Rotterdam

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Zorica van Siebel: ‘Sommige verhalen van klanten laten ons niet koud’

Aangeboden door Siebel 12 december 2019

Wist je dat Siebel van oorsprong een Rotterdams bedrijf is? In 1912 startte de jonge Arij Siebel een juwelierszaak, waarbij de visie lag op persoonlijke aandacht en goede service voor alle klanten. Nu, 107 jaar later, is die visie vertaald naar de slogan ‘personal touch for personal moments’ en zijn er maar liefst 44 winkels door heel Nederland. Ze staan bekend om hun toegankelijkheid: iedereen kan binnenlopen en elke klant is even belangrijk.

Zorica is de trotse storemanager van Siebel Rotterdam Beurs. Ze vertelt dat ze er altijd een feestje van proberen te maken in de winkel, omdat klanten vaak voor een speciale gelegenheid komen. Licht geëmotioneerd legt ze uit: “Er zijn zo veel bijzondere, belangrijke levensmomenten die klanten met ons delen: geboorte, diploma, een huwelijksaanzoek… Natuurlijk proberen we altijd professioneel te blijven, maar sommige klanten en hun verhalen laten ons ook niet koud.”

Van geboorte- tot herdenkingssieraad

“Siebel is er vanaf het begin van iemands leven tot het einde. Als iemand overleden is komen nabestaanden soms bij ons met de vraag naar een ashanger, en in sommige culturen krijgen vrouwen een geschenk voor de geboorte van een kind. Dat zijn bijzondere momenten. Er komen hier ook veel kinderen die oorbellen willen. Wij nemen de tijd om ze op hun gemak te stellen en het hele proces van ‘gaatjes schieten’ zo prettig mogelijk te maken. Na afloop krijgen de kleine prinsesjes een dapperheidsdiploma. Ik heb het ook met mijn eigen kind mogen delen: een mooi moment in het leven van moeder en dochter.”

Lees verder onder de foto >

Siebel sfeer 01

Trouwringen verkopen met Google Translate

Zorica werkte ook een aantal jaar in het andere Rotterdamse filiaal, in Alexandrium Shopping Center (Poolsterstraat 64-66). Het grote verschil is dat er op de locatie in de Koopgoot veel toeristen komen. Daar is het personeel op ingespeeld: samen spreken ze Engels, Duits, Frans, Spaans, Servisch, Turks, Marokkaans en Armeens. Zorica: “Soms moet dat met wat handen- en voetenwerk. We gooien alles in de strijd om onze klanten te helpen. Een hoogtepunt van onze inspanningen was dat we laatst met behulp van Google Translate trouwringen hebben verkocht aan Chinese klanten.”

Lees verder onder de foto >

Siebel trouwringen

Verlovingsring uitzoeken

Mannen die wat ongemakkelijk binnenkomen pikt Zorica er feilloos uit. “Dan beginnen ze: ‘Ja, eh, ik kom voor…’ en zeg ik: ‘Laat me raden… Een ‘speciale ring’?’ Als ik vraag of ze de ringmaat weten, antwoorden ze vaak: ‘Ja, hij past mij op m’n pink, tot hier.’ De ene man weet precies wat voor verlovingsring hij wil, de ander heeft geen idee. Dan is het een kwestie van heel veel vragen stellen. Sommige klanten moeten eerst voorbeelden zien om een idee te krijgen van wat ze mooi vinden. Dan zeg ik: ‘Ga maar lekker zitten – ik pak gewoon even wat.’ Eén man kwam laatst terug in de winkel, met vrouw én kinderwagen. Zijn vrouw zei: ‘Ik kon me geen mooiere, betere ring voorstellen.’ Dan voel je je toch betrokken: ik mocht hier gewoon aan meewerken!”

Elke dag mensen blij maken

Zorica heeft twee dochters, op wie ze de liefde voor haar vak duidelijk overbrengt: “Toen de oudste vier was vroeg ze: ‘Mama, wat doet een juwelier?’ Mijn antwoord was: ‘Een juwelier mag elke dag mensen blij maken.’ Ze lachte en zei: ‘Dat is cool… Dat wil ik later ook – heel veel mensen blij maken!’

Lees verder onder de foto’s >

Cadeautips en tweede trouwring gratis

Bij Siebel hebben ze al sieraden vanaf tien euro, dus voor iedere portemonnee wat wils. Je kunt er terecht voor handgemaakt sieraden van Buddha to Buddha, gps-gestuurde horloges van Seiko Astron, Zwitserse horloges en horloges van modemerken zoals Hugo Boss, Tommy Hilfiger en Michael Kors. En wist je dat ze een hele brede én scherp geprijsde collectie diamanten, verlovingsringen en trouwringen hebben? Momenteel hebben ze zelfs een actie lopen waarbij je de tweede trouwring gratis krijgt. Misschien is dit wel het moment om op één knie te gaan…Deze bijdrage wordt je aangeboden door Siebel. Meer over Siebel ontdekken?

Siebel


Gesloten10:00 - 18:00

Beurstraverse 99 , Rotterdam

adv.