Daryl van cocktailkroeg The Rumah: ‘Ik drink meestal een biertje’
Aan de bar bij The Rumah ervaar je dat cocktails maken een ambacht is. Voor je neus worden met veel…
Het oudste café van Rotterdam, Melief Bender, moeten we al een half jaar missen. Het pand wordt van top tot teen gerenoveerd en dat kost tijd. Wij hebben een tip voor je: loop een stukje verder de Oude Binnenweg op. Daar heeft Melief namelijk de bruine kroeg Visser overgenomen. En dat is een feestje.
Het interieur van Melief Bender is verhuisd naar Oude Binnenweg 89C inclusief alle foto’s en de kerstversiering die het hele jaar door hangt. Ed Meiburg staat vier dagen per week achter de tap. Hij is een bekende uit de Rotterdamse horeca en werkte onder andere bij Café ’t Haantje in Lombardijen en bij De Ballentent. Het gastheerschap neemt hij serieus. Voordat je beseft dat je fluitje leeg is, staat er al een nieuwe voor je neus. “Zo hoort het ook. Jullie zijn bij mij te gast, dus ik ben er de hele avond voor jou. Ik regel alles.”
“Elke dag de glaasjes door de soda, ook al is er niemand geweest. Een nieuwe dag betekent glazen spoelen. Ook de druk op de tap is belangrijk, die staat hier op 2. Je verliest iets meer dan normaal, maar dan heb je wel een goed biertje. En pils moet koud zijn, dus de koeling staat hier op nul graden.”
“Heel gezellig! Ik kwam hier vroeger al bij de oude eigenaren Robbie en Nancy de Graaff, op maandagmiddag even een biertje drinken. Het is totaal anders dan bij Melief, want hier komt een ander publiek. Geen toeristen, maar mensen die even willen onthaasten. Melief Bender is douwen, hier kan ik ouwehoeren met mijn gasten. Iedereen lult met elkaar, gewoon recht door zee.”
Lees verder onder de foto’s >
“De diversiteit. Geen dag is hetzelfde. Er zitten altijd andere mensen aan de bar. En dan dit geweldige straatje. Als je op de Oude Binnenweg zit, heb je de hele dag wat te kijken. Mooie meiden, veteranen met een houten poot, junks: alles kan. Daar houd ik van.”
“Voor fantastische biertjes, snelle bediening en Rotterdamse gezelligheid. Dit is gewoon een leuk kroegje met pils en snackies. Ik heb trouwens ook wijn: vier soorten rood en vier soorten wit, alles per glas te bestellen. Vanaf volgende week ga ik op donderdag crispy spicy chicken wings serveren. De kip gaar ik thuis en dan warm ik het hier nog even op in de air fryer. We hebben ook lekkere oude kaas, grillworst, een bitterbal of vega hapjes.”
“Op vrijdag- en zaterdagavond zitten er meer jongeren aan de bar. Mijn collega Joey zet dan Hollandse muziek op en dan gaat iedereen tegen de lampen slaan. Op zondagmiddag draaien we een beetje jazz en komt het wijnpubliek na een dagje winkelen.”
Wij vertellen je één ding: Visser is Melief wil je niet missen. De renovatie van Melief Bender duurt naar verwachting tot januari, dus je hebt tot die tijd om een fluitje bij Ed te drinken. Daarna is Café Visser zelf aan de beurt voor een nieuwe fundering en gevel. Ed: “Ik heb geen idee hoelang dat gaat duren. Hier tegenover, bij Café Verburgh, zijn ze twee jaar dicht geweest.” Wat er na de renovatie in het pand van Visser terugkomt? “Dat is nog niet bekend. Ik hoop gewoon een bruine kroeg.”
In onze gids
Populaire rubrieken