Van haaruitval tot slechte concentratie; Martine en Elmira hebben de oplossing

Aangeboden door Holland & Barrett

Holland & Barrett Koopgoot
Elmira (links) en Martine | Foto: indebuurt Rotterdam

Bij Martine, Elmira en hun collega’s kun je terecht met al je vragen over je gezondheid en lichamelijke verzorging. Zij werken in de grootste Holland & Barrett van Rotterdam, met het meest uitgebreide assortiment: die in de Koopgoot. Wij gingen langs en ontdekten waarom ze zo veel terugkerende klanten hebben. (En dat is niet alleen omdat je hier je eigen bodyscrub kunt samenstellen; iets waar we zelf graag voor terugkomen!)

Als je de winkel binnenstapt, valt meteen op hoe groot, schoon en ruim opgezet deze is – heel toegankelijk voor kinderwagens en rolstoelen dus – en hoe vriendelijk, alert en behulpzaam het personeel is. Hier geen opdringerige types die in je nek staan te hijgen, maar een gemoedelijke, open en vriendelijke sfeer.

Alle rust en ruimte

Martine benadrukt hoe belangrijk ze dit vinden: “We nemen echt de tijd om een-op-een advies te geven. We springen er niet bovenop, maar geven je alle rust en ruimte. We doen honderd procent ons best voor iedere klant. Als een product tijdelijk niet leverbaar is, bijvoorbeeld, doen we ons best om er alsnog aan te komen. Mensen krijgen hier duidelijk, goed en eerlijk advies. Dat betekent ook dat we soms niets verkopen, maar iemand naar de huisarts verwijzen.”

Lees verder onder de foto’s >

Enthousiaste verhalen

Niet zo gek dus, dat Holland & Barrett Beurstraverse een vaste klantenkring heeft. Veel mensen komen in de winkel na enthousiaste verhalen van vrienden of familie, en raken zo overtuigd van de producten dat ze keer op keer terugkomen. Zo vertelt Martine enthousiast over een moeder die om advies kwam vragen voor haar zoon: een horecamedewerker die veel last had van jicht. “Twee weken later kwam ze terug: ‘Mijn zoon huppelt weer, hij kan gewoon weer lopen!’ Er komen ook regelmatig mannen binnen met vragen over sportsupplementen. Martine: “Dat is wel grappig. Die denken dan dat ze er meer kennis van hebben dan wij, en worden vervolgens – op z’n Rotterdams gezegd – bruut onder tafel geluld. Later komen ze dan terug: ‘Je hebt me vorige keer zo goed geholpen; mag ik nog wat vragen aan je?'”

Bijna alle producten zelf geprobeerd

De vrouwen zijn heerlijk nuchter – “Waarom mensen hierheen moeten komen? Omdat de airco hier aanstaat!” – maar barsten ondertussen van de kennis. Martine heeft een achtergrond als drogist, en werkt inmiddels al negen jaar bij Holland & Barrett. Iedereen wordt hier intern opgeleid. Martine: “Binnen een halfjaar moet je je eerste opleiding afgerond hebben. De mensen die hier werken hebben bovendien vanuit zichzelf al veel interesse in verzorgingsproducten. En het leuke is: we zien dat de personeelsaankopen steeds groter en diverser worden. Nieuwe personeelsleden die in eerste instantie alleen af en toe een maskertje gebruikten, worden enthousiast door verhalen van collega’s en gaan ook andere producten gebruiken. Sowieso merken we dat het personeel elkaar constant uitdaagt. We hebben een heel divers team, en samen hebben we bijna alle producten die we verkopen wel eens geprobeerd. Die ervaringen delen we met elkaar.”

Haaruitval

“Haaruitval is een hot item, zowel onder vrouwen als mannen. Ook krijgen we veel mensen in de winkel met gewrichtsklachten en vragen over afslanken en gezichtsverzorging. Soms stellen we wel 100.000 vragen om bij het juiste product voor die persoon te komen, maar achteraf gezien waarderen mensen het. Zo kan haaruitval allerlei oorzaken hebben: de een komt vitamines tekort, terwijl de ander een gebrek aan mineralen heeft. We vragen dan bijvoorbeeld naar het eetpatroon, hoelang iemand al last heeft, of diegene last heeft van stress en of hij of zij haarverf of een andere shampoo gebruikt heeft.”

