Rotterdam

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Sissy-Boy op randje faillissement, dit gebeurt er met de Rotterdamse filialen

Door Wouter Vocke 1 april 2019

Ai! Na Coolcat, OP=OP Voordeelshop en Intertoys verkeert ook Sissy-Boy in zwaar weer. De eigenaar van het mode- en lifestylemerk, Brand Retail Group, heeft surseance van betaling aangevraagd, zo meldt De Stentor. De kledingketen heeft drie vestigingen in Rotterdam.

De Nederlandse winkelketen Sissy-Boy – vooral bekend om kleding en woonaccessoires – had het al langer moeilijk. Door o.a. investeringen in de online-verkoop en winkels en het verbeteren van de collectie probeerde de directie het bedrijf weer gezond te krijgen, maar helaas mocht dit niet baten. “De tegenvallende verkopen van eind vorig jaar hebben de onderneming echter ernstig onder druk gezet, waarna werd besloten om te zoeken naar een koper die bereid zou zijn om significant in Sissy-Boy te investeren.” Er werken ruim 600 mensen bij de winkelketen.

Hoe zit het in Rotterdam?

In Rotterdam heeft Sissy-Boy drie vestigingen: op de Korte Lijnbaan, de Oude Binnenweg en eentje op Rotterdam Centraal. Die winkels blijven zoals het er nu naar uitziet vooralsnog open en je kunt ook nog kleding bestellen via de webshop. Vaak is het aanvragen van uitstel van betaling de opmaat naar een faillissement, maar volgens Brand Retail wordt een doorstart onderzocht.

Lees ook:

Oei: Op=Op Voordeelshop vraagt faillissement aan

Grote kans dat er binnenkort nóg een winkel verdwijnt uit Rotterdam. Op=Op Voordeelshop vraagt faill...

Intertoys sluit nog meer filialen: deze Rotterdamse vestigingen gaan dicht

O, nee! kledingwinkel CoolCat vraagt faillissement aan

adv.