Rotterdam

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

De intocht van Sinterklaas in Rotterdam 2019: alle info op een rij

Door Wouter Vocke 13 november 2019

Hij komt, hij komt! Haal alle Sinterklaas-clichés maar weer uit de zak, want het is bijna zover: Sinterklaas komt weer aan in Rotterdam. Alles wat je moet weten over de intocht van Sinterklaas (2019) in Rotterdam lees je hier.

Pagina 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

Waar en wanneer is de intocht in Rotterdam?

De intocht van Sinterklaas in Rotterdam is op 16 november 2019. Het feest voor de sinterklaasintocht start al om 11.30 uur op het Willemsplein (aan de voet van de Erasmusbrug) en de pakjesboot komt daar dan rond 12.30 uur aan.

Intocht Sinterklaas Rotterdam
De aankomst van Sinterklaas tijdens de intocht op het Willemsplein (2015) | Foto: ANP

Het programma van de Sinterklaasintocht 2019 in Rotterdam

Willemsplein

Op het Willemsplein is het vanaf 11.30 uur feest met de Disco Piet en de ‘Sinterklaasfever Drive Inn Show’. Tijdens deze show heet burgemeester Aboutaleb de Sint om 12.30 uur welkom en zingen de kinderen van Kinderkoor Prettig Weekend (sinterklaas)liedjes. Om 13.30 uur rijdt Sinterklaas op zijn paard in een feestelijke optocht door de stad.

Pietenplein

Vanaf 12.30 uur kunnen kinderen op het Grotekerkplein – voor één dag omgedoopt tot Pietenplein – hun pietendiploma halen en zich zo in de voetsporen van een échte Piet wanen. Er staan ook klimtoestellen. Om 14.25 uur komt Sinterklaas aan op het Grotekerkplein.

De route van Sinterklaas door Rotterdam vind je op de volgende pagina!

 2019 Intocht Sinterklaas Rotterdam
Foto: ANP

Route intocht Sinterklaas Rotterdam 2019

Olé! Sinterklaas is aangekomen in Rotterdam. Vanaf 13.30 uur zal hij door de stad wandelen met zijn Pieten. Die route gaat via de Gedempte Zalmhaven en de Schiedamsedijk richting Schilderstraat en Schiedamse Vest. Daarna lopen ze richting Coolsingel, Rodezand en Hoogstraat – waarna de stoet ergens tegen 14.30 uur aan moet komen op het Grotekerkplein. Daar, pal voor de Laurenskerk, barst het eindfeest van Sinterklaas in Rotterdam los.

Dit is het weer tijdens de intocht van Sinterklaas

Voor zaterdag 16 november wordt er een typisch Nederlands herfstweertje voorspeld: grijs en een beetje regenachtig. Het wordt hooguit 7 graden…Warm aankleden dus!

 

Rotterdam Weer
Intocht Sinterklaas Rotterdam

Zo koud wordt het tijdens de intocht van Sinterklaas in Rotterdam (2019)

Nog even en dan is de intocht van Sinterklaas in Rotterdam. Nu ben je - net als wij - natuurlijk har...

Zo kom je bij de intocht en langs de route

Wil je naar de aankomst van Sinterklaas op het Willemsplein? Dan kun je het beste met het openbaar vervoer komen. Metro D en E stoppen bij Leuvehaven, vanaf hier loop je zo richting de Erasmusbrug. Tram 8, 20, 23 en 25 stoppen ook bij Leuvehaven. Tram 8 kun je ook nemen naar halte Vasteland.

Als je de Sint wil zien langs de route, kun je alle metro- en tramlijnen richting Beurs nemen – of uitstappen bij Stadhuis. Het feest op het Pietenplein is het makkelijkst te aan te lopen vanaf Beurs of Blaak. Let wel, zaterdag is marktdag dus dan is het daar altijd éxtra druk.

Metro
Rechts achter deze flatjes ligt de Zevenhuissteeg – tussen Schiedamsedijk en Schiedamse Vest in.

Omleidingen in Rotterdam door de intocht

Het wordt een drukke boel in het centrum, dus het is sowieso raadzaam om lekker met het openbaar vervoer naar de intocht van Sinterklaas te komen.

Door de aankomst bij het Willemsplein en de wandeling naar de Laurenskerk, zijn er af en toe een paar straten afgesloten:

  • De Zalmstraat, Scheepstimmermanslaan, Vasteland (noorderlijke rijbaan) en Schiedamsedijk (westelijke rijbaan) gaan om 13.00 uur op slot. Is de sint voorbij, dan kun je weer gebruikmaken van de weg. Dat zal tussen 14.00 en 14.30 uur zijn.
  • Van 13.30 uur tot 15.15 uur is Churchillplein dicht. Ben je met de auto, dan is omrijden verplicht.
  • Als laatste gaan de Meent (tussen Coolsingel en Rode Zand) en Rode Zand (tussen Meent en Beurstraverse) tussen 14.15 en 15.30 uur even dicht.
Intocht Sinterklaas Rotterdam 2019
Foto: ANP

Lees ook:

boekhandel v/h van gennep

Dit zijn de 8 leukste boekhandels van Rotterdam

Lezen is leuk! En er is altijd een goed excuus om eens naar een leuke Rotterdamse boekhandel te gaan...

Goedkoop winkelen: 7 x outletwinkels in Rotterdam

Ben je op zoek naar een outletwinkel in Rotterdam? Geen zorgen! Er zitten voldoende outletwinkels in...

Leuke designspullen die geen drol kosten: de Chinese HEMA komt naar Rotterdam

10 x gezellige eetcafés in Rotterdam

Pagina 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

adv.