Rotterdam

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Ruud van Clarks: ‘Profvoetballers, zangers, presentatoren; iedereen komt hier in de winkel’

Aangeboden door Clarks Rotterdam 13 november 2020

Iedereen kent ‘m wel: de Desert Boot van Clarks. Dit jaar bestaat-ie zeventig jaar en voor de gelegenheid is de Desert Boot 2 gelanceerd. We gaan langs bij Ruud, storemanager bij Clarks op de Lijnbaan. Hij zit vanaf 1992 ‘in de schoenen’, draagt z’n leven lang al Clarks en zit vol mooie verhalen!

We zijn nog geen minuut binnen, of de enthousiaste, vrolijke Ruud steekt van wal. “Elk jaar komt hier dezelfde oudere heer een nieuw paar Desert Boots kopen, en altijd vertelt hij hetzelfde verhaal: hoe hij vroeger met z’n zwarte leren jas en Desert Boots de blits maakte op zijn Puch Maxi. Desert Boots werden toen nog ‘bordeelsluipers’ genoemd en waren in die tijd al helemaal hot. We vinden het elk jaar weer mooi om zijn verhaal te horen.”

Complete Desert Boot-gezinnen

Dit verhaal laat meteen zien dat deze schoen voor alle leeftijden is. Ruud verklaart het als volgt: “De Desert Boot is een klassieker: jong en oud draagt ‘m. We zien zelfs gezinnen die vier paar tegelijk kopen: voor vader, moeder, zoon én dochter. Ik denk dat het komt doordat het een eenvoudige schoen is. Ik kom voor mezelf ook telkens weer bij de Desert Boot uit. Het leuke is namelijk: je kan ‘m op een sportieve manier dragen, maar ook wat netter. Het is maar net hoe je het combineert met je kleding. Tegenwoordig zie je ze ook veel onder pakken.”

Lees verder onder de foto’s >

Clarks Desert Boot | Foto: indebuurt Rotterdam
Clarks Desert Boot | Foto: indebuurt Rotterdam
De winkel op de Lijnbaan | Foto: indebuurt Rotterdam

Van Engelse vlag tot dierenprint

“In 2015/2016 zag je een piek in populariteit, en nu trekt het ook weer helemaal aan. Maar piek of niet: de Desert Boot is sowieso onze best verkopende schoen. Elke week staat-ie in de top 3, nu zelfs samen met de Desert Boot 2. Mensen komen er speciaal voor naar de winkel, dus we hebben enorm veel paren op voorraad. Zeker op momenten als Black Friday is het gewoon gekkenhuis; we verkopen dan bijna alleen maar Desert Boots.”

“Aan het model is door de jaren heen heel weinig veranderd, al komen er wel iedere seizoen nieuwe kleuren en printjes uit. Je kunt het zien als een soort collector’s items, en het is maar net wat er in de mode is. Zo hadden we ze ooit met een print van de Engelse vlag en nu zijn de dierenprints echte eyecatchers. De kleuren zwart, zand en bruin blijven altijd – die zijn ook het populairst.”

Desert Boot versus Desert Boot 2

Als je sneakers gewend bent, dan kan de Desert Boot even wennen zijn, vertelt Ruud eerlijk. Hij is namelijk wat strakker bij de wreef en wat losser aan de achterkant. Maar als de schoen eenmaal gevormd is naar je voet, is-ie juist heel comfortabel. Wat dat betreft is de Desert Boot 2, met z’n veerkrachtige binnenzool, meteen bij aankoop al wat comfortabeler.

Lees verder onder de foto >

Clarks Desert Boot 2 Rotterdam
Clarks Desert Boot 2 | Foto: indebuurt Rotterdam

Die binnenzool, de OrthoLite-zool, is ook meteen het grootste verschil met het originele model: dankzij deze technologie is de zool extra veerkrachtig. Dat zorgt voor een vernieuwd, modern comfort. De loopzool is ook anders: de originele Desert Boot heeft een crêpezool en de zool van de Desert Boot 2 is gemaakt van rubber, wat zorgt voor meer grip en slijtvastheid. Gerecycled rubber, om precies te zijn. Ruud: “Tien jaar geleden vroegen mensen daar niet naar, maar we merken dat we in een andere tijd leven nu. Mensen worden bewuster. Heel goed, vind ik zelf.”

Bekende Rotterdammers

Na ervaring te hebben opgedaan in meerdere Clarks-winkels, is Ruud sinds 2018 helemaal op z’n plek in Rotterdam. De ‘Clarks-klant’ is per stad verschillend, heeft hij gemerkt. “Hier in Rotterdam komt echt Jan en alleman de winkel in. Je kan veel zeggen ook, tegen de mensen. Iedereen is heel open, dat mag ik wel. En er zijn een heleboel bekende Rotterdammers die hier vaak komen. Oud-profvoetballers, zangeressen, presentatoren… Als we ze op tv zien, kijken we altijd even of ze hun Clarks dragen, haha!”

Koekeloeren bij Ruud

Ben je benieuwd geworden naar de Desert Boot 2, of toe aan een nieuw paar ‘normale’ Desert Boots? Ga dan vooral even koekeloeren bij Ruud en zijn collega’s, bij Clarks aan de Lijnbaan. Ruud helpt je met liefde én verstand van zaken om het juiste paar te vinden: “Ik vind het heel leuk om met mensen om te gaan en advies te geven. Ik weet er wel wat vanaf. Ik zie natuurlijk alle ontwikkelingen en heb echt een passie voor schoenen – met name Clarks. Dat is ook het mooie: dan kun je er veel beter over vertellen. Dat merk je denk ik wel, haha!”

Snuffel je liever eerst even rond in de webshop? Klik dan op de oranje button hieronder.Deze bijdrage wordt je aangeboden door Clarks Rotterdam. Meer over Clarks Rotterdam ontdekken?

Clarks Rotterdam


Geopend10:00 - 18:00

Lijnbaan 82, Rotterdam

adv.