Rotterdam

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Geweldig filmpje: Mitchel vertelt héél enthousiast hoe je je kerstboom moet inleveren

Door Britte Kramer 27 december 2019

Genieten, onderstaand filmpje van de gemeente! Mitchel – teamleider inzameling – vertelt ons wat we moeten doen met onze kerstboom, zodra we er vanaf willen. En dat doet-ie op een heerlijke manier.

Dat Mitchel geniet van zijn werk, dat moge duidelijk zijn. Zo enthousiast hebben we nog nooit iemand horen praten over het inleveren van kerstbomen.

Van kerstboom tot compost (zonder piek en ballen)

Lever je je boom in, dan krijgt-ie een tweede leven. Als je ‘m inlevert wordt-ie versnipperd en wordt er compost van gemaakt. Het is wel belangrijk dat je alle versieringen eruit haalt. Aan compost met piek en ballen heeft niemand tenslotte iets. Vorig jaar werd maar liefst 124 ton aan kerstbomen ingezameld door de Gemeente Rotterdam, wat neerkomt op zo’n 20.000 bomen.

Lees verder onder de video >

Wil jij snel van je boompie af? Vanaf vandaag tot en met 12 januari kun je je kerstboom, zonder ballen en slingers, naast de wijkcontainer zetten. Benieuwd wat er met de 🎄 🎄🎄 gebeurd? Bekijk 👀 dan de tips van onze Mitchel. 👇 Lees meer: http://bit.ly/2Z5CVQx

Posted by Rotterdam on Thursday, 26 December 2019

Tip van Flip

Vooral niet doen: je kerstboom in de huiscontainer dumpen. Dan, legt Mitchel uit, belemmert dat de vuilnisophalers, omdat ze de bak niet goed kunnen legen. “Dus, tip van Flip: zet die boom er gewoon lekker naast! Wij komen ‘m apart inzamelen.” En tot slot heeft Mitchel (of was het nou Flip?) nóg een tip: “Rotterdam, ook in 2020: houd het gewoon lekker schoon, heel en veilig. Want… buiten is van ons allemaal!”

Je kunt je kerstboom van 27 december tot en met 12 januari naast de wijkcontainer zetten.


Meer over Gemeente Rotterdam ontdekken?

Gemeente Rotterdam gemeente en lokale diensten

Gesloten08:30 - 17:00

Coolsingel 40, Rotterdam

Bekijk meer:gemeente en lokale diensten

adv.