Rotterdam

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Sinterklaas legt in een heerlijke video uit hoe je al het karton van pakjesavond goed opruimt

Door Anne Klapmuts 3 december 2020

Dat het bijna pakjesavond is, wisten we al. Maar Stadsbeheer heeft nu een nieuwe dag in het leven geroepen: platte pakjesavond. Wat? Sinterklaas legt in een heerlijke video uit hoe je het kartonnen en papieren afval van alle cadeaus handig opruimt: scheuren, snijden en springen! 

Platte pakjes

Dat karton in de papierbak proppen een nogal lastige bezigheid kan zijn, dat weet Sinterklaas maar al te goed. Daarom deze handige tutorial over het klein maken van je karton en papier. Door te scheuren, snijden en springen, past al je afval goed in de bak en hebben andere buurtbewoners er geen last meer van. Sinterklaas loopt met zijn klein gemaakte afval in een Susan Bijl-tas naar de container.

Lees verder onder de video >

Dag hoor

Zoals Sinterklaas altijd doet, zegt hij aan het eind van de video: ‘Dag, hoor!’. Maar dat gaat in dit geval niet op, want oud papier en karton wordt gerecycled en zie je dus weer terug. Als je Gersmagazine bijvoorbeeld.

Check hier waar de afvalcontainers in Rotterdam staan. En ben je benieuwd wat er allemaal met jouw afval gebeurd, kijk dan eens op Rotterdam Circulair.

Rotterdammer Jan liet eerder al zien hoe je je afval in de container past:

Papiercontainer vol Rotterdam

Video: Jan laat zien dat er meer in de papiercontainer past dan je denkt

Veel Rotterdammers storen zich aan buren die hun dozen naast de container dumpen, in plaats van ze e...

adv.