Lees verder onder de foto’s >

Omega 3 (visolie)

Een ander hot item waar ze hier alles over weten, is visolie. Ook wij krijgen een beknopte, heldere uitleg: “Omega 3, wat in visolie zit, is een gezond vetzuur dat de bloedsomloop bevordert. Als die goed en krachtig is, komt er meer bloed in je extremiteiten. Je vingertopjes bijvoorbeeld, maar nog belangrijker: je hersenen. Ook merk je vaak effect in je huid (denk aan eczeemklachten) en je ogen, slijt overtollig cholesterol erdoor af en werkt het concentratieverhogend – ook bij kinderen.” Martine en haar collega’s kunnen je precies de verschillen tussen de soorten uitleggen, en aanwijzen welk product en dosering het beste bij jou of je kind past.

De beroemde zonnebrandcrème

Nog zo’n product waar mensen voor terugkomen is de zonnebrandcrème, die ook bij ons favoriet is. De gemiddelde zonnebrandcrème is chemisch; deze bestaat voor 80% uit natuurlijke ingrediënten. Martine: “Het nadeel is dat natuurlijke zonbescherming een witte waas kan achterlaten, maar we hebben een manier gevonden om dat te voorkomen. Deze crème smeert mooi en trekt goed in. Daarnaast heeft-ie ook een anti-agingeffect. Onze gezichtsverzorgingsproducten zijn sowieso op natuurlijke basis, en daarom heel goed voor de gevoelige huid. Ze zijn minder agressief dan de chemische producten bij de drogist, maar werken heel goed tegen rimpeltjes, pigmentvlekken, pukkels en puistjes.”

Meer in deze categorie

Winkelen

Ga naar “Handig! Met deze tips bespaar je energie in de keuken”

Handig! Met deze tips bespaar je energie in de keuken

Aangeboden door Eigenhuis Keukens

Ga naar “Albert Heijn in Het Lage Land gaat dicht voor een verbouwing”

Albert Heijn in Het Lage Land gaat dicht voor een verbouwing

hetteamvanalbertheijnhetlageland.fotondasheigenfotoalbertheijnhetlageland
Ga naar “Foto’s: Dirk van den Broek bij Bentinckplein is 3 keer zo groot na verbouwing”

Foto’s: Dirk van den Broek bij Bentinckplein is 3 keer zo groot na verbouwing

Dirk van den Broek Bentinckplein (10) supermarkt

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “Skechers sneakers 36 t/m 46 € 39,99”

Skechers sneakers 36 t/m 46 € 39,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 12 februari 2023
Ga naar “Edet toiletpapier van € 7,49 voor € 3,99”

Edet toiletpapier van € 7,49 voor € 3,99

 • Dirk
 • Geldig t/m 7 februari 2023
Ga naar “JUMBO TOILETPAPIER van € 17,08 voor € 11,99”

JUMBO TOILETPAPIER van € 17,08 voor € 11,99

 • Jumbo
 • Geldig t/m 7 februari 2023
Ga naar “CALVÉ PINDAKAAS van € 9,68 voor € 4,50”

CALVÉ PINDAKAAS van € 9,68 voor € 4,50

 • Jumbo
 • Geldig t/m 7 februari 2023
Ga naar “Pvc Click Flex Strook Pella Eiken € 34,00”

Pvc Click Flex Strook Pella Eiken € 34,00

 • Kwantum
 • Geldig t/m 30 juni 2023

Vacatures

Ga naar “Financieel medewerker”

Financieel medewerker

 • Page Personnel
 • Fulltime/Parttime
Ga naar “Leerkracht middenbouw Rotterdam”

Leerkracht middenbouw Rotterdam

 • DIT IS WIJS
 • Fulltime/Parttime
Ga naar “Assistent Accountant”

Assistent Accountant

 • WR.nl Solliciteren
 • Fulltime/Parttime
Ga naar “Vitaliteitscoach Parttime”

Vitaliteitscoach Parttime

 • RGF Staffing the Netherlands B.V.
 • Parttime

Agenda

Ga naar “Koningsdag 2023 in Rotterdam”

Koningsdag 2023 in Rotterdam

 • 27 april 2023
Ga naar “NN Marathon Rotterdam 2023”

NN Marathon Rotterdam 2023

 • Van 15 apr t/m 16 apr
NN Marathon RotterdamNN Marathon Rotterdam
Ga naar “IFFR 2023”

IFFR 2023

 • T/m 5 feb
IFFR 2023
Ga naar “BLUE festival”

BLUE festival

 • T/m 4 feb
CuliNESSE-2019 Evert Buitendijk Fotografie
Ga naar “Holi festival Rotterdam”

Holi festival Rotterdam

 • 11 maart 2023
holi rotterdamholi rotterdam