Rotterdam

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Renée is 74 en covermodel: “ik vind dat ik goed ben opgedroogd”

Door Anne Klapmuts 30 juni 2020

Avonturier Renée Ketelaar (74) ligt half augustus als covermodel van magazine Saar in de schappen: “Het is dan wel geen Vogue, het is toch de Saar.” Het 50+ magazine komt met een proefeditie: Saar, 70+ maar nog lang niet achterlijk. Daar is de Rotterdamse Renée een perfect voorbeeld van.

Covermodel 

Renée stond afgelopen mei met een interview in Saar, 50+ maar nog lang niet dood. “Nu komen ze met een nieuwe variant: Saar, 70+ maar nog lang niet achterlijk. De art director was zo weg van mijn foto’s dat ze me vroegen of ze die op de cover mochten gebruiken.”, vertelt Renée. Naast modellenwerk figureert ze regelmatig in series en films. “Ik sta al twintig jaar bij allerlei bureaus ingeschreven. In die tijd wilde een vriendin van mij graag lijk spelen. Omdat ik handig was met internet, zocht ik het uit en zo gingen we voor zeventig gulden een figurantenrol doen. We hebben zo gelachen en we kwamen overal. Dat doe ik nu nog steeds. Ik zit in een nieuwe serie over Ischa Meyer, maar ook in de kinderserie De regels van Floor. Ik heb reconstructies voor Opsporing Verzocht gedaan en ben zelfs een keer een stel geweest voor House Vision. Ik heb er veel plezier in!”

Receptioniste

Daarnaast zit Renée nog drie dagen in de week aan de receptie bij Office Dock op de hoek van het Schouwburgplein en de Karel Doormanstraat. “Het is al mijn tiende jaar. Ik vind het zo leuk en ik zie daar alles. Alsof ik op een terras zit, de hele wereld komt voorbij. Het contact met alle huurders in het pand maakt me blij. Ik ben sowieso nooit te beroerd geweest om te werken. In de catering, als receptioniste en als stewardess. In Amerika verkocht ik als Avon Lady zelfs nog make-up aan de deuren. Ik houd van mooie jurkjes, dus er moet geld verdiend worden.” Zo houdt ze zichzelf altijd bezig. “Als ik dingen tegenkom, denk ik: dat ga ik doen. Waarom niet? Zo ben ik altijd geweest!”, lacht Renée. 

Lees verder onder foto >

Rotterdammer van de Week Renee Ketelaar_klein
Foto: indebuurt Rotterdam

Stewardess Alitalia

Als stewardess voor Alitalia vloog ze de hele wereld over en woonde ze in Londen, Rome en Houston. Renée: “Mijn buitenland interesse begon al vroeg. Op mijn zeventiende wilde ik naar Amerika om Engels te leren. Uiteindelijk werd ik au pair in Londen en later in Parijs. Toen ik een tijdje terug was in Nederland zag een van mijn vriendinnen de advertentie van Alitalia in de krant. Ze zochten vijfhonderd Nederlandse meisjes en daar heb ik op gereageerd. Op het kantoor in Amsterdam zat de hele wachtkamer vol met meisjes, dus ik dacht dat het nooit zou lukken. Tijdens het gesprek vroegen ze me: ‘Waar ligt Bangkok?’. Waarop ik dacht, waarom moet ik dit weten, de piloot vliegt toch? Ik werd gekozen en vloog op maandag meteen naar Rome voor een keuring en cursus. Mijn ouders waren altijd heel ondersteunend. Ze zeiden: ‘Ga maar, is het niks dan kom je weer terug.’

Maar snel terug kwam ze niet. “Ik heb eerst een hele tijd in Rome gewoond. Toen ik voor Alitalia in New Delhi was, leerde ik mijn eerste man Stanley kennen. In het zwembad van het InterContinental Hotel kwam er een Amerikaan op me aflopen. Hij bleek ook in Rome te wonen. ‘s Avonds gingen we samen uit en daarna is hij bij me komen wonen achter het Vaticaan. We kregen twee kinderen en hebben overal gewoond. In Engeland, Beirut, Cyprus en Houston. We waren net een reizend circus: met ons hele hebben en houden de wereld over.”

Social media

Terug in Nederland ontmoet Renée nog steeds de hele wereld. Social media is haar beste vriend. “Ik heb altijd interesse gehad voor internet en mijn zoon was er al vroeg mee. Van hem heb ik veel geleerd en nu helpen medewerkers van een internetbedrijf op mijn werk me weer met van alles. Via Facebook en Twitter leer ik allemaal mensen kennen. Er is ook een vrouw uit Frankrijk waar ik al tien jaar Wordfeud mee speel. De meesten spreek ik alleen via social media, maar vlak voor de lockdown hebben we een keer een ontmoeting gehad met een groep twitterdames. Hartstikke gezellig.”

Renées tip op actief en avontuurlijk te blijven: “Je moet zelf wat van het leven maken en het niet van een ander af laten hangen.”

Lees ook:

Ramona Kimberley Molhoop

Ramona Kimberley won een prijs met haar prentenboek over een prinses met kroeshaar

Ramona Kimberley Molhoop (30) won met haar prentenboek ‘Prinses Imara's haar - Kroeshaar is mooi!’ d...
Fuat Korucu voor Europoort

Karaoke-fan Fuat: ‘Ik ben fietsenmaker van de straat’

Fuat Korucu is een bekend gezicht in Rotterdam West. Met zijn Rotterdamse accent vertelt hij over de...
Koos en Tony Voorrips Crooswijk

Koos en Tony Voorrips zijn al bijna 80 jaar verliefd: op elkaar én op Crooswijk

De Crooswijkse buurkinderen Koos en Tony Voorrips waren op hun vijfde al ‘vriendje en vriendinnetje’...

adv.