om de hoek. Dus we zijn nog steeds superblij.”

Tips van de stylist

We kunnen op een later moment nog rondstruinen op Sariska’s Instagram, maar laten we nu gelijk van het moment gebruikmaken: heeft de stylist nog wat interieurtips voor ons? “Allereerst: durf. Verf je plafond, laat de witte RAL 9010 verdwijnen en kies voor kleur. Vind je iets mooi, doe het. Als het niet goed uitpakt, kun je het altijd weer veranderen.”

Daarnaast is het volgens Sariska belangrijk om een samenhang te hebben. “Gebruik – net als ik – een kleurenpalet en hou je daaraan. Wil je het lekker knus maken? Kies warme kleuren, zachte materialen en planten. Ik ga zelf erg lekker op printjes en verschillende stoffen. En heb je geen groene vingers: tegenwoordig zijn er prachtige kunstplanten.”

Lees ook:

Meer in deze categorie

Wonen

Ga naar “Verhuizen in Rotterdam: 7 x deze woningen staan nog maar net te koop”

Verhuizen in Rotterdam: 7 x deze woningen staan nog maar net te koop

Dakpark
Ga naar “Funda-parel: dit klushuis op de Oudedijk is een goor hok”

Funda-parel: dit klushuis op de Oudedijk is een goor hok

funda-parel oudedijk
Ga naar “Funda Rotterdam: 8 x koophuizen voor maximaal 250.000 euro”

Funda Rotterdam: 8 x koophuizen voor maximaal 250.000 euro

wonen in Rotterdam skyline stad

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “Skechers sneakers 36 t/m 46 € 39,99”

Skechers sneakers 36 t/m 46 € 39,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 12 februari 2023
Ga naar “Edet toiletpapier van € 7,49 voor € 3,99”

Edet toiletpapier van € 7,49 voor € 3,99

 • Dirk
 • Geldig t/m 7 februari 2023
Ga naar “JUMBO TOILETPAPIER van € 17,08 voor € 11,99”

JUMBO TOILETPAPIER van € 17,08 voor € 11,99

 • Jumbo
 • Geldig t/m 7 februari 2023
Ga naar “Pvc Click Flex Strook Pella Eiken € 34,00”

Pvc Click Flex Strook Pella Eiken € 34,00

 • Kwantum
 • Geldig t/m 30 juni 2023
Ga naar “CALVÉ PINDAKAAS van € 9,68 voor € 4,50”

CALVÉ PINDAKAAS van € 9,68 voor € 4,50

 • Jumbo
 • Geldig t/m 7 februari 2023

Vacatures

Ga naar “Gezocht! Dieselmonteur!”

Gezocht! Dieselmonteur!

 • Maritiem Elektro Zeeland
 • Fulltime

Topper

Ga naar “Klantenservice Medewerker Rijksoverheid”

Klantenservice Medewerker Rijksoverheid

 • Olympia
 • Fulltime
Ga naar “Financieel medewerker”

Financieel medewerker

 • Page Personnel
 • Fulltime/Parttime
Ga naar “Leerkracht middenbouw Rotterdam”

Leerkracht middenbouw Rotterdam

 • DIT IS WIJS
 • Fulltime/Parttime
Ga naar “Assistent Accountant”

Assistent Accountant

 • WR.nl Solliciteren
 • Fulltime/Parttime

Agenda

Ga naar “Koningsdag 2023 in Rotterdam”

Koningsdag 2023 in Rotterdam

 • 27 april 2023
Ga naar “NN Marathon Rotterdam 2023”

NN Marathon Rotterdam 2023

 • Van 15 apr t/m 16 apr
NN Marathon RotterdamNN Marathon Rotterdam
Ga naar “IFFR 2023”

IFFR 2023

 • T/m 5 feb
IFFR 2023
Ga naar “BLUE festival”

BLUE festival

 • Van 3 feb t/m 4 feb
CuliNESSE-2019 Evert Buitendijk Fotografie
Ga naar “Holi festival Rotterdam”

Holi festival Rotterdam

 • 11 maart 2023
holi rotterdamholi rotterdam