Rotterdam

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Kijkje achter de schermen bij Voedselbank Rotterdam (VIDEO)

Door Anne Klapmuts 28 oktober 2020

Op de Keileweg in Rotterdam-West zit het distributiecentrum van de Voedselbank. Hier worden alle boodschappen voor Rotterdam en omstreken verwerkt. Van het aannemen van de producten tot het verdelen over de oranje kratten: alles wordt door vrijwilligers gedaan. En zij kunnen je hulp goed gebruiken!

De Voedselbank

In Nederland leeft meer dan een miljoen mensen onder de armoedegrens. Om mensen die het financieel krap hebben te helpen, geeft de Voedselbank pakketten uit. Deze pakketten zijn gevuld met allerlei verschillende boodschappen die geleverd worden door grote bedrijven en instellingen. Hiermee helpt de Voedselbank niet alleen Nederlanders die het nodig hebben, dit systeem zorgt ook nog voor een stuk minder voedselverspilling.

Pakketten voor heel de regio

Het distributiecentrum van de Voedselbank in Rotterdam-West is één van de grootste locaties van Nederland. Hier worden pakketten gemaakt voor 1.500 huishoudens in Rotterdam. Ook verzorgen ze de kratten voor uitgiftepunten in de regio zoals Ridderkerk, Krimpen en Lansingerland. Daarnaast verspreiden ze vanuit deze loods goederen in bulk naar een groter gebied tot aan Utrecht. In totaal gaat dit om zo’n 5.800 huishoudens.

Lees verder onder de foto’s >

Foto: indebuurt Rotterdam
Foto: indebuurt Rotterdam
Foto: indebuurt Rotterdam
Foto: indebuurt Rotterdam

Een feestje

De heftruckchauffeurs zitten te swingen tijdens het rondrijden met pallets vol producten. Uit de grote speakers klinkt namelijk elektronische muziek en hierdoor lijkt het net alsof je op een festival bent. Niet alleen de muziek maakt het gezellig in de grote loods: de collega’s onder elkaar hebben leuk contact. Ze krijgen iedere middag een gratis warme lunch voorgeschoteld. En als er genoeg producten over zijn, krijgen ze een tas boodschappen mee voor thuis. Dat hebben ze natuurlijk verdiend ook, met al dat harde werk.

Lees verder onder de foto’s >

Foto: indebuurt Rotterdam
Foto: indebuurt Rotterdam
Foto: indebuurt Rotterdam

Vrijwilligers gezocht

Al het werk bij de Voedselbank wordt door vrijwilligers gedaan. Vanwege de coronacrisis is de bezetting in het distributiecentrum krap. De Voedselbank is op zoek naar onder andere vrachtwagenchauffeurs, vorkheftruckchauffeurs en loods medewerkers. Heb jij zin om iets goeds te doen in deze toffe omgeving? Kijk dan voor alle vacatures op de website en solliciteer via [email protected].


Meer over Voedselbank Rotterdam ontdekken?

Voedselbank Rotterdam dienstverlening

Keileweg 65A, Rotterdam

Bekijk meer:dienstverlening

Lees ook:

voedselbank rotterdam supermarkt

Boodschappen doen zonder af te rekenen: de Voedselbank opent een supermarkt

Op de Mathenesserweg zit nu wel een heel bijzondere supermarkt. De Voedselbank heeft hier namelijk e...
Fuat Korucu voor Europoort

Karaoke-fan Fuat: ‘Ik ben fietsenmaker van de straat’

Fuat Korucu is een bekend gezicht in Rotterdam West. Met zijn Rotterdamse accent vertelt hij over de...

Meer over

Nieuws Video

adv.