Rotterdam

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

’s Zomers in de Hofbogen is open (en misschien wel de mooiste winkel van Rotterdam)

Aangeboden door ’s Zomers 28 november 2019

Bloemenwinkel ’s Zomers zat 25 jaar lang op de Van Oldenbarneveltstraat. Afgelopen zomer hadden ze een pop-upparadijs vóór hun nieuwe pand: vijf hofbogen aan de Boekhorststraat. Maandag 18 november trokken ze daar officieel in, en het is alsof het altijd zo heeft moeten zijn.

Of, zoals mede-eigenaar Michael het heel mooi zegt: “Ik denk dat iets geslaagd is als je niet kan bedenken hoe het anders had gemoeten. Dit is het. Hier ben ik gewoon echt blij mee. We hebben ooit met iemand, Harold, een soort sessie over de toekomst gedaan. Toen bekend werd dat wij hier getekend hadden zei Harold: ‘Acht jaar geleden aan de keukentafel zeiden jullie al dat jullie uiteindelijk naar de Hofbogen wilden, om de rauwheid, diversiteit en ontwikkelingen die er staan te gebeuren.’ Ik was een beetje geschokt: o ja, dat wilden we toen al…”

Misschien wel de mooiste

De term ‘bloemenwinkel’ voelt hier niet helemaal compleet. Bontanical warehouse, zoals ze het zelf noemen, past veel beter. Overal waar je kijkt zie je enórme potten en planten, bijzondere designitems en natuurlijk nog steeds de meest dromerige bloemen. We vinden het misschien wel de mooiste winkel die we kennen. En we zijn niet de enigen: Oilily heeft ’s Zomers al gebruikt voor een fotoshoot en verschillende bedrijven gebruiken de ruimte voor een brainstormsessie. Als het aan Michael ligt – en dat ligt het – kun je hier binnenkort ook met middelgrote groepen terecht voor een culinaire avond. Van veganistisch tot sterrenniveau, ’s Zomers staat overal voor open.

Lees verder onder de foto’s >

Foto: 's Zomers
Foto: 's Zomers
Foto: 's Zomers

Steeds iets nieuws ontdekken

Je ontdekt in dit botanische warenhuis steeds iets nieuws. Of het nou een porseleinen egeltje is dat als luciferhouder dient of een waanzinnig bloemstuk: zo’n beetje alles hier tovert een lach op je gezicht. Net als de uitgestalde kerstdecoratie, zoals de getatoeëerde mannetjes met snor. En net als de te gekke overalls van het personeel, die bij MARGREETH OLSTHOORN x JIP _ Downtown vandaan komen. Voor iedere gelegenheid is er iets te koop in de gigantische winkel. Niet alleen dure designspullen, maar ook kleine plantjes, boeketjes en woonaccessoires.

Ontworpen door Rotterdamse landschapsarchitecten

Voor het interieur ging ’s Zomers de samenwerking aan met het Rotterdamse ontwerpbureau ZUS. Michael: “We hebben bewust voor landschapsarchitecten gekozen, omdat het interieur ook bij de daktuin, het pand zelf en de omgeving moest passen. Architecten houden lijn; heel fijn is dat. Ik gooi al mijn ideeën op ze, en zij zeggen dan: ‘Gast, laten we even gewoon doen.’ We willen dat het over de bloemen gaat. Het moest een open, dynamische plek worden; vooral niet te statisch. Je kunt en mag gewoon doorlopen naar de binderij, waar het allemaal wat rommeliger is. Juist die contradictie maakt het interessant. Of je loopt door naar het kantoor en gaat iets vragen: kan mij het schelen!”

Lees verder onder de foto’s >

Foto: 's Zomers

Iedereen op z’n gemak

Michael: “Je voelt hier een hele andere dynamiek dan toen we middenin de stad zaten. Ik word er zelf ook rustig van. Het is een verademing dat ik klanten nu letterlijk de ruimte kan geven om rond te lopen. Iedereen is welkom en ik wil dat iedereen op z’n gemak is. Daar word ik het allergelukkigst van. Het is een publieke plaats, gewoon een winkel. Ja, onze winkel, maar dat doet er niet toe.”

Emotioneel

Veel mensen vragen Michael of hij emotioneel was toen de winkel op de Van Oldenbarnevelt sloot. Dat is niet het geval. “Die keuze was heel bewust. Het emotioneelste vind ik dat de klanten het zo fijn vinden om bij ons bloemen te kopen dat ze nu ook de weg hierheen vinden. Dat raakt me altijd. En ik ben heel blij met het team. Afgelopen zomer, met de winkel buiten: goed weer of slecht weer, ze stonden er.”Meer over ’s Zomers ontdekken?

’s Zomers

bloemisten

Geopend09:00 - 18:00

Boekhorststraat 44-54, Rotterdam

Bekijk meer:bloemisten

adv.