Rotterdam

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Singer-songwriter Kevin: ‘Ik ben altijd nog zenuwachtig voor een optreden’

Door Wouter Vocke 4 december 2018

Kevin Okkema (33) is een singer-songwriter die zijn droom achterna is gegaan. Hij zingt al zijn hele leven en deed zelfs ooit mee met The Voice. Hij zegde vorig jaar zijn baan op om te doen wat hij leuk vindt en waar hij goed in is: het zingen van liedjes.

En niet zomaar liedjes op straat of in de kroeg, nee Kevin is een heuse ‘wedding singer’ – zingen op bruiloften is zijn ding. Hij doet dat onder de naam van zijn eigen bedrijfje ‘Wedding Tunes’. “Het is echt heel lonend, je krijgt enorm veel waardering. En ik treed door heel het land op, maar zing voor het grootste gedeelte in de regio Rotterdam!” Kevin is deze week onze Rotterdammer van de Week!

Kevin Okkema
“Ik ben altijd nog wel zenuwachtig voor een optreden, maar dat houdt je ook wel scherp. Gezonde spanning is altijd goed!” | Foto: Romy van den Boogaart

Hoe Rotterdams ben je?

“Ik ben geboren en opgegroeid in Nieuwerkerk aan den IJssel, vlakbij Rotterdam. Ik ging wel naar de middelbare school in Rotterdam, het Emmauscollege, en ben daarna naar het conservatorium in Rotterdam gegaan. Hier studeerde ik in 2009 af. Sinds mijn studententijd woon ik hier – ik heb zelfs nog een half jaartje in de Peperklip gewoond! Ik werkte in het nieuwe Luxor Theater als bijbaantje en woonde daar om de hoek. Dat was echt perfect, ik ben echt fan van de Kop van Zuid.”

‘Ik ben echt fan van de Kop van Zuid’

Daarna blijven hangen?

“Na de studie ben ik eerst nog wat gaan reizen, daar heb ik ook mijn vriendin Frida ontmoet. Toen ik weer terugkwam hebben we een paar jaar antikraak gewoond in Crooswijk. Inmiddels wonen we alweer bijna drie jaar op het Groenendaal, midden in het centrum vlakbij de Kubuswoningen.” Je hebt je vriendin ontmoet in het buitenland? “Ja, in Australië, in Alice Springs. Letterlijk in the middle of nowhere dus. Frida komt uit Zweden en was ook aan het reizen. Zij heeft daarna de stap gemaakt om bij mij in Rotterdam te komen wonen.” Kevin moet lachen: “Ze heet Frida Eriksson, heeft blond haar, blauwe ogen en ze werkt bij Ikea. Zweedser kun je het niet krijgen!”

Op vakantie in Botswana heeft hij Frida dit jaar ten huwelijk gevraagd, daarna zijn ze nog romantisch naar Parijs geweest, onder andere voor een fotoshoot. Of ze al een datum hebben voor de bruiloft? “Nee nog lang niet, denken ook pas over twee jaartjes te trouwen. Maar het wordt wel in Zweden!”

Waar kom je graag?

“De Kop van Zuid! Alles van het Luxor tot Hotel New York, dat hele stuk. Soms loop ik door de Oude Haven richting de Willemsbrug. Ik vind het cool dat het wel een grote stad is, maar het voelt nog steeds klein. Het voelt misschien ook niet als een grote stad omdat ik hier al zo lang woon. Het feit dat het heel multicultureel is vind ik ook mooi.” En favoriete plekken? “We ontbijten wel eens bij By Jarmusch in het Industriegebouw. En ik werk vaak bij @Home Café, ook daar in de buurt op de Goudsesingel.”

Kevin Okkema
Foto: Romy van den Boogaart

Waarom Wedding Tunes?

“Ik was altijd al bezig met muziek, liedjes schrijven. Een collega van het Luxor die ging trouwen had mij gevraagd. Ik vond het doodeng! Ik had wat liedjes ingestudeerd en tijdens haar bruiloft gezongen. Ik vond het heel bijzonder dat het de mensen echt raakte en dat ze zo aandachtig luisterden. Ik was altijd van het knallen, performen, zingen in bandjes. Maar je krijgt hier zoveel waardering voor! Dat vond ik meteen heel bijzonder. Tussen het zingen door werkte ik vier dagen in de week bij Coolblue en later als projectmanager bij Funk-e Animations, allebei ook echt Rotterdamse bedrijven. Ik nam vorig jaar ontslag en zette Wedding Tunes op. Ik kreeg meteen een paar aanvragen.”

‘Zingen op bruiloften, ik vond het doodeng!’

The Voice

Kevin heeft ooit meegedaan met de allereerste The Voice of Holland. In het jaar dat de getatoeëerde Ben Saunders won, schopte Kevin het toch ook maar mooi tot de liveshows. “Dat was heel leerzaam. Ik was natuurlijk net van het conservatorium af. Daar ben je vier jaar lang met het ambacht muziekmaken bezig, en veel theorie. Bij The Voice ging het om de buitenkant: hoe zie je eruit, hoe kom je over, wat heb je aan… echt het totaalplaatje.” Zijn coach destijds? Jeroen van der Boom!

Kevin Okkema
Foto: Thomas Jongbloed

Ga je op je eigen bruiloft zingen?

“Haha… ja heel misschien een Zweeds nummer van Frida’s favoriete artiest Håkan Hellström… vinden ze mooi daar!”

Meer weten over Kevin, of wil je deze wedding singer op je eigen bruiloft? Check zijn site!

Lees ook:

Kees de Jong

Kees: ‘Er zouden veel meer Noorderlingen naar Zuid moeten komen!’

Kees de Jong (39) woont dan wel in het Lloydkwartier, maar zijn hart ligt op Zuid. Geboren in het Ik...
Raymond Landegent

Rotterdamse duizendpoot Raymond: ‘Kom maar op met die wegafsluitingen!’

Raymond Landegent: je kent hem als festivalorganisator, bedenker van Outsider Art-muurschilderingen,...

Roy over zijn alterego: ‘Chrystal heeft wel een Rotterdams temperament’

Roy den Burger Olivero, de ex-cowboy van de Vengaboys, heeft de Miss Travestie Holland-verkiezing ge...

adv.