Bootcamp in het water + nog 3 sporten met een ‘natte T’

Aangeboden door Sportbedrijf Rotterdam 12 juni 2019

Hoeveel sporten die je in het water uitoefent ken jij? Wij kwamen niet veel verder dan zwemmen, aquajoggen en aquarobics. Maar blijkbaar zijn er tegenwoordig véél meer leuke – en: minder oubollige – opties. Wist je bijvoorbeeld dat je ook bootcamp kunt doen in het water?

Sportbedrijf Rotterdam is bezig met een campagne om de nieuwste watersporten te promoten. Zo komt er elke week een filmpje online met in de hoofdrol Roel Pot, die een van die sporten probeert. Supergrappig, al zijn wij sowieso al wel overtuigd. We lichten onze vier favorieten even uit.

Pagina 1 / 4
⟵ swipe swipe ⟶

Floatfit

Floatfit

Als jij een stevige, uitdagende workout niet uit de weg gaat, dan is dit écht iets voor jou! Floatfit is een high intensity training (HIT) op een drijvende plank: de aquabase. Tijdens de oefeningen sta, zit of lig je op de plank, maar ook vaak ernaast. De golven die jij en de andere deelnemers maken door de oefeningen, maken het nog lastiger. En daar word je dus méga fit van! Doordat je voortdurend je evenwicht moet zoeken, werk je ook nog ‘ns aan je core-stabiliteit en versterk je alle spieren in je lijf. Lees hier meer over Floatfit.

Waar?

Aquajump

Aquajump

Aquajump is duidelijk een gevalletje van ‘fitness & fun’. Tijdens deze opzwepende groepslessen op muziek doe je verschillende oefeningen op een trampoline, die op de bodem van het zwembad staat. Met Aquajump train je je hele lichaam; alle spiergroepen in één keer! Zowel je onder- als bovenlichaam werkt mee om jezelf tijdens de sprongen in balans te houden, op de verschillende snelheden. Lees hier meer over Aquajump.

Waar?

Swimfast

Dit is baantjes trekken met een flinke schep erbovenop! Swimfast is intensief zwemmen onder begeleiding van gediplomeerde instructeurs. Er is aandacht voor de verschillende zwemslagen en het verfijnen van je techniek. Je werkt aan je coördinatievermogen, conditie en kracht. Tijdens de groepstraining maak je gebruik van uiteenlopende materialen en gerichte trainingsschema’s. Of je nu traint om je conditie te verbeteren of voor een betere techniek; met Swimfast zwem je in één rechte baan op je doel af! Lees hier meer over Swimfast.

Waar?

Aquabootcamp

Aquabootcamp

Intenser dan dit wordt ’t niet! Aquabootcamp is crossfit, maar dan nat: een combinatie van kracht- en conditietraining met een interval- of circuitsysteem. Afwisselend en uitdagend; zeulen, slepen en sjouwen, met én in het water. Onder leiding van ervaren instructeurs die ervoor zorgen dat je de oefeningen correct uitvoert, en die je pushen om steeds net een beetje verder te gaan. Dit alles zorgt voor een intense les die jou uitdaagt om harder, feller en met meer power te bewegen! Lees hier meer over Aquabootcamp.

Waar?


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Sportbedrijf Rotterdam. Meer over Sportbedrijf Rotterdam ontdekken?

Sportbedrijf Rotterdam

Annie M.G. Schmidtplein 10, Rotterdam

Pagina 1 / 4
⟵ swipe swipe ⟶

adv.