Kijk mee: Ekoplaza is compleet verbouwd (en o zo mooi!)

Aangeboden door Ekoplaza – Nieuwe Binnenweg 10 april 2019

Is het je al opgevallen? Ekoplaza aan de Nieuwe Binnenweg is helemaal verbouwd. Met als belangrijkste verandering: een hele mooie lunchhoek! Wij keken even binnen.

Het eerste dat opvalt zijn de drie ingangen. Jazeker: drie! En elke ingang leidt naar een andere afdeling. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om alleen even het lunchcafé in te stappen, of de natuurdrogisterij. Sowieso een aanrader om daar even te koekeloeren, want deze afdeling is uitgebreid met huishoudelijke artikelen en educatief kinderspeelgoed.

Lees verder onder de foto’s >

Uitbreiding van het assortiment

Deze Ekoplaza (Rotterdam heeft er nog een, op de Lusthofstraat) is met ruim 600m² een van de grootste van Nederland. En sinds de verbouwing – waarbij het pand helemaal gestript en opnieuw ingericht werd – heeft-ie een compleet nieuwe look & feel. Alles voelt een stuk ruimer en overzichtelijker. Dat biedt ook ruimte voor uitbreiding van het assortiment, waaronder een groter versaanbod. Duurzaamheid blijft de leidraad bij Ekoplaza. Ook tijdens de verbouwing werd er veel materiaal hergebruikt en gerecycled. In de winkel zelf zijn de meeste groenten en fruit onverpakt, en bij verpakte producten is zoveel mogelijk gekozen voor alternatieven voor plastic, zoals papier, glas of biologisch afbreekbaar folie.

Lees verder onder de foto’s >

Lekker lunchen

En dan is er dus die lunchroom. In dit hip ingerichte hoekje worden dagelijks verse maaltijden, salades, broodjes, smoothies en no waste-soepen bereid. Je kunt ervoor kiezen om je bestelling mee te nemen, maar wij tippen: strijk even neer, geniet van het leuke interieur en blader door het mooie magazine van Ekoplaza dat op tafel ligt. Overigens mag je die ook mee naar huis nemen! Alles in de lunchroom wordt gemaakt van producten die in de winkel worden verkocht. En die zijn veelal biologisch en afkomstig uit (omgeving) Rotterdam. Er is veel keuze voor vegans, maar ook vleesliefhebbers kunnen bij Ekoplaza terecht voor bijzondere producten.

Lees verder onder de foto’s >

Proeverijen en demonstraties

Om de boel éxtra feestelijk te maken, kun je de komende weekends genieten van allerlei proeverijen en demonstraties. Zo kregen wij Hollands Wild te proeven zodra we binnenstapten. Een paar highlights van wat de komende tijd op de planning staat:

  • Vrijdag 12 april: biologische wijnen van Marissa
  • Zaterdag 13 april: Maasstroompjes (het Rotterdamse koekje)
  • Vrijdag 19 april: Schulp sappen
  • Zaterdag 20 april: Zeemansboter pindakaas
  • Vrijdag 26 april: Dr. Hauschka cosmetica


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Ekoplaza – Nieuwe Binnenweg. Meer over Ekoplaza – Nieuwe Binnenweg ontdekken?

Ekoplaza – Nieuwe Binnenweg

winkelen

Geopend08:30 - 19:30

Nieuwe Binnenweg 236-242, Rotterdam

Bekijk meer:winkelen

adv